Norges EM-håp svinner: – Det var utrolig skuffende

BUCURESTI/OSLO (NRK): Norge så ut til å gå på en skrell borte mot Romania. Så dukket Alexander Sørloth opp.

Se Norge redde ett poeng og håpet om direkte EM-plass.

Laster innhold, vennligst vent..

Norges håp om direkte kvalifisering til EM så ut til å gå i vasken. Med noen få minutter igjen lå Norge under mot Romania, mens Sverige ledet mot Spania.

Men på overtid i begge kampene snudde det.

Alexander Sørloth headet inn 1-1. Hadde Norge tapt, ville alt håp vært ute. Nå lever altså håpet - dog i en tynn tråd.

– Nå er det veldig tungt. Jeg er veldig skuffet. Vi måtte vinne i dag for å holde liv i håpet. Men det greide vi ikke, sier en tydelig skuffet Rune Almenning Jarstein til NRK etter kampen.

 • Se spillernes reaksjoner etter kampen (artikkelen fortsetter under videoen):

Slik går Norge til EM

Norge står akkurat nå med elleve poeng i EM-kvalifiseringen.

Romania har 14, mens Sverige har 15. De to lagene møter hverandre i neste runde i kvalifiseringsgruppen, og dermed må et lag tape poeng i den kampen. I sine siste kamper møter Romania Spania, mens Sverige møter Færøyene.

EM-kvalifisering fotball menn: Romania - Norge

SKUFFET: De norske spillerne var ristet på hodet etter kampen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det gjør at det fortsatt er et teoretisk håp om å kvalifisere seg til EM i kvalifiseringen. Norge møter Færøyene og Malta i sine to siste kamper.

– Vi skal fokusere på våre to siste kamper. Jeg antar vel at det er kjørt. Det er veldig urealistisk å tro at vi skal klare det i denne kvalifiseringen, oppsummerer landslagstrener Lars Lagerbäck til TV 2 etter kampen.

Norge har riktignok enda en mulighet:

Laget vant nemlig sin gruppe i nasjonsligaen, som ble spilt før selve EM-kvalifiseringen begynte. Dermed skal de spille en semifinale, og så muligens en finale. Dersom Norge først vinner semifinalen som spilles på Ullevaal i mars, og deretter finalen, kan de fortsatt komme seg til EM neste år.

– Sånn som det ser ut nå blir det vel Serbia i semifinalen, og så Skottland eller Bulgaria. Med litt flyt får vi begge kampene på Ullevaal, og vi kan slå alle de tre lagene. På bortebane også, sier Martin Ødegaard til NRK etter kampen.

– Det er stor sannsynlighet for at det blir sjansen vår til å komme oss til EM. Vi får være skuffet i kveld. Det er vanskelig å tenke så langt frem i tid, sier kaptein Johansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Misforståelse ble mål

Norge dominerte kampen i starten. Etter 20 minutter hadde både Martin Ødegaard, Omar Elabdellaoui og Joshua King kommet til store sjanser.

Men det gjorde at det ble rom bakover på banen. Også Romania hadde kommet til et par sjanser på samme tid, uten at noen av lagene hadde fått ballen i nettet.

Den første omgangen var en svært underholdende omgang, men endte altså uten mål. Det var først i andre omgang det virkelig tok av.

For etter hvilen fikk nemlig Romania straffespark etter rundt ti minutters spill.

Straffen så i utgangspunktet svært billig ut. Sander Berge løp i en duell med Bancu inne i feltet. Rumeneren falt, og dommeren mente tydeligvis at det som kunne se ut som en fair duell var nok til å peke på straffemerket.

Men Jarstein slang seg riktig vei, og fikk slått ballen bort.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si om den. Jeg gikk en vei og reddet. Han setter flere straffer den veien enn andre, sier Jarstein selv om redningen.

Så, noen minutter senere, kastet Jarstein ballen ut mot King. Spissen ble stående og vente på ballen og Mitrita plukket den opp. Fra 40 meter tok han ballen med seg fremover, dro av et par norske forsvarere, og satte den ned i lengste hjørne.

– Sånt skjer. Vi hadde alle mann bak der, men det var bare en enkel misforståelse mellom Jarstein og meg, sier Joshua King til NRK.

På overtid headet altså Alexander Sørloth inn 1-1, og sørget for at håpet fortsatt lever.

– Det var deilig med en scoring, men i dag er det med en bismak, sier Sørloth til NRK etter kampen.

Siste nytt

 • X-games -sølv til Røisland

  Mons Røisland tok sølv på snøbrett i slopestyle i X-games i Aspen i kveld.

  Mons Røisland klinte til i X Games Aspen og vant sølv i snøbrett slopestyle.
 • Historisk EM-bronse til Noreg

  Dei norske handballherrene gjekk på eit knapt tap mot Kroatia i semifinalen i handball-EM, men viste at dei verkeleg ville vinne medalje og vann 20-28 mot Slovenia i bronsefinalen. Det er Noregs første EM-medalje.

  Torbjørn Bergerud stod ein strålande kamp i mål. Magnus Jøndal spelte også ein god kamp, fekk sju mål og vart kåra til banens beste.

  LtdTpYTk0Ug
  Foto: Anders Wiklund
 • Barcelona tapte

  Barcelona tapte 2-0 for Valencia i La Liga, og gjekk på sitt første ligatap sidan 2. november. Eit sjølvmål og ei scoring av Maxi Gomez senka serieleiaren.

  Det betyr at Real Madrid kan gå til topps på tabellen om dei tek poeng mot Valladolid søndag.

  Valencia scorar mot Barcelona
  Foto: Alberto Saiz / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal