Hopp til innhold

Norge refses for manglende taktiske grep i tidenes største norske EM-tap

OSLO/BREST (NRK): Å tape med åtte mål er uvant kost for de norske håndballjentene, og nå refses trenerteamet for at de ikke tok taktiske grep tidligere. Landslagstrener Thorir Hergeirsson slår tilbake mot kritikken.

2018 EM-sluttspill h¬ndball kvinner i Frankrike. Norge-Romania 23-31

GREP: Thorir Hergeirsson kritiseres for å ikke ta grep fra sidelinjen under onsdagens sjokktap mot Romania. Treneren selv mener han gjorde mange endringer underveis.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg er litt overrasket over at de ikke prøver å demme mer opp for det, for alle vet at Neagu er en veldig god spiller. Jeg ville gjort noen grep mye tidligere. Det var det største tapet Norge noensinne har hatt i EM, og det er skuffende, sier NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen.

Cristina Neagu (30) fikk nemlig gjøre som hun ville mot Norge onsdag. Veteranen hamret inn totalt 11 baller i nettet bak de norske målvaktene. NRK-eksperten synes det er rart at Thorir Hergeirsson og det norske trenerteamet ikke gjorde et tydeligere forsøk på å stoppe det.

– De begynte å miste grepet fullstendig utover i omgangen. Norge ble rett og slett rundspilt til tider, så det er synd at de ikke prøvde å endre noe, sier han.

– Byttene lyktes ikke

Thorir Hergeirsson mener derimot at de tok taktiske grep underveis.

– Vi prøvde mye, vi. Det finnes mange grep, og vi prøvde det vi alltid gjør, å bytte spillere. Vi prøvde å sette inn andre for å løse problemene, men det lyktes ikke helt, sier landslagssjefen.

TV 3s ekspertkommentator Geir Oustorp mener det er en forskjell på å gjøre bytter, og taktiske grep.

– Ja, de gjorde bytter, men endret ikke taktikk. De kjørte bare samme taktikk med andre spillere, og det fungerte ikke, sier Oustorp til NRK.

Gabrielsen mener blant annet at Norge burde forsøkt å låse Neagu fullstendig av, og la andre på det rumenske laget ta ansvar. Crina Pintea var også vanskelig å ha med å gjøre, og han mener Hergeirsson burde satt en sterkere spiller som Silje Waade ut på kanten for å håndtere henne.

Men det ble ikke gjort, og Norge var aldri i nærheten av å true Romania. Å markere Neagu var uansett ikke aktuelt, ifølge Hergeirsson.

– Vi visste at de er gode til å utnytte det hvis vi hadde satt frimerke på Neagu. Vi vurderte at det ville åpne forsvaret vårt, sier han.

– Men det er forskjell på frimerke og å ta henne ut da Romania kjørte kantoverganger. Det var da Norge slet, sier Oustorp.

2018 EM-sluttspill h¬ndball kvinner i Frankrike. Norge-Romania 23-31

HERJET: Cristina Neagu lekte seg med Norge.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Kunne ikke gjort noe annerledes

Stine Bredal Oftedal scoret bare ett mål mot Romania. Hun mener dog det var lite de kunne gjort annerledes taktisk.

2018 EM-sluttspill h¬ndball kvinner i Frankrike. Norge-Romania.

VANSKELIG: Norge slet med å stoppe det rumenske maskineriet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er nesten det jeg synes er verst. Jeg vet ikke hva vi skulle gjort annerledes i forberedelsene, og da er det bare på oss å få det ut. Det klarer vi ikke, sier hun.

Camilla Herrem ble hentet inn til mesterskapet etter at Thea Mørk måtte dra hjem med en lårskade. Sola-spilleren innrømmer at Neagu ble en for tøff nøtt å knekke.

– Vi klarte å takle henne tidlig, men så løsnet det på andre siden. Da sprer det seg usikkerhet i laget. Hun skaper så mye, sier hun.

– Er grepene fra linja bra nok?

– Det har jeg ingen kommentar til.

– Hvis det bare var hun som scoret mye mål, så er det greit. Men det er flere. Vi fikk ikke fatt på det, sier Herrem.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal