Norge klar for EM - men får ris av eksperten: – Skremmende og skuffende

Frida Maanums kanon fra 18 meter sikret Norge plass i EM i 2022, men NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er ikke imponert over det han så i kampen mot Wales.

LbCEniqQjtI

SE MÅLET: Frida Maanum testet skuddfoten fra rundt 18 meters hold, og det ble til kampens eneste mål.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg synes det er litt skremmende og ordentlig skuffende at ikke Norge klarer å håndtere kampbildet bedre, sier Torp.

For det svingte voldsomt da Norge møtte Wales i EM-kvalifiseringskamp i Cardiff tirsdag. Ett poeng ville sikre EM-plassen for Norge, siden Hviterussland tapte sin kamp mot Nord-Irland tidligere i dag.

I 60 minutter stanget Norge mot det walisiske forsvaret, og brente en rekke sjanser.

Maanum-kanon

Så, i det 61. minutt, dunket Frida Maanum til fra rundt 18 meters hold etter at hun greide å snappe ballen fra Wales. Det ble til en skikkelig perle som gikk rett i mål, og sikret seieren til Norge.

– Veldig digg. Det var godt å få den ballen inn i mål, sier Maanum.

iifkaHvQkkE

Frida Maanum fikk tillit fra start, og takket ved å score.

Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB

Og målet var kampens prestasjon, mener Torp.

– Den avslutningen er det klasse over. Endelig løsnet det. Utrolig deilig scoring. Hun er innbitt og besluttsom der. Fantastisk, strak vrist, og målvakten har ikke sjans, sier Torp.

– Det skjer noe

Men etter denne scoringen skjedde det som gjør Torp så betenkt. Da var det nemlig som om kampen skiftet fullstendig karakter. Wales begynte å spille seg gjennom det norske forsvaret, igjen og igjen, og resultatet kunne fort blitt annerledes.

Det skjer noe da. De tar ledelsen, og så virker det som alle blir veldig nervøse, og klarer ikke justere spillet. De blir stressa og gjør feil, slår bort ballen ... Og det synes jeg er skuffende, sier Torp.

– Vi får litt mer press på oss og får litt dårligere arbeidsforhold, men likevel så øker Norge feilprosenten med mange, mange prosent.

Carl-Erik Torp

NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp er klar på at Norge må spille bedre enn de gjorde mot Wales.

Foto: NRK

Han sier grunnen til at dette gjør ham betenkt, er at Wales er en motstander Norge skal være klart bedre enn. Men det måtte en keepertabbe til for å sikre 1-0-seieren til Norge i det første oppgjøret, og heller ikke dagens oppgjør imponerte veldig.

– Det blir litt at man tenker «shit, har vi ikke bedre ferdigheter til å håndtere det?» Men så er det et aber at når kampbildet endrer seg så mye, så er det ikke alltid like lett å håndtere, heller. Men lista ligger ikke der den lå i dag, for Norge kommer til å møte mye bedre motstand, særlig i mesterskap. Jeg tror alle forstår at man må prestere bedre enn i de siste kampene, sier Torp.

– Blir stresset

Landslagstrener Martin Sjögren er inne på noe av det samme etter kampen.

Jeg synes vi kontrollerer den kampen her i 75 minuter. Så, når vi tar ledelsen, blir Wales mer desperate og flytter veldig fram. Da svinger kampbildet veldig, og vi får ganske hardt trykk på oss. Vi blir litt stresset av det, men vi redder oss og tar seieren. Det er veldig deilig å være klar for et mesterskap og være klar tidlig, sier han.

Torp sier det positive er at det er god tid til Norge skal spille noe mesterskap.

– Nå gjelder det bare å bruke tiden godt, og kanskje prøve å få spilt inn noen av de unge, spennende spillerne som er på vei opp, sier han.

Norge har ikke avgitt poeng i EM-kvalifiseringen, hvor de har møtt Hviterussland, Nord-Irland og Færøyene i tillegg til Wales. Det gjenstår fortsatt kamper, men tirsdagens seier gjør at Norge er sikret billett til mesterskapet i England i 2022.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Målvakt testet positivt

  Målvakt Silje Solberg har avlagt en ny positiv test på Covid-19. Det melder Norges håndballforbund i en pressemelding.

  Karen Lunde slutter seg til EM-troppen neste uke.

  Silje Solberg.
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Skjøt seg fullstendig bort

  Tiril Eckhoff fikk hele sju bom på normaldistansen i Kontiolahti, og havnet langt ned på resultatlistene.

  – Det var skikkelig dårlig. Jeg er skuffa. Jeg følte jeg har kommet godt inn i det, og så blir jeg skikkelig defensiv. Det er kjedelig, forteller hun til NRK.

  Heller ikke Marte Olsbu Røiseland fikk det til å stemme, og med fire bom var hun utenfor topp 10. Ingen av de andre norske kvinnene hevdet seg helt i teten, og Karoline Knotten ble beste norske. Dorothea Wierer vant, foran Denise Herrmann og Johanna Skottheim.

  *Rennet er ikke helt ferdig, men ingen kan true pallplassene.

  lZenwzOQ33A
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • Liverpool mistet seieren på overtid

  Det ble noen høydramatiske sluttminutter da Liverpool møtte Brighton borte i engelsk Premier League. Liverpool ledet kampen etter scoring fra formspilleren Diogo Jota.

  Mohamed Salah og Sadio Mané scoret også for Liverpool, men fikk målene annullert etter at VAR hadde sjekket situasjonene som ledet frem til målene.

  På overtid grep VAR inn igjen, og det ble dømt straffespark da Andrew Robertson sparket i foten til Brighton-spiss Danny Welbeck.

  Pascal Gross var sikker fra straffemerket og utlignet tre minutter på overtid.

  wfwafd
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal