Hopp til innhold

Norge rundspilte Sverige: – Man kan ikke furte fordi man ikke får det som man vil

PARIS/OSLO (NRK): Kampen mot Sverige viste seg å bli lett skuring for Norge. Dermed sikret de seg det som potensielt kan bli den viktige femteplassen i EM.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

MÅLSCORER: Stine Bredal Oftedal scoret fire mål mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har snudd det, og da går det på stolthet og vi ville vise at vi er bedre enn vi klarte å få frem i begynnelsen av EM, sier kaptein Stine Bredal Oftedal, etter å ha slått Sverige med ni mål i kampen om femteplassen.

Etter at semifinalen glapp med liten margin, var det norske laget langt nede. Men først fredag var EM over.

– Jeg vokst opp i en kultur hvor du gjør jobben din ferdig og man furter ikke fordi du ikke får det akkurat som du vil, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han er imponert av hvordan troppen har klart å snu en dårlig start i gruppespillet, til håndballspill i verdensklasse.

– Vi hadde et dårlig utgangspunkt, men spillerne har vist en fantastisk lagmoral, holdninger, ære og stolthet. Jeg er veldig stolt av å ha med en sånn gjeng, som har vist at man kan snu motgang til medgang, sier Hergeirsson.

Timeout snudde kampen

Norge kjørte over svenskene i starten av kampen og ledet med fem. Etter halvspilt førsteomgang stod det likevel 10–10.

Et keeperbytte og en timeout fra Hergeirsson gjorde underverker, og Norge scoret syv på rad, uten å slippe inn. Til pause stod det 14–22 – og Silje Solberg avsluttet omgangen med en redningsprosent på 57.

– Det var veldig gøy. Jeg synes vi hadde bra intensitet fra start. Vi kom godt i gang der, så svinger det litt, men vi dro ifra mot slutten av første omgang som gjør at vi får et godt utgangspunkt før andre, sier Henny Reistad til NRK.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

VISTE GLEDE: Selv om Norge heller ville spilt semifinale, var gleden på plass i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

22 scoringer på én omgang er fryktelig mye, og det roet seg ikke så veldig mye i den andre heller.

– Det er altfor mye, og skal vi vinne mot Norge må vi spille mer disiplinert, og ta løpene hjemover, og der lykkes vi ikke i dag, og der er Norge bra, sier svenske Nathalie Hagman.

– Virket som de ville hjem

– Vi sa vi skulle avslutte med stil, og det synes jeg vi gjorde. Vi scorer nesten på alt vi prøver på. Jeg synes Sverige ser tamme ut i dag, i og det virker som de bare vil hjem egentlig. Men det var viktig for oss å få femteplassen, sier Veronica Kristiansen.

Og femteplassen kan vise seg å bli viktig. For vinneren av EM og vinneren av VM neste år er direktekvalifisert sammen med vertsnasjon, Japan. De syv neste lagene i VM skal spille kvalifisering om OL-plass, og det er her femteplassen kan være viktig.

For med bedre seeding kan Norge få en lettere gruppe i VM, og dermed en større mulighet til å havne blant de syv beste. I kvalifiseringsspillet er det tre grupper med fire lag, der de to beste fra hver gruppe går videre til OL.

Sportsnyheter

Messi passerte ellevill Maradona-statistikk: – Det er fotballens trollmann

Jubileum, scoring og passering av legende var noen av nøkkelordene i det som ble en festaften for Lionel Messi. Argentina er klare for VM-kvartfinale etter 2-1-seier over Australia.

Siste nytt

 • Hovland briljerer – i soleklar ledelse

  Viktor Hovland imponerte stort på tredje dag av Hero World Challenge i Bahamas.

  Hovland ledet turneringen før lørdagens spill og fulgte opp på mesterlig vis med flere elleville runder og hele ti birdier.

  – Jeg har aldri sett ham bedre. I dag har alt gått, sa Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad.

  – Det er så rått det han viser nå. Det er nesten så jeg drømmer, fortsatte Discovery-kommentator Per Haugsrud.

  Med ti birdier og to bogey gikk Hovland en runde på åtte slag under par. Nordmannen ligger 13 slag under par, etterfulgt av amerikanske Scottie Scheffler med tre slag bak.

  Hovland går med det inn i turneringens siste dag med en komfortabel ledelse og kan gjenta fjorårets seier i turneringen.

  Hero World Challenge arrangeres av golflegenden Tiger Woods, med 20 deltakere.

  Hovland
  Foto: MIKE EHRMANN / AFP
 • Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

  Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo.

  I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering.

  «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive. Jeg er sterk, med mye håp og følger behandlingen min som vanlig. Jeg vil takke hele lege- og sykepleieteamet for all omsorg jeg har fått,» skriver han i innlegget.

  Han skriver videre at han har stor tro på Gud og at alle kjærlige budskap han har mottatt holder han full av energi, og ikke minst å se Brasil i verdensmesterskapet.

  – Tusen takk for alt, avslutter han.

  Pele VM
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Mowinckel topp ti da Goggia tok andre seier på to dager

  Ingen klarte å hamle opp med Sofia Goggia i kvinnenes utforrenn i Lake Louise. Italieneren tok sin andre utforseier på to dager.

  For de tre norske ble det ikke topplasseringer, men Ragnhild Mowinckel klarte å snike seg innenfor topp ti, 1,17 sekunder bak Goggia. Niendeplassen er det beste hun har gjort i utfor i Lake Louise i løpet av karrieren.

  Kajsa Vickhoff Lie, som fredag gjorde comeback etter et nesten to år langt skadeavbrekk, fikk det heller ikke helt til å stemme og endte på 30.-plass.

  Den ferskeste av de tre, Inni Wembstad, har ikke lang fartstid i verdenscupen, men leverte et og et halvt sekund bedring fra rennet på fredag. Wembstad endte til slutt på 39.-plass.

  Alpine Skiing: Lake Louise Audi FIS Ski World Cup - Downhill - Women
  Foto: Sergei Belski / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste