Norge på trynet mot Danmark

Sander Sagosen og de norske håndballgutta startet EM-oppkjøringen med 19-24-nederlag mot Mikkel Hansens Danmark torsdag.

Håndball. Danmark- Norge Golden Leage.

FIKK DET TØFT: Sander Sagosen får seg en på trynet av danmarks Henrik Møllgård

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det ville seg ikke for nordmennene under dagens kamp mot Danmark i firelagsturneringen Golden League. Da seksti effektive minutter var ferdige, sto det 24-19 til Danmark, i en kamp der nordmennene aldri helt greide å knappe innpå.

Det var to fysiske lag som møttes, og Norge sto bra bakover. Likevel møtte de et av verdens beste forsvar, og danskene fikk kjempet nordmennene ut av rytmen.

Landslagssjef Christian Berge utdyper:

– Adrenalinet tok oss i dag. Vi møttes for tre-fire dager siden, og finner ikke samhandlingen. Vi vil vanvittig mye, men så klarer vi ikke å spille sammen, sier han til NRK.

– Forsvarsmessig er godkjent, og målvakta er bra. Så er det mye å jobbe med framover.

– Vi blir nølende

For nyflyttede Sander Sagosen var det første kamp mot klubbkompis Mikkel Hansen etter overgangen til Paris Saint-Germain i sommer.

Det ble definitivt en kamp i favør klubbkompisen. Sagosen noterte seg bare for fire mål på 13 forsøk.

– Det er en tøff kamp. Vi møter et tøft lag som står bra mot oss. De er fysisk store og stoler på at keeperen tar det han skal. Vi blir nervøse, og da sitter ikke skuddene, sier han.

– Vi får det ikke helt til å stemme, da blir vi mer nølende. Det må vi endre på, det er ikke godt nok, sier han.

Det var en fartsfylt start der lagene fulgte hverandre til 6-6 etter vel et kvarter. Norges keeper Torbjørn Bergerud hadde allerede da seks redninger, men åpningen var preget av feil, norske bomskudd og full fart.

Ved pause sto det 12-9, ikke minst takket være strålende keeperspill av danske Niklas Landin. Det fortsatte etter pause og tok etter hvert mye av motet fra de norske spillerne.

Nedtur

Danskene vant både målvaktduellen og kampen klart.

Danmark ble OL-mester i Rio de Janeiro, men rotet seg helt vekk i EM. Der ble det sensasjonelt tap for Ungarn allerede i åttedelsfinalen.

EM går i Kroatia i januar med Norge som en het medaljekandidat etter VM-sølvet sist vinter og fjerdeplassen i europamesterskapet året før.

Lett

Frankrike utklasset Polen 29-15 i åpningskampen av Golden League-turneringen i Danmark.

Turneringen fortsetter for Norges del mot VM-tittelforsvarer Frankrike lørdag. Det blir det femte møtet mellom lagene på bare ti måneder. Frankrike har vunnet tre av fire i den perioden.

Søndag venter polsk motstand på de norske gutta. Polen bygger opp et nytt lag og blir slaktofferet i Golden League.

Siste nytt

 • Norendal til finale i verdencupen

  Silje Norendal fikk fjerde beste poengsum i kvalifiseringen og er klar for finale i slopestyle i verdenscupen i sveitsiske Laax. Mennenes semifinale ble utsatt til fredag. Der deltar Ståle Sandbech, Mons Røisland, Markus Olimstad og Stian Kleivdal.

  X Games Oslo 2018: Big Air
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Georgisk brytar fråteken OL-sølv

  Fristilbrytaren Davit Modzmanashvili frå Georgia er tatt i doping, og er dermed fråteken OL-sølvet han vann i London-leikane i 2012. Han vart nummer to i 120-kilosklassen og testa positivt på steroiden turinabol.

  Davit Modzmanashvili
  Foto: Paul Sancya / AP
 • Går frå Brann til Vålerenga

  Deyver Vega frå Costa Rica forlèt Bergen og har skreve under ein treårs kontrakt med Vålerenga. 26-åringen kom til Bergen i 2016 og har scora 13 mål på 56 kampar. Angrepsspelaren er alt på plass i Vålerenga, melder klubben på si heimeside.

  Deyver Vega
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball menn: Østerrike - Tunisia
Privatlandskamp: Skottland - Norge, kvinner
VM håndball menn: Danmark - Norge