Norge rundspilte Sverige: – Man kan ikke furte fordi man ikke får det som man vil

PARIS/OSLO (NRK): Kampen mot Sverige viste seg å bli lett skuring for Norge. Dermed sikret de seg det som potensielt kan bli den viktige femteplassen i EM.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

MÅLSCORER: Stine Bredal Oftedal scoret fire mål mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi har snudd det, og da går det på stolthet og vi ville vise at vi er bedre enn vi klarte å få frem i begynnelsen av EM, sier kaptein Stine Bredal Oftedal, etter å ha slått Sverige med ni mål i kampen om femteplassen.

Etter at semifinalen glapp med liten margin, var det norske laget langt nede. Men først fredag var EM over.

– Jeg vokst opp i en kultur hvor du gjør jobben din ferdig og man furter ikke fordi du ikke får det akkurat som du vil, forklarer landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Han er imponert av hvordan troppen har klart å snu en dårlig start i gruppespillet, til håndballspill i verdensklasse.

– Vi hadde et dårlig utgangspunkt, men spillerne har vist en fantastisk lagmoral, holdninger, ære og stolthet. Jeg er veldig stolt av å ha med en sånn gjeng, som har vist at man kan snu motgang til medgang, sier Hergeirsson.

Timeout snudde kampen

Norge kjørte over svenskene i starten av kampen og ledet med fem. Etter halvspilt førsteomgang stod det likevel 10–10.

Et keeperbytte og en timeout fra Hergeirsson gjorde underverker, og Norge scoret syv på rad, uten å slippe inn. Til pause stod det 14–22 – og Silje Solberg avsluttet omgangen med en redningsprosent på 57.

– Det var veldig gøy. Jeg synes vi hadde bra intensitet fra start. Vi kom godt i gang der, så svinger det litt, men vi dro ifra mot slutten av første omgang som gjør at vi får et godt utgangspunkt før andre, sier Henny Reistad til NRK.

2018 EM-sluttspill håndball kvinner i Frankrike.

VISTE GLEDE: Selv om Norge heller ville spilt semifinale, var gleden på plass i kampen mot Sverige.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

22 scoringer på én omgang er fryktelig mye, og det roet seg ikke så veldig mye i den andre heller.

– Det er altfor mye, og skal vi vinne mot Norge må vi spille mer disiplinert, og ta løpene hjemover, og der lykkes vi ikke i dag, og der er Norge bra, sier svenske Nathalie Hagman.

– Virket som de ville hjem

– Vi sa vi skulle avslutte med stil, og det synes jeg vi gjorde. Vi scorer nesten på alt vi prøver på. Jeg synes Sverige ser tamme ut i dag, i og det virker som de bare vil hjem egentlig. Men det var viktig for oss å få femteplassen, sier Veronica Kristiansen.

Og femteplassen kan vise seg å bli viktig. For vinneren av EM og vinneren av VM neste år er direktekvalifisert sammen med vertsnasjon, Japan. De syv neste lagene i VM skal spille kvalifisering om OL-plass, og det er her femteplassen kan være viktig.

For med bedre seeding kan Norge få en lettere gruppe i VM, og dermed en større mulighet til å havne blant de syv beste. I kvalifiseringsspillet er det tre grupper med fire lag, der de to beste fra hver gruppe går videre til OL.

Siste nytt

 • Tap etter tabbekveld

  Bodø/Glimt spilte lenge en solid bortekamp mot Prishtina i Kosovo, men en keeperblemme og kommunikasjonssvikt ga 1-2-tap torsdag.

  Dermed må Bodø/Glimt vinne for å snu oppgjøret i returkampen hjemme på Aspmyra i serieligaens tredje kvalifiseringsrunde.

  Glimt trenger tomålsseier i returkampen i neste uke for å avansere til fjerde og siste runde i kvalifiseringen til serieligaens gruppespill. Der venter i så fall slovenske Mura eller Zalgiris Vilnius fra Litauen. (NTB)

  UEFA Conference League: FC Prishtina - Bodø/Glimt
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Molde slo tilbake tre ganger

  Molde ble kjørt kraftig, men viste stayerevne i 3-3-kampen borte tyrkiske Trabzonspor i kvalifiseringen til serieligaen. Etzaz Hussain berget uavgjort.

  Gjestene fra Romsdal kunne fort å ha gått på en stjernesmell i Tyrkia, men nektet å gi opp foran 17.000 tilskuere. To mål fra Ola Brynhildsen og en sen utligning fra Etzaz Hussain ordnet et sterkt utgangspunkt.

  Med den målrike uavgjortkampen lever Europa-håpet for MFK. Om en uke møtes lagene på nytt i Molde. (NTB)

  Turkey Soccer Europa Conference League
  Foto: AP
 • Tung Hovland-åpning

  Viktor Hovland klarte ikke å følge opp sin glitrende OL-avslutning da han var tilbake på PGA-touren i Tennessee. Han gikk åpningsrunden på tre slag over par.

  Nordmannen ligger i skrivende stund på 63.-plass av 66 spillere i turneringen. Hovland noterte ikke en eneste birdie på runden, og veien opp til teten er lang.

  Nylig ble Hovland nummer 14 i OL-turneringen i Tokyo etter å ha gått sisterunden på sju under par.

  Jim Herman (USA) og Carlos Ortiz (Mexico) er i delt ledelse i Memphis i skrivende stund. De gikk den første runden på seks slag under par. (NTB)

  Tokyo Olympics Golf
  Foto: Andy Wong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal