Norge rundspilte Sverige: – Man kan ikke furte fordi man ikke får det som man vil

PARIS/OSLO (NRK): Kampen mot Sverige viste seg å bli lett skuring for Norge. Dermed sikret de seg det som potensielt kan bli den viktige femteplassen i EM.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

MÅLSCORER: Stine Bredal Oftedal scoret fire mål mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har snudd det, og da går det på stolthet og vi ville vise at vi er bedre enn vi klarte å få frem i begynnelsen av EM, sier kaptein Stine Bredal Oftedal, etter å ha slått Sverige med ni mål i kampen om femteplassen.

Etter at semifinalen glapp med liten margin, var det norske laget langt nede. Men først fredag var EM over.

– Jeg vokst opp i en kultur hvor du gjør jobben din ferdig og man furter ikke fordi du ikke får det akkurat som du vil, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han er imponert av hvordan troppen har klart å snu en dårlig start i gruppespillet, til håndballspill i verdensklasse.

– Vi hadde et dårlig utgangspunkt, men spillerne har vist en fantastisk lagmoral, holdninger, ære og stolthet. Jeg er veldig stolt av å ha med en sånn gjeng, som har vist at man kan snu motgang til medgang, sier Hergeirsson.

Timeout snudde kampen

Norge kjørte over svenskene i starten av kampen og ledet med fem. Etter halvspilt førsteomgang stod det likevel 10–10.

Et keeperbytte og en timeout fra Hergeirsson gjorde underverker, og Norge scoret syv på rad, uten å slippe inn. Til pause stod det 14–22 – og Silje Solberg avsluttet omgangen med en redningsprosent på 57.

– Det var veldig gøy. Jeg synes vi hadde bra intensitet fra start. Vi kom godt i gang der, så svinger det litt, men vi dro ifra mot slutten av første omgang som gjør at vi får et godt utgangspunkt før andre, sier Henny Reistad til NRK.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

VISTE GLEDE: Selv om Norge heller ville spilt semifinale, var gleden på plass i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

22 scoringer på én omgang er fryktelig mye, og det roet seg ikke så veldig mye i den andre heller.

– Det er altfor mye, og skal vi vinne mot Norge må vi spille mer disiplinert, og ta løpene hjemover, og der lykkes vi ikke i dag, og der er Norge bra, sier svenske Nathalie Hagman.

– Virket som de ville hjem

– Vi sa vi skulle avslutte med stil, og det synes jeg vi gjorde. Vi scorer nesten på alt vi prøver på. Jeg synes Sverige ser tamme ut i dag, i og det virker som de bare vil hjem egentlig. Men det var viktig for oss å få femteplassen, sier Veronica Kristiansen.

Og femteplassen kan vise seg å bli viktig. For vinneren av EM og vinneren av VM neste år er direktekvalifisert sammen med vertsnasjon, Japan. De syv neste lagene i VM skal spille kvalifisering om OL-plass, og det er her femteplassen kan være viktig.

For med bedre seeding kan Norge få en lettere gruppe i VM, og dermed en større mulighet til å havne blant de syv beste. I kvalifiseringsspillet er det tre grupper med fire lag, der de to beste fra hver gruppe går videre til OL.

Siste nytt

 • Lyon cupmeister etter straffedrama

  Ada Hegerbergs Lyon kunne sleppe jubelen laust etter at det måtte straffesparkkonkurranse til for å avgjere vinnaren av den franske cupfinalen.

  Det stod mållaust etter 90 minutt i oppgjeret mellom Lyon og PSG. Kampen gjekk rett til straffesparkkonkurranse, der Lyon var sterkast.

  PSG-målvakt Christiane Endler bomma på hovudstadslagets fjerde straffe, og gav overtaket til Lyon som vann 4-3 på straffer.

  Karina Sævik sat på benken gjennom heile kampen for PSG, medan Ada Hegerberg ikkje var med grunna kneskaden ho pådrog seg i januar.

  Lyon feiring
  Foto: PHILIPPE DESMAZES
 • Storsiger for Rosenborg

  Rosenborg hadde få problem med å slå Sarpsborg i eliteserien søndag kveld.

  Rosenborg tok leiinga gjennom Gjermund Åsen etter fire minutt, før Ismaila Coulibaly utlikna midtvegs i omgangen.

  Men i andre omgang var det ingen tvil om kvar poenga skulle ende. To mål frå Carlo Holse på seks minutt tok lufta frå Sarpsborg. Mål frå Kristoffer Zachariassen og Dino Islamovic fastsette resultatet til 5–1 til Rosenborg, som no er fire poeng bak Odd på 3.-plass.

  Carlo Holse
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold
 • Team Koteng vann 12-timarsstafetten

  Det stod lenge mellom tre lag på 12-timarsstafetten på Blinkfestivalen søndag. Til slutt var det Team Koteng, med Astrid Øyre Slind (bildet), Stian Hoelgaard, og Torleif Syrstad som var sterkast. Dei vann framfor Team Nordic Athlete og Team Ragde.

  Men det var lenge jamt mellom desse tre laga, og det var ikkje før det stod att to rundar at Hoelgaard stakk av frå dei øvrege laga. Han fekk ei komfortabel luke, og kunne juble med sitt lag etter 12 timar på rulleski.

  Astrid Øyre Slind

Sendeplan

Kl. Program Kanal