Norge på pallen tross Bardal-fall

Anders Bardal fikk fall i sitt første hopp da han landet på 230 meter, men det hindret ikke Norge i å ta andreplassen i lagkonkurransen i Planica.

Anders Bardal hoppet et kjempehopp på 230 meter, men fikk registrert fall da han var nede med henda. Kommentatorer: Arne Scheie og Espen Bredesen

Anders Bardal imponerte da han landet på 230 meter, men dessverre for det norske laget kom Bardal bakpå og måtte sette seg ned. Dermed ble han registrert med fall.

Norge jubler for andreplass

Det norske laget med Anders Bardal, Rune Velta, Kim Rene Elverum Sorsell og Andreas Stjernen kunne juble for andreplassen etter finalehoppet.

Foto: NRK
Rune Velta

Rune Velta var strålende fornøyd etter sitt andre hopp.

Foto: NRK

Hjemmefavoritt Slovenia tok en suveren seier i sin egen storstue i Planica. Bak kjempet Norge, Østerrike og Polen om de øvrige pallplassene.

Anders Bardal dro til med et kjempehopp og landet på 230 meter i første omgang. Dessverre klarte ikke nordmannen å sette landingen.

– Han slipper opp for tidlig, kommer bakpå og setter seg nesten med en gang. Det der er egentlig bare dårlig, sa NRKs hoppekspert Espen Bredesen.

Stjernen leverte

Bardal fikk registrert fall fordi han var nedi med begge hendene. Likevel klarte Norges lag å hoppe seg til andreplassen i konkurransen.

– Hadde Bardal stått, kunne Norge vunnet. Men slike argumenter kan man også bruke for andre land, sa sidekommentator Arne Scheie.

Andreas Stjernen var under press i sitt siste hopp. Polens sistemann Kamil Stoch gjorde et kjempehopp, og Østerrikes Gregor Schlierenzauer leverte også varene. Dermed måtte Stjernen levere for at Norge skulle beholde andreplassen. Det gjorde han med et hopp på 205 meter.

God norsk dag

Norge måtte klare seg uten Anders Jacobsen på laget, etter det stygge fallet han hadde i Planica fredag.

Dermed var det spenning rundt hvordan det norske laget med Bardal, Stjernen, Kim Rene Elverum Sorsell og Rune Velta ville levere.

– Vi var spente på hvordan Norge kunne gjøre det, men de har levert godt. Bardal gjorde et kjempehopp, men dessverre måtte han subbe nedi. Alt i alt har Norge levert bra i dag, oppsummerte Bredesen.

Siste nytt

 • Løseth topp ti i Levi

  Årets første verdenscuprenn i slalåm for kvinner er unnagjort i Levi i Finland. Nina Haver-Løseth endte til slutt på 9.plass, mens Thea Stjernesund og Maren Skjøld kjørte inn til henholdsvis 23. og 24. plass. Amerikanske Mikaela Shiffrin tok en overbevisende seier.

  Den offisielle VM-genseren 2019 fra Dale Norway lanseres
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Klæbo knuste alle

  Johannes Høsflot Klæbo gjorde som i fjor og vant sprinten på Beitostølen. Emil Iversen var nærmest ungfolen og ble nummer to. Eirik Brandsdal knep tredjeplassen i en tett duell med Gjøran Tefre.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Falla suveren på sprinten

  Maiken Caspersen Falla viser hvorfor hun er regjerende verdensmester i sprint og vinner på Beitostølen. 19 år gamle Kristine Stavås Skistad, gjorde en forrykende spurt og ble nummer to. Lotta Udnes Weng sikret tredjeplassen foran Tiril Eckhoff.

  Nasjonal åpning langrenn på Beitostølen.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vinterstudio
V-cup hopp: Kvalifisering og vinterstudio
V-cup hopp: Laghopp 1. omgang, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse, menn
V-cup hopp: Lagkonkurranse
V-cup hopp: Laghopp 2. omgang, menn
Sport i dag