King svarer svensk tomålsscorer: – Vet ikke hva han har røyka

ULLEVAAL (NRK): Tomålsscorer Robin Quaison mener Sverige «var overlegne» mot Norge. Joshua King er mildt sagt ikke enig.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Norge - Sverige

MÅLSCORERE: Bjørn Maars Johnsen og Joshua King scoret Norges mål på Ullevaal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble et drama av de sjeldne da Norge og Sverige barket sammen på Ullevaal. Etter å ha ledet 2-0, kollapset vertene totalt.

Ola Kamara sikret imidlertid 3-3 og ett poeng på overtid av overtiden.

– Det føles mer som et tap. Jeg synes vi var overlegne og mye bedre enn dem, sa Robin Quaison til svensk TV4 etter kampen, ifølge Expressen.

– Jeg vet ikke hva han har røyka, men det er hans problem. Jeg tror han må se kampen igjen, sier King når VGs reporter gjør spissen oppmerskom på uttalelsen.

King mener Norge var best frem til 2-1-reduseringen.

– Når de får inn det ene målet, og Jarstein holder oss i kampen, så ble de bedre. Vi ble altfor passive. Men frem til 2-0 var vi bedre, og etter det var de bedre, sier King.

Overrasket over norsk kollaps

Sverige-back Ludwig Augustinsson hadde ikke trodd at gjestene skulle komme såpass enkelt tilbake i kampen. På et drøyt kvarter var kampen snudd på hodet.

Augustinsson er overrasket over at det kunne skje mot taktikeren Lars Lagerbäck.

– Ja, vi fikk mer rom enn vi trodde. Vi kom til mange sjanser, og det var overraskende. Men jeg synes vi spiller bra fotball, særlig i 2.-omgang, sier backen.

Sverige

FLERE DUELLER: Her er Ludwig Augustinsson i aksjon mot Martin Ødegaard tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lagerbäck selv kan ikke huske å ha mistet en 2-0-ledelse. Han synes det er vanskelig å forklare utviklingen i kampen.

– Når vi leder med 2-0, skal vi være kompakte. Men vi tok noen feilvalg. Det ble mye sirkus «rock'n'roll» i kveld. Men å komme tilbake og få 3-3, er sterkt, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

– Altfor passive

Et tap ville nemlig betydd at både Sverige og Spania hadde fått en luke på seks poeng i kvalikgruppa, men nå er ikke alt håp ute. Men til tross for den sene utligningen, var det skuffede norske spillere på gressmatta etter kampslutt.

– Vi blir altfor passive. Vi stopper å spille spillet vårt. Jeg tror ikke det var én pasning etter at vi scoret 2-0, sa Joshua King, som scoret Norges andre mål.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi skal ikke trenge å score fire mål for å vinne på hjemmebane.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

Hyller Jarstein

Norges sisteskanse, Rune Almenning Jarstein, hadde flere viktige redninger. King mener resultatet hadde vært annerledes uten sisteskansen.

– Jarstein var helt fantastisk i dag. Hadde vi ikke hatt en så bra keeper som Jarstein, så hadde vi tapt i andreomgangen i dag, sa King om Jarstein.

Først reddet han straffen fra den svenske kapteinen Andreas Granqvist, som likevel endte i mål da Viktor Claesson satte returen.

Og like etter at Sverige hadde redusert var de farlig nærme igjen. Quaison sendte en heading mot mål, men der viste Jarstein frem en redning av ypperste klasse. Med strak venstrearm slo han ballen over tverrliggeren og reddet Norge fra en foreløpig svensk utligning.

– Det er klart at vi blir reddet av en veldig god Rune Almenning Jarstein i mål, sier Ola Kamara.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

– Skulle vært annullert

Norge tok ledelsen under en god Sverige-periode ved Bjørn Maars Johnsen like før pause. Omar Elabdellaoui slo inn, King skjøt og Johnsen pirket ballen over målstreken.

TV-bildene viste imidlertid at Johnsen stod i klar offside. Rasende svenske spillere spurtet ut mot dommerteamet på sidelinjen, men målet ble ikke annullert.

– Det er klart det er skuffende med et sånt mål imot. Alle så at det var offside. Vi prøvde å snakke med dommeren, men han hadde tatt sin beslutning, sier Augustinsson.

LEDELSE: Johnsen sendte Norge opp i ledelse til pause.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Overtidspoeng for serieleiaren

  Med eit frispark av Mario Vrancic sikra Norwich seg 2-2 mot Sheffield Wednesday fredag kveld, og leier Championship med fem poeng til Leeds og Sheffield United.

  Det kan bety at opprykket kan sikrast måndag for Alexander Tetteys klubb. Tettey sat på benken heile kampen.

  Christoph Zimmermann, Norwich
  Foto: TONY O'BRIEN / Reuters
 • Tangerte 109 år gammal rekord

  Aston Villa tok sin niande strake liga-siger med 2-0 over Bolton i dag. Det er tangering av klubbrekorden frå oktober-desember 1910, og gir så godt som sikkert den gamle storklubben kvalifiseringsplass i Championship.

  Samstundes sende dei Bolton ned til League One.

  Tammy Abraham, Aston Villa
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Sju baklengs for Norge

  Finland banka Norge heile 7-0 i dagens kamp i den nordiske ishockeyturneringa. Periodesifra var 2-0, 1-0 og 4-0.

  I går tapte Norge 3-1 for Finland. Norge ligg sist etter fire tap for Sverige og Finland, og møter Danmark i to kampar neste helg.

  Lars Haugen
  Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal