Norge på trynet mot Danmark

Sander Sagosen og de norske håndballgutta startet EM-oppkjøringen med 19-24-nederlag mot Mikkel Hansens Danmark torsdag.

Håndball. Danmark- Norge Golden Leage.

FIKK DET TØFT: Sander Sagosen får seg en på trynet av danmarks Henrik Møllgård

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ville seg ikke for nordmennene under dagens kamp mot Danmark i firelagsturneringen Golden League. Da seksti effektive minutter var ferdige, sto det 24-19 til Danmark, i en kamp der nordmennene aldri helt greide å knappe innpå.

Det var to fysiske lag som møttes, og Norge sto bra bakover. Likevel møtte de et av verdens beste forsvar, og danskene fikk kjempet nordmennene ut av rytmen.

Landslagssjef Christian Berge utdyper:

– Adrenalinet tok oss i dag. Vi møttes for tre-fire dager siden, og finner ikke samhandlingen. Vi vil vanvittig mye, men så klarer vi ikke å spille sammen, sier han til NRK.

– Forsvarsmessig er godkjent, og målvakta er bra. Så er det mye å jobbe med framover.

– Vi blir nølende

For nyflyttede Sander Sagosen var det første kamp mot klubbkompis Mikkel Hansen etter overgangen til Paris Saint-Germain i sommer.

Det ble definitivt en kamp i favør klubbkompisen. Sagosen noterte seg bare for fire mål på 13 forsøk.

– Det er en tøff kamp. Vi møter et tøft lag som står bra mot oss. De er fysisk store og stoler på at keeperen tar det han skal. Vi blir nervøse, og da sitter ikke skuddene, sier han.

– Vi får det ikke helt til å stemme, da blir vi mer nølende. Det må vi endre på, det er ikke godt nok, sier han.

Det var en fartsfylt start der lagene fulgte hverandre til 6-6 etter vel et kvarter. Norges keeper Torbjørn Bergerud hadde allerede da seks redninger, men åpningen var preget av feil, norske bomskudd og full fart.

Ved pause sto det 12-9, ikke minst takket være strålende keeperspill av danske Niklas Landin. Det fortsatte etter pause og tok etter hvert mye av motet fra de norske spillerne.

Nedtur

Danskene vant både målvaktduellen og kampen klart.

Danmark ble OL-mester i Rio de Janeiro, men rotet seg helt vekk i EM. Der ble det sensasjonelt tap for Ungarn allerede i åttedelsfinalen.

EM går i Kroatia i januar med Norge som en het medaljekandidat etter VM-sølvet sist vinter og fjerdeplassen i europamesterskapet året før.

Lett

Frankrike utklasset Polen 29-15 i åpningskampen av Golden League-turneringen i Danmark.

Turneringen fortsetter for Norges del mot VM-tittelforsvarer Frankrike lørdag. Det blir det femte møtet mellom lagene på bare ti måneder. Frankrike har vunnet tre av fire i den perioden.

Søndag venter polsk motstand på de norske gutta. Polen bygger opp et nytt lag og blir slaktofferet i Golden League.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal