Hopp til innhold

Norge klar for EM - men får ris av eksperten: – Skremmende og skuffende

Frida Maanums kanon fra 18 meter sikret Norge plass i EM i 2022, men NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er ikke imponert over det han så i kampen mot Wales.

LbCEniqQjtI

SE MÅLET: Frida Maanum testet skuddfoten fra rundt 18 meters hold, og det ble til kampens eneste mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes det er litt skremmende og ordentlig skuffende at ikke Norge klarer å håndtere kampbildet bedre, sier Torp.

For det svingte voldsomt da Norge møtte Wales i EM-kvalifiseringskamp i Cardiff tirsdag. Ett poeng ville sikre EM-plassen for Norge, siden Hviterussland tapte sin kamp mot Nord-Irland tidligere i dag.

I 60 minutter stanget Norge mot det walisiske forsvaret, og brente en rekke sjanser.

Maanum-kanon

Så, i det 61. minutt, dunket Frida Maanum til fra rundt 18 meters hold etter at hun greide å snappe ballen fra Wales. Det ble til en skikkelig perle som gikk rett i mål, og sikret seieren til Norge.

– Veldig digg. Det var godt å få den ballen inn i mål, sier Maanum.

iifkaHvQkkE

Frida Maanum fikk tillit fra start, og takket ved å score.

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB

Og målet var kampens prestasjon, mener Torp.

– Den avslutningen er det klasse over. Endelig løsnet det. Utrolig deilig scoring. Hun er innbitt og besluttsom der. Fantastisk, strak vrist, og målvakten har ikke sjans, sier Torp.

– Det skjer noe

Men etter denne scoringen skjedde det som gjør Torp så betenkt. Da var det nemlig som om kampen skiftet fullstendig karakter. Wales begynte å spille seg gjennom det norske forsvaret, igjen og igjen, og resultatet kunne fort blitt annerledes.

Det skjer noe da. De tar ledelsen, og så virker det som alle blir veldig nervøse, og klarer ikke justere spillet. De blir stressa og gjør feil, slår bort ballen ... Og det synes jeg er skuffende, sier Torp.

– Vi får litt mer press på oss og får litt dårligere arbeidsforhold, men likevel så øker Norge feilprosenten med mange, mange prosent.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er klar på at Norge må spille bedre enn de gjorde mot Wales.

Foto: NRK

Han sier grunnen til at dette gjør ham betenkt, er at Wales er en motstander Norge skal være klart bedre enn. Men det måtte en keepertabbe til for å sikre 1-0-seieren til Norge i det første oppgjøret, og heller ikke dagens oppgjør imponerte veldig.

– Det blir litt at man tenker «shit, har vi ikke bedre ferdigheter til å håndtere det?» Men så er det et aber at når kampbildet endrer seg så mye, så er det ikke alltid like lett å håndtere, heller. Men lista ligger ikke der den lå i dag, for Norge kommer til å møte mye bedre motstand, særlig i mesterskap. Jeg tror alle forstår at man må prestere bedre enn i de siste kampene, sier Torp.

– Blir stresset

Landslagstrener Martin Sjögren er inne på noe av det samme etter kampen.

Jeg synes vi kontrollerer den kampen her i 75 minuter. Så, når vi tar ledelsen, blir Wales mer desperate og flytter veldig fram. Da svinger kampbildet veldig, og vi får ganske hardt trykk på oss. Vi blir litt stresset av det, men vi redder oss og tar seieren. Det er veldig deilig å være klar for et mesterskap og være klar tidlig, sier han.

Torp sier det positive er at det er god tid til Norge skal spille noe mesterskap.

– Nå gjelder det bare å bruke tiden godt, og kanskje prøve å få spilt inn noen av de unge, spennende spillerne som er på vei opp, sier han.

Norge har ikke avgitt poeng i EM-kvalifiseringen, hvor de har møtt Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene i tillegg til Wales. Det gjenstår fortsatt kamper, men tirsdagens seier gjør at Norge er sikret billett til mesterskapet i England i 2022.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

    23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

    Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

    De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

    Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

    Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

    De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

    Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

    (NTB)

    Winter Olympics Salt Lake City
    Foto: Rick Bowmer / AP
  • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

    Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

    Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

    Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

    – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

    – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

    Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

    (NTB)

  • Opprykk til A-VM for paralandslaget

    Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

    Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal