Normal

Norge raknet mot Island

Etter en god 1. omgang, gikk det norske laget etter hvert i oppløsning mot Island. Til slutt vant islendingene overlegent 29-22.

Børge Lund og Bjarte Myrhol (i hvite drakter)

Børge Lund og Bjarte Myrhol måtte gi tapt for Island.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Robert Hedin

- Vi spilte bra i 49 minutter, sier Hedin.

Foto: JANERIK HENRIKSSON / Ap

Norge får dermed ikke med seg noen poeng til hovedrunden, og laget skal få det tøft videre i VM.

- Vi tapte for et bedre lag, sier landslagssjef Robert Hedin til TV 2.

- Dessuten gjør vi for mange feil, forklarer han.

Les også: NRK.no fulgte kampen kast for kast

Rett skal være rett: Norge viste seg lenge frem fra en helt annen side enn de gjorde i den flaue opptredenen mot Brasil.

Da hadde Norge fulgt det islandske laget gjennom nesten hele omgangen etter at Island sjokkåpnet med tre strake scoringer.

Les også: - Vi blir for desperate

Fulgte Island lenge

Niorge lot seg imidlertid ikke vippe av pinnen, og Erlend Mamelund svarte den islandske offensiven med å sette Norges første scoring etter ni minutter.

De norske spillerne spilte med en ny og helt annen intensivitet enn tidligere i turneringen, og ville nok vise at det bor mer i laget enn det de viste mot Brasil.

Lagene gikk til pause på stillingen 12-12.

Resultater håndball-VM

Fikk problemer

Men det gode norske spillet holdt imidlertid ikke en hel kamp gjennom.

Island begynte imidlertid 2. omgang like offensivt som de gjorde i 1. omgang, og sikret seg raskt en tomålsledelse.

Et hardt kjempende Norge nektet å slippe helt taket i kampen, men et godt islandsk lag økte ledelsen utover i omgangen. Da det stod igjen ti minutter av kampen ledet Island med fire mål.

- Vi gjør det fantastisk bra i 49 minutter, så begynner vi å misse, og de kontrer inn et par kjappe mål. Til tross for dette er kampen et langt skritt i riktig retning for oss, sier Hedin til NRK.

Les også: Tyskland og Argentina videre

Taknet mot slutten

Ledelsen var økt til 26-20 fem minutter før slutt, og et resignert norsk lag så ut til å skjønne hvor det bar.

De norske spillerne ga litt opp, og Island fikk etter hvert styre kampen alene.

Norges hovedrunde spilles lørdag, mandag og tirsdag. Der ligger en plass i OL-kvalifiseringen (2.- til 7.-plass) i potten ved siden av den enda mer vriene semifinalen.

- De er bedre enn oss i dag, det får vi bare akseptere. Nå ser vi fram mot hovedrunden hvor vi i det minste får tre artige matcher. Vi skal stå på videre, sier landslagssjefen.

Siste nytt

 • Pogba-show mot Young Boys

  Paul Pogba, som bærer kapteinsbindet under fraværet av Antonio Valencia, tok til de grader ansvar for Manchester United borte mot Young Boys. To mål, inkludert et straffespark, og en målgivende pasning til Anthony Martial ble fasiten for franskmannen i 3-0-seieren.

  Pogba
  Foto: ALAIN GROSCLAUDE / AFP
 • Real valset over Roma

  Real Madrid tok onsdag første steg mot det som kan bli klubbens fjerde strake mesterligatittel. Forrige sesongs semifinalist Roma ble utklasset 3-0 etter scoringer fra Isco, Gareth Bale og innbytter Diaz Mariano. I samme gruppe ble det 2-2 mellom Viktoria Plzen og CSKA Moskva i Tsjekkia.

  Bale
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Travhest falt død om på Bjerke

  Favoritten Thai Bakery falt død om i banen underveis i onsdagens V76-spill på Bjerkebanen, melder NTB. Totalt kjørte varmblodshesten inn over en halv million kroner i karrieren. Det hele var svært dramatisk, men kuskeprofilen Magnus Teien Gundersen kom uskadd fra den skumle episoden.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen