NRK Meny
Normal

Norge på pallen tross Bardal-fall

Anders Bardal fikk fall i sitt første hopp da han landet på 230 meter, men det hindret ikke Norge i å ta andreplassen i lagkonkurransen i Planica.

Anders Bardal hoppet et kjempehopp på 230 meter, men fikk registrert fall da han var nede med henda. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Anders Bardal imponerte da han landet på 230 meter, men dessverre for det norske laget kom Bardal bakpå og måtte sette seg ned. Dermed ble han registrert med fall.

Norge jubler for andreplass

Det norske laget med Anders Bardal, Rune Velta, Kim Rene Elverum Sorsell og Andreas Stjernen kunne juble for andreplassen etter finalehoppet.

Foto: NRK
Rune Velta

Rune Velta var strålende fornøyd etter sitt andre hopp.

Foto: NRK

Hjemmefavoritt Slovenia tok en suveren seier i sin egen storstue i Planica. Bak kjempet Norge, Østerrike og Polen om de øvrige pallplassene.

Anders Bardal dro til med et kjempehopp og landet på 230 meter i første omgang. Dessverre klarte ikke nordmannen å sette landingen.

– Han slipper opp for tidlig, kommer bakpå og setter seg nesten med en gang. Det der er egentlig bare dårlig, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen.

Stjernen leverte

Bardal fikk registrert fall fordi han var nedi med begge hendene. Likevel klarte Norges lag å hoppe seg til andreplassen i konkurransen.

– Hadde Bardal stått, kunne Norge vunnet. Men slike argumenter kan man også bruke for andre land, sa sidekommentator Arne Scheie.

Andreas Stjernen var under press i sitt siste hopp. Polens sistemann Kamil Stoch gjorde et kjempehopp, og Østerrikes Gregor Schlierenzauer leverte også varene. Dermed måtte Stjernen levere for at Norge skulle beholde andreplassen. Det gjorde han med et hopp på 205 meter.

God norsk dag

Norge måtte klare seg uten Anders Jacobsen på laget, etter det stygge fallet han hadde i Planica fredag.

Dermed var det spenning rundt hvordan det norske laget med Bardal, Stjernen, Kim Rene Elverum Sorsell og Rune Velta ville levere.

– Vi var spente på hvordan Norge kunne gjøre det, men de har levert godt. Bardal gjorde et kjempehopp, men dessverre måtte han subbe nedi. Alt i alt har Norge levert bra i dag, oppsummerte Bredesen.

Siste nytt

 • Bare uavgjort for Atlético Madrid

  Atlético Madrid spilte uavgjort mot Tarik Elyounoussis Qarabag i dagens gruppespillskamp i Mesterligaen.

  Dermed står Atlético, som har nådd finalen i to av de tre siste sesongene, med bare to poeng etter tre kamper. Chelsea leder gruppen foran Roma.

  Azerbaijan Soccer Champions League Kevin Gameiro, Maksim Medvedev
  Foto: Aziz Karimov / AP
 • OL-sjef siktet for korrupsjon

  Carlos Nuzman, sjefen for fjorårets OL i Rio de Janeiro, er formelt siktet for korrupsjon, hvitvasking, skatteunndragelse og kriminell virksomhetsledelse. Nuzman er fra før suspendert fra sine verv i Den internasjonale olympiske komité (IOC).

  Brazil Nuzman Arrested
  Foto: Silvia Izquierdo / AP
 • Fem kamper for Ylven

  Vålerengas Martin Laumann Ylven er utestengt i fem kamper for den røffe taklingen mot Alexander Wall i søndagens kamp mot Frisk Asker. Vålerenga har akseptert straffen.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal