Norge rett til semifinale i curling-VM

Norges curlingkvinner slo Tyskland 6-3 og tok seg med det direkte til semifinalen i VM i svenske Sandviken.

Med norsk seier, samt at Sverige tapte for Danmark, tok skip Marianne Rørvik og hennes lag den siste semifinaleplassen bak gullfavoritt Sveits.

Norge hadde overtaket i store deler av kampen mot Tyskland og vant til slutt 6-3. VM-vert Sverige måtte tåle 4-9-tap for Danmark, og dermed kunne det norske laget juble for avansement til semifinale.

Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

Etter to poengløse omganger tok Norge to poeng i den tredje omgangen. Tyskland tok ett i den femte, men Norge ledet 3-1 etter seks av ti omganger.

Etter åttende omgang hadde det norske laget økt ledelsen til 5-2, og kampen var langt på vei avgjort.

De to beste etter grunnspillet gikk rett semifinale. Lag tre møter lag seks, mens lag fire møter lag fem i kampen om de to siste semifinaleplassene. (NTB)

Curling-VM for kvinner

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».