King svarer svensk tomålsscorer: – Vet ikke hva han har røyka

ULLEVAAL (NRK): Tomålsscorer Robin Quaison mener Sverige «var overlegne» mot Norge. Joshua King er mildt sagt ikke enig.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Norge - Sverige

MÅLSCORERE: Bjørn Maars Johnsen og Joshua King scoret Norges mål på Ullevaal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble et drama av de sjeldne da Norge og Sverige barket sammen på Ullevaal. Etter å ha ledet 2-0, kollapset vertene totalt.

Ola Kamara sikret imidlertid 3-3 og ett poeng på overtid av overtiden.

– Det føles mer som et tap. Jeg synes vi var overlegne og mye bedre enn dem, sa Robin Quaison til svensk TV4 etter kampen, ifølge Expressen.

– Jeg vet ikke hva han har røyka, men det er hans problem. Jeg tror han må se kampen igjen, sier King når VGs reporter gjør spissen oppmerskom på uttalelsen.

King mener Norge var best frem til 2-1-reduseringen.

– Når de får inn det ene målet, og Jarstein holder oss i kampen, så ble de bedre. Vi ble altfor passive. Men frem til 2-0 var vi bedre, og etter det var de bedre, sier King.

Overrasket over norsk kollaps

Sverige-back Ludwig Augustinsson hadde ikke trodd at gjestene skulle komme såpass enkelt tilbake i kampen. På et drøyt kvarter var kampen snudd på hodet.

Augustinsson er overrasket over at det kunne skje mot taktikeren Lars Lagerbäck.

– Ja, vi fikk mer rom enn vi trodde. Vi kom til mange sjanser, og det var overraskende. Men jeg synes vi spiller bra fotball, særlig i 2.-omgang, sier backen.

Sverige

FLERE DUELLER: Her er Ludwig Augustinsson i aksjon mot Martin Ødegaard tirsdag.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Lagerbäck selv kan ikke huske å ha mistet en 2-0-ledelse. Han synes det er vanskelig å forklare utviklingen i kampen.

– Når vi leder med 2-0, skal vi være kompakte. Men vi tok noen feilvalg. Det ble mye sirkus «rock'n'roll» i kveld. Men å komme tilbake og få 3-3, er sterkt, sa Lagerbäck på pressekonferansen.

– Altfor passive

Et tap ville nemlig betydd at både Sverige og Spania hadde fått en luke på seks poeng i kvalikgruppa, men nå er ikke alt håp ute. Men til tross for den sene utligningen, var det skuffede norske spillere på gressmatta etter kampslutt.

– Vi blir altfor passive. Vi stopper å spille spillet vårt. Jeg tror ikke det var én pasning etter at vi scoret 2-0, sa Joshua King, som scoret Norges andre mål.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi skal ikke trenge å score fire mål for å vinne på hjemmebane.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

Hyller Jarstein

Norges sisteskanse, Rune Almenning Jarstein, hadde flere viktige redninger. King mener resultatet hadde vært annerledes uten sisteskansen.

– Jarstein var helt fantastisk i dag. Hadde vi ikke hatt en så bra keeper som Jarstein, så hadde vi tapt i andreomgangen i dag, sa King om Jarstein.

Først reddet han straffen fra den svenske kapteinen Andreas Granqvist, som likevel endte i mål da Viktor Claesson satte returen.

Og like etter at Sverige hadde redusert var de farlig nærme igjen. Quaison sendte en heading mot mål, men der viste Jarstein frem en redning av ypperste klasse. Med strak venstrearm slo han ballen over tverrliggeren og reddet Norge fra en foreløpig svensk utligning.

– Det er klart at vi blir reddet av en veldig god Rune Almenning Jarstein i mål, sier Ola Kamara.

REDDER NORGE: Langt på overtid satt Kamara målet som reddet ett poeng.

– Skulle vært annullert

Norge tok ledelsen under en god Sverige-periode ved Bjørn Maars Johnsen like før pause. Omar Elabdellaoui slo inn, King skjøt og Johnsen pirket ballen over målstreken.

TV-bildene viste imidlertid at Johnsen stod i klar offside. Rasende svenske spillere spurtet ut mot dommerteamet på sidelinjen, men målet ble ikke annullert.

– Det er klart det er skuffende med et sånt mål imot. Alle så at det var offside. Vi prøvde å snakke med dommeren, men han hadde tatt sin beslutning, sier Augustinsson.

LEDELSE: Johnsen sendte Norge opp i ledelse til pause.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kalvå: – Føles uvirkelig

  Sammen med Heidi Weng var Anne Kjersti Kalvå den utøveren som onsdag fikk konstatert koronasmitte underveis i OL-forberedelsene i italienske Seiser Alm.

  Veien til lekene i Kina virker svært lang for landslagsduoen. Siden smittetilfellene har ingen av de to gitt noen kommentarer. Men nå forteller Kalvå litt om hvordan det føles.

  På Instagram skriver hun følgende onsdag kveld:

  «Det siste døgnet har vært av den tøffe typen. Det føles helt uvirkelig å snuble på målstreken. I det store og hele er det bare et OL, men det tar nok noen dager å svelge den. Tusen takk til alle som heier, det betyr mye».

  fbanfSbhUk8
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Premier League gjør det vanskeligere å få utsatt kamper

  Fotballigaen Premier League tar grep for å unngå at klubber får utsatt kamper med mindre de har et betydelig smitteutbrudd i sine tropper.

  Den nye regelen er innført etter uenigheter og kritikk fra klubber og fans den siste tiden. Enkelte PL-klubber har fått utsatt kamper på grunn av korona- og skadeutsatte staller, mens andre har fått avslag på sine søknader.

  Onsdag fastslår Premier League at klubber som fra nå av søker om å få utsatt kamper på grunn av covid-19, må kunne vise til minst fire positive tilfeller i troppen sin.

  Regelendringer trer i kraft foran den neste kampen i ligaen, som spilles 5. februar. Da skal Burnley i aksjon mot Joshua Kings klubb Watford.

  Fra før har regelen vært at en klubb må kunne bevise at den har færre enn 13 utespillere og én keeper i A-lagstroppen tilgjengelig. Da har man ikke skilt mellom koronasykdom og andre årsaker til forfall.

  I desember og januar ble 22 kamper i den engelske toppdivisjonen utsatt på grunn av pandemien. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
 • Tour de France med tøff åpning i Baskerland neste år

  Verdens største sykkelritt, Tour de France, skal åpne i Baskerland i 2023. Det blir harde tak allerede tidlig i rittet.

  Det har fra før vært klart at rittet neste år åpner i Bilbao i en 185 kilometer lang rundløype. Åpningsetappen beskrives som «svært utfordrende» og vil ha flere korte og bratte stigninger, inkludert den to kilometer lange Pike Bidea en mil før målgang.

  På den andre etappen er det start i Vitoria, regionens hovedstad. Etappen har målgang i San Sebastian etter 210 kilometer gjennom Baskerland. Rytterne skal over Jaizkibel-passet som også er en del av éndagsklassikeren i San Sebastian.

  Tredje etappe vil ta rytterne fra Amorebieta og inn i Frankrike.

  Årets Tour de France starter med tre etapper i Danmark. Den første er i København fredag 1. juli.

  Tour de France
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal