Hopp til innhold

Refset seg selv: – Kan ikke stå og kaste gris

OSLO / GRANOLLERS (NRK): Norge sikret semifinaleplass da Nora Mørk storspilte. Nå venter vertsnasjon Spania – laget som slo de norske ut forrige VM.

Håndball-VM kvinner Spania 2021, kvartfinale: Norge - Russland

HERJET: Nora Mørk storspilte.

Og det gjorde Nora Mørk og co. med stil. De knuste russerne, og fikk dermed revansjert tårene fra sommerens OL.

Etter to jevne kamper mot Sverige og Nederland, der førstnevnte endte med et surt uavgjortresultat, har laget tatt grep før kampen mot Det russiske håndballforbundet.

Nora Mørk er blant dem som er selvkritisk til seg selv. Hun mener hun bør score mer mål, noe hun gjorde mot russerne. Det ble ni fulltreffere i kvartfinalen.

– Jeg er nødt til å være litt mer farlig foran mål for å skape litt balsanse i spillet og ikke gjøre oss så forutsigbare. Jeg har gjort det godt i Vipers i høst og tenkte hvorfor ikke melde seg litt på. Det fungerte bra, og om det ikke fungerer, så er det bare å bli byttet ut, mener Mørk.

Mørk forteller at det er først og fremst hun selv som mener at hun må melde seg mer på i kampene.

– Skal jeg stå høyreback på Norge så kan jeg ikke stå og kaste gris. Det handler ikke om å score mål, det handler om å skape mer rytme og flyt for de som er utpå der også. Det skal være vanskelig å stoppe oss, og da må vi være skumle fra alle posisjoner, sier Mørk.

Det var russerne som slo dem ut i semifinalen, og etter sommerens kamp så vi flere av spillerne nærmest utrøstelige.

– Et helt annet lag

Lagkaptein Stine Bredal Oftedal sier det er et helt annet russisk lag de møtte onsdag.

Sommer-OL i Tokyo 2021. Håndball Kvinner Semifinale Norge - Russland (26-27)

I TÅRER: Stine Bredal Oftedal og de andre spillerne var knust etter å ha tapt semifinalen mot russerne i Tokyo.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

– Det føles veldig godt, helt ærlig. Jeg hadde veldig lite fokus på akkurat det som var for noen måneder siden. Russerne har et nytt lag og det handlet bare for oss å komme til den semifinalen og det føles utrolig deilig, sier Bredal Oftedal.

Mørk mener heller ikke at OL-tapet har særlig betydning i denne sammenheng.

– Jeg synes det er helt annet lag vi møter i dag. Det er vel ti utskiftninger fra OL, og OL lever sitt eget liv. På en måte spiller ikke det så mye rolle, for vi får kanskje revansje mot én eller to spillere, sier Mørk og fortsetter:

– Men jeg er enormt stolt over at vi er i semifinale i VM. Det er akkurat der vi skal være.

De har en vesentlig yngre tropp. Russerne ble noen nummer for små.

– Veldig artig. De var veldig «på», og vi fikk de (norske spillerne) tidlig til sengs. De har vært veldig fokusert på i dag, sier Hergeirsson på Viaplays sending.

Han mener at de utnyttet russernes aggresive stil.

– Vi kommer bra i gang forsvar og angrepsmessig. De blir trøtte, og har et angrepsspill som krever krefter. Det tapper dem i løpet av en turnering, sier Norges trener.

Mulig ny revansje

Norge fikk litt kritikk for forsvarsspillet mot Nederland sist. Men denne gangen satt det bedre for Hergeirssons mannskap.

– Vi har jobbet mest med Russland. Vi snakket med midtforsvaret og gruppemøte. Vi snakket om høydeforskjell og at de kunne være nærmere hverandre. Vi forsterket mest det som var bra mot Nederland, sier han.

Også Mørk var fornøyd med hvordan de norske svarte.

Med onsdagens seier betyr det at Norge skal spille semifinale mot Spania. Der kan de ta nok en revansj, ettersom det var spanjolene som knuste VM-drømmen deres i 2019.

– Vi er kjempegira på det, uavhengig av det som var for to år siden. Vi har et ganske annet lag enn da, og de har ganske annet lag enn da. Samtidig er de på hjemmebane, det bringer en ekstra dimensjon i seg selv. Det skal kunne passe oss bra, mener Bredal Oftedal.

Håndball-VM kvinner Spania 2021, kvartfinale: Norge - Russland

JUBEL: Det var en helt annen stemning etter onsdagens møte med russerne, sammenlignet med i Tokyo.

Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Der kan de vente seg 5000 tilskuere mot vertsnasjonen.

Det startet bra for Norge. Med flere gode kontringer og noen sterke redninger fra keeper Silje Solberg, gikk de opp i en tidlig ledelse.

– Det offensive spillet til Norge har vært strålende. Vi har hatt ballen tolv ganger og laget ti mål på 15 minutter. Det er mer enn nok, kommenterte NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Til pause ledet laget 19–15 og virket å ha ganske så god kontroll på russerne.

Russerne presset noe mer i starten av andre omgang, men Norge slo knallhardt tilbake og stakk av med seieren.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal