Norge reiste seg

De norske håndball-landslaget for menn reiste og slo Østerrike 33-27 i håndball-VM i Sverige.

Lars Erik Bjørnsen gratulerer Erlend Mamelund

Lars Erik Bjørnsen gratulerer Erlend Mamelund

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

NRK.no/sport fulgte Norge - Østerrike kast for kast.

Etter det begredelige tapet mot Ungarn lørdag var det knyttet en viss spenning til om Robert Hedins gutter kunne reise seg i kampen mot Østerrike mandag kveld. Etter en treg start på kampen i Linköping, viste Norge at de har lyst til å være med å kjempe om de gjeveste plassene i mesterskapet.

- Det forsvant 200 kilo fra skuldrene mine direkte etter kampen, sa landslagstrener Robert Hedin til TV 2 etter kampen.

Østerrike gikk raskt opp i en 3-0-ledelse, og det tok hele sju minutter før Norge scoret sitt første mål i kampen, men etter det viste Norge til tider fint angrepsspill og gikk til pause med 16-11.

Uten Kjelling

Norge måtte klare seg uten en febersyk Kristian Kjelling, men i hans skadefravær måtte de andre spillerne ta mer ansvar fra distanse. Erlend Mamelund, Børge Lund og Kjetil Strand viste alle at de har krutt i skuddene sine.

Les også: Kjelling ute mot Østerrike

Toppscorer Tvedten

Håvard Tvedten

Håvard Tvedten viste stort repertoar på straffene sine

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

I tillegg var Steinar Ege tilbake i det norske målet, og han bidro også sterkt til at kampen bikket i Norges favør. Håvard Tvedten ble norsk toppscorer med 10 mål og fikk dermed også en oppreisning etter skuddbommene i sluttminuttene mot Ungarn.

- Vi hadde både bedre målvakts- og angrepsspill i denne kampen, sa Hedin videre.

Norge står nå med fire poeng i mesterskapet og trenger trolig å vinne en av de to gjenstående kampene i gruppespillet. Det letteste er blir nok å slå Brasil tirsdag, men det er heller ikke umulig å slå Island som de møter på torsdag.

- Vi vil vinne bpde mot Brasil og Island for å få med oss to poeng inn i mellomrunden, sa Hedin til TV 2.

Siste nytt

 • Etterlengtet Leicester-seier

  Etter fire kamper uten seier siden Premier League startet opp igjen har Leicester havnet i en tøff kamp om Champions League-plass.

  Med 3-0-seier mot Crystal Palace løsnet det endelig for «the Foxes». Kelechi Iheanacho scoret det første, før Jamie Vardy utnyttet en håpløs feil av Mamadou Sakho og scoret Leicester andre. På overtid kontret Leicester-spissen inn sitt andre og punkterte kampen.

  Jamie Vardy
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Nytt tap for Tettey og Norwich

  Selv med kaptein Alexander Tettey fra start ble det tap for Norwich i bunnkampen mot Brighton. Leandro Trossard ordnet 1-0-seier til gjestene Brighton. Tapet betyr at håpet om å holde seg i Premier League begynner å svinne for Tettey og co.

  Premier League - Norwich City v Brighton & Hove Albion
  Foto: Richard Heathcote / Reuters
 • To ganger Spitse ikke nok for Enga

  Sandviken-nykommer Vilde Hasund fikk en drømmedebut i oppgjøret mot Vålerenga og fant nettmaskene før det var spilt 20 min.

  Bergenserne fortsatte det gode spillet, og til tross for to scoringer av forrige sesongs «årets spiller», Sherida Spitse, ble det tap for Vålerenga.

  Lisa Naalsund og Kennya Cordner kom seg også på scoringslisten i kampen som endte 3-2.

  Sandviken - Vålerenga
  Foto: Marit Hommedal / Marit Hommedal

Sendeplan

Kl. Program Kanal