Normal

Havang om skrekkåpningen: – Ingen grunn til bekymring

Norge fikk tøffere motstand enn forventet mot det forhåndsspådde «slaktofferet» Argentina - før de vartet opp med storseier.

seier

Veronica Kristiansen fikk sine første første minutter på banen i VM mot Argentina. Norge er ubeseiret etter to gruppespillskamper.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

– Norge har en middels minus dag, men vinner stort likevel. Det sier sitt, mener NRKs håndballekspert Øystein Havang.

blanco

Isabel Blanco og Ida Alstad var blant Norges beste mot Argentina, mener NRKs håndballekspert.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Norge vant oppskriftsmessig mot Argentina, men søramerikanerne sørget for noe som minnet om en liten håndballsensasjon i starten av møtet med den norske stormakten.

Heltente argentinere

Norge fikk det nemlig langt tøffere enn forventet mot det forhåndsspådde slaktofferet.

I stedet sørget kombinasjonen av et rufsete Norge og heltent Argentina for en spennende og jevn start på kampen, hvor Argentina i en lengre periode klarte å holde langt mer meritterte Norge i kne.

– De spiller litt annerledes, og det er ofte vanskelig å møte slike lag, forklarer Havang.

Argentinerne viste ingen respekt, og etter åtte minutter satte Mendoza inn 3-2-målet som sørget for en argentisk ledelse som varte helt til det var spilt nesten 20 minutter. På det meste ledet de med tre mål.

– Vi ble litt paffe, og var kanskje litt stresset i starten, sier Camilla Herrem.

– De gjør noen gode prestasjoner, samtidig som vi kommer ut av rytmen. Da blir vi litt halvveis, medgir trener Thorir Hergeirsson overfor NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

seier

Anja Edin ble byttet inn midtveis i førsteomgang og var med på å snu kampen for Norge.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Scoret fra midtbanen

Den norske seieren var selvfølgelig aldri truet. Argentinerne klarte ikke henge med da Norge byttet noen spillere og skrudde opp tempoet da det nærmet seg pause.

Etter 30 minutter hadde Norge snudd kampen og ledet 15-9. I andre omgang lignet Norge mer på sitt «gamle jeg», og det gikk lange perioder mellom hver gang Argentina klarte å få ballen bak Silje Solberg i målet.

Ida Alstad avsluttet med stil da hun scoret fra midtbanen i kampens siste sekund. Hun fastsatte med det resultatet til 18-37.

– Nivåforskjellen ble tydelig etterhvert. Norge løftet seg bra. Hergeirsson fikk den gjennomkjøringen og treningen han trengte, og til slutt var det mange spillere som fikk en positiv opplevelse fra denne kampen som de kan ta med seg videre inn i VM, sier Havang.

– Ingen grunn til bekymring

NRK-kommentatoren tror ikke det er grunn til bekymring selv om Norge i starten fremsto veikere enn man er vant å se dem.

– Neida. Norge spiller innimellom noen sånne kamper i starten av mesterskap, og det bruker ikke å gjøre noe. Det viktigste er å få to poeng, og å få i gang flest mulig spillere, sier Havang.

Argentina fikk uansett vist at satsingen de har hatt de siste årene har gitt resultater.

– De er ikke så dårlige som en del mente på forhånd. De har forbedret seg en god del, og minner mye om sånn Brasil var for ti år siden. Nå er Brasil et av de bedre lagene, sier Hergeirsson.

Paraguay er Norges neste motstander, som de møter allerede tirsdag kveld.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Mesterligaen: 1. runde