King svarer svensk tomålsscorer: – Vet ikke hva han har røyka

ULLEVAAL (NRK): Tomålsscorer Robin Quaison mener Sverige «var overlegne» mot Norge. Joshua King er mildt sagt ikke enig.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Norge - Sverige

MÅLSCORERE: Bjørn Maars Johnsen og Joshua King scoret Norges mål på Ullevaal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble et drama av de sjeldne da Norge og Sverige barket sammen på Ullevaal. Etter å ha ledet 2-0, kollapset vertene totalt.

Ola Kamara sikret imidlertid 3-3 og ett poeng på overtid av overtiden.

– Det føles mer som et tap. Jeg synes vi var overlegne og mye bedre enn dem, sa Robin Quaison til svensk TV4 etter kampen, ifølge Expressen.

– Jeg vet ikke hva han har røyka, men det er hans problem. Jeg tror han må se kampen igjen, sier King når VGs reporter gjør spissen oppmerskom på uttalelsen.

King mener Norge var best frem til 2-1-reduseringen.

– Når de får inn det ene målet, og Jarstein holder oss i kampen, så ble de bedre. Vi ble altfor passive. Men frem til 2-0 var vi bedre, og etter det var de bedre, sier King.

Overrasket over norsk kollaps

Sverige-back Ludwig Augustinsson hadde ikke trodd at gjestene skulle komme såpass enkelt tilbake i kampen. På et drøyt kvarter var kampen snudd på hodet.

Augustinsson er overrasket over at det kunne skje mot taktikeren Lars Lagerbäck.

– Ja, vi fikk mer rom enn vi trodde. Vi kom til mange sjanser, og det var overraskende. Men jeg synes vi spiller bra fotball, særlig i 2.-omgang, sier backen.

Sverige

FLERE DUELLER: Her er Ludwig Augustinsson i aksjon mot Martin Ødegaard tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lagerbäck selv kan ikke huske å ha mistet en 2-0-ledelse. Han synes det er vanskelig å forklare utviklingen i kampen.

– Når vi leder med 2-0, skal vi være kompakte. Men vi tok noen feilvalg. Det ble mye sirkus «rock'n'roll» i kveld. Men å komme tilbake og få 3-3, er sterkt, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

– Altfor passive

Et tap ville nemlig betydd at både Sverige og Spania hadde fått en luke på seks poeng i kvalikgruppa, men nå er ikke alt håp ute. Men til tross for den sene utligningen, var det skuffede norske spillere på gressmatta etter kampslutt.

– Vi blir altfor passive. Vi stopper å spille spillet vårt. Jeg tror ikke det var én pasning etter at vi scoret 2-0, sa Joshua King, som scoret Norges andre mål.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi skal ikke trenge å score fire mål for å vinne på hjemmebane.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

Hyller Jarstein

Norges sisteskanse, Rune Almenning Jarstein, hadde flere viktige redninger. King mener resultatet hadde vært annerledes uten sisteskansen.

– Jarstein var helt fantastisk i dag. Hadde vi ikke hatt en så bra keeper som Jarstein, så hadde vi tapt i andreomgangen i dag, sa King om Jarstein.

Først reddet han straffen fra den svenske kapteinen Andreas Granqvist, som likevel endte i mål da Viktor Claesson satte returen.

Og like etter at Sverige hadde redusert var de farlig nærme igjen. Quaison sendte en heading mot mål, men der viste Jarstein frem en redning av ypperste klasse. Med strak venstrearm slo han ballen over tverrliggeren og reddet Norge fra en foreløpig svensk utligning.

– Det er klart at vi blir reddet av en veldig god Rune Almenning Jarstein i mål, sier Ola Kamara.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

– Skulle vært annullert

Norge tok ledelsen under en god Sverige-periode ved Bjørn Maars Johnsen like før pause. Omar Elabdellaoui slo inn, King skjøt og Johnsen pirket ballen over målstreken.

TV-bildene viste imidlertid at Johnsen stod i klar offside. Rasende svenske spillere spurtet ut mot dommerteamet på sidelinjen, men målet ble ikke annullert.

– Det er klart det er skuffende med et sånt mål imot. Alle så at det var offside. Vi prøvde å snakke med dommeren, men han hadde tatt sin beslutning, sier Augustinsson.

LEDELSE: Johnsen sendte Norge opp i ledelse til pause.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal