Hopp til innhold

Norge sikret gruppeseier etter sjokkstart: – Synes det er godt at vi sliter litt

Norge ble rystet i gruppefinalen, men hentet seg mesterlig inn igjen. Ungarn raknet fullstendig etter pause, mens de norske håndballjentene nå kan juble for et drømmeutgangspunkt.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Ungarn

JUBEL: Stine Bredal Oftedal og Norge vant gruppefinalen mot Ungarn.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Norge bommet, stanget og trøblet innledningsvis. Ungarn holdt nullen i nesten syv minutter ut i kampen og hadde god kontroll lenge. Likevel skulle det bli norsk jubel til slutt.

De norske håndballjentene innfridde favorittstempelet og vant kampen med sifrene 32–22. Seieren betyr at Norge vinner EM-gruppa og tar med seg full putt og fire poeng inn mot mellomspillet – etter tre strake gruppespillsseiere.

– Vi sliter litt i starten. Men for å være helt ærlig så synes jeg det er litt godt at vi sliter litt i starten. Det trenger vi litt. Vi får skrudd opp skikkelig. Vi får snakket om ting. Vi retter på det, og det liker jeg veldig godt. Det er en grunn til at kampene spilles over 60 minutter, sier kaptein Stine Bredal Oftedal til NRK.

Vilde Ingstad ble kåret til banens beste spiller i Slovenia og noterte seg for åtte mål i oppgjøret.

– Jeg synes vi gjør det bra, men vi har mye mer å jobbe med. Det ser vi også i starten i dag. Det er litt rufsete. Både framover og bakover. Men når vi til gjengjeld får det justert, så, sa Ingstad til NRK etter kampslutt.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Ungarn

STORSPILTE: Strekspiller Vilde Ingstad ble Norges toppscorer.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Er du overrasket over Ungarn?

– Nei, jeg er ikke overrasket over at de spilte bedre enn det vi har sett til nå. De har sikkert spilt med lave skuldre, spilt seg litt varm og sluppet skuldrene ned. Så jeg er ikke overrasket, svarer strekspilleren.

Ingstad får skryt for prestasjonen etter kampen.

Hun gjør en god kamp i dag og skaper mye i det norske angrepet, mente NRKs håndballekspert Marit Malm Frafjord.

Tung start

Tross favorittstempelet, tok det nesten syv minutter før Norge noterte seg for kveldens første scoring. For det meste med positivt fortegn handlet om Ungarn innledningsvis, i en omgang hvor Norge stanget.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Ungarn

KONSENTRERT: Nora Mørk og Norge fikk en turbulent første omgang.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Det er en drømmestart for Ungarn, sa

NRKs radiokommentator Patrick Rowlands da Katrin Klujber satte inn 5-2-ledelse for ungarerne.

Noreg-rivalens meisterskapforbanning: Ekspert peikar på mogleg årsak

Ungarn var i føringen store deler av omgangen, men Norge skulle etter hvert få mer tak på kampen. Det nok likevel nesten 25 minutter før Norge hadde tatt ledelsen for første gang.

Norge har snudd sjokkåpningen til Ungarn, sa Rowlands da Norge utlignet ledelsen tidligere i omgangen.

Til pause var Norge foran med to mål og ledet 14-12, etter blant annet fire scoringer hver av Henny Reistad og Vilde Ingstad.

Håndball-EM Slovenia 2022: Norge - Ungarn

FORTVILTE: Norge slet før pause og her fortviler Henny Reistad etter å ha blitt utvist.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Rykket ifra

Norge hadde hatt hele syv tekniske feil og bare ett kontringsmål før pause. Det var likevel optimisme å spore inn mot den andre omgangen.

Jeg syns Norge fikk satt et godt forsvarsspill mot slutten, sa NRKs håndballekspert Frafjord.

Det meste skulle gå Norges vei i den andre omgangen. Ingstad fortsatte storspillet og bidro til at Norge rykket ifra. Både Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal meldte seg også på, og sørget for at Norge scoret 18 mål etter pause og til slutt vinner komfortabelt.

Thorir Hergeirsson sa følgende til NRK etter kampslutt:

– Vi var ikke helt der fra start, men det var heller ikke mye som måtte justeres. Det var helst fremover at vi var litt unøyaktige, og de var veldig godt forberedt på linjesamspillet. Og så brenner vi litt gode sjanser og kaster vekk noen baller. Det gjorde nok at vi slet med å komme om kapp.

– Ellers synes jeg det var veldig klart etter at vi tok ledelsen og ut andre omgang, legger han til.

Silje Solberg gjorde en solid i kamp i målet.

– Vi er litt bortskjemte. De er en del av laget de også. Vi jobber for dem, de jobber for oss. Det funker jo kjempebra. Det er så godt å ha Silje så høyt oppe i dag, sa Oftedal om keeperen.

Slik ser gruppa ut før hoderunden: 1: Norge (4 poeng). 2: Danmark, Kroatia, Slovenia og Sverige (2 poeng), 6: Ungarn (0 poeng).

– Det er jo tøff motstand. Slovenia er jo hjemme også. Jeg tenker at vi bare må fokusere på oss selv først og fremst også må vi gjøre alt vi kan for å vinne, sa Thale Deila til NRK.

Siste nytt

 • Maanum og Arsenal til cupfinale

  Frida Maanum spilte hele kampen og gjorde forarbeid til vinnermålet da Arsenal slo Manchester City 1-0 etter ekstraomganger i ligacupens semifinale.

  Det betyr at laget møter Chelsea eller West Ham i finalen på Selhurst Park 5. mars, i kampen om sesongens første trofé.

  Det var en jevn og spennende kamp som ble avgjort av Stina Blackstenius' scoring i det 3. minutt av første ekstraomgang. Det var en helnordisk affære. Maanum vant ballen fra en motspiller og spilte fram Lina Hurtig, som sentret til Blackstenius.

  Begge svenskene kom inn som innbyttere i 2. omgang. Hurtig hadde den største sjansen i ordinær tid da hun skjøt i tverrliggeren fra kort hold.

  Julie Blakstad forble ubenyttet reserve for Manchester City. (NTB)

  maanum
  Foto: ANDREW COULDRIDGE / Reuters
 • PSG ute av cupen - tapte mot Marseille

  Ruslan Malinovskij senket PSG i den franske cupen onsdag kveld. Marseille tok seg videre med 2-1.

  Alexis Sanchez sendte Marseille i føringen før Sergio Ramos utlignet like før pause. Men 33 minutter før full tid avgjorde Malinovskij, og dermed blir det ingen cuptittel på PSG, som spilte med Lionel Messi og Neymar fra start.

  Coupe de France - Round of 16 - Olympique de Marseille v Paris St Germain
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
 • Manchester United kjempet seg tilbake - reddet uavgjort i hatoppgjøret

  Leeds startet kampen med et ordentlig smell: Etter bare 56 sekunder hadde Wilfried Gnonto sendt dem i føringen. Manchester United presset på og både kunne – og burde utlignet, men verken Alejandro Garnacho eller Marcel Sabitzer klarte å finne veien til nettmaskene.

  Leeds tok med seg 1-0-ledelsen til pause og startet 2. omgang akkurat som den første: Med et smell.

  De vant ballen høyt og satte fart mot Manchester United-målet, og et innlegg fra venstre endret retning, via Raphaël Varane, og i mål. Manchester United så ordentlig rystet ut. Men utover i omgangen våknet de, og Marcus Rashford reduserte med et vakkert hodestøt. Jadon Sancho utlignet deretter til 2-2 med sitt første Manchester United-mål siden september i fjor.

  Varane var svært nær å rette opp inntrykket litt senere, men en fantastisk redning fra Illan Meslier nektet ham scoring. Det var et oppgjør med høy temperatur, høyt tempo og susende taklinger, men det ble ingen flere scoringer.

  Dermed endte et heseblesende hatoppgjør mellom de to gamle erkerivalene 2-2, og om bare noen dager møtes de igjen. Søndag spiller de mot hverandre på Elland Road.

  Jadon Sancho scorer
  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste