NRK Meny
Normal

Norge på pallen med «B-rekka»

Nesten ingen av de VM-uttatte norske løperne er i Canada. Likevel gikk de som omtalte seg selv som B-laget, inn til pallplass på den siste mix stafetten før VM.

Synnøve Solemdal

LYSPUNKT: Synnøve Solemdal fikk det til å stemme i Canada med ti treff.

Foto: GOL1, Olsen, Geir / NTB scanpix

For på herresiden stilte Norge med en løper som kan kjempe om VM-plass og Håvard Bogetveit (23) som var et nytt bekjentskap for det norske folket.

– Jeg fikk beskjed etter frokosten at jeg måtte steppe inn for Vetle Sjåstad Christiansen, sier Bogetveit til NRK.

– Da benyttet jeg muligheten og klinte til fra start, sier Norges ankermann som sikret tredjeplassen.

Heller ikke Marte Olsbu eller Synnøve Solemdal er på noen måte sikker på laget på mix stafetten i Holmenkollen.

Men i den siste mix stafetten før VM leverte dette laget og ble altså nummer tre.

– Det er ikke til å legge skjul på at det er B-rekka som går i dag. Men dette ser bra ut, sier Alexander Os, som skal fortsette kampen om VM-plass i USA til uken.

Hilde Fenne, Lars Helge Birkeland

3. PLASS I SINGLE MIXED: Tidligere i dag ble Lars Helge Birkeland og Hilde Fenne nummer tre på single mixed-stafetten i Canmore. Den ble avviklet noen timer før mix stafetten.

Foto: Mike Ridewood / Ap

Spennende innspurt

Han gikk tredje etappe og klappet Håvard Bogetveit på skulderen. Tyskland var i en egen klasse foran og Simon Schempp var også helt overlegen på sisteetappen. Men Bogetveit, som måtte ut i duell med gårsdagens vinner av fellesstarten Dominik Windisch, gjorde sine saker meget godt og klarte seg med et ekstraskudd.

– Det er mitt tredje verdenscuprenn, men den første stafetten. Det er klart jeg var spent og nervøs da jeg vekslet som nummer to, sier Bogetveit.

Ut i fra siste stående skyting var han nesten i rygg på Windisch. Italieneren forsvant foran, men Bogetveit klarte å holde de andre lagene bak seg selv om USA kom faretruende nær på de siste meterne.

– Jeg fikk sekunderinger på at det ikke var noen bak meg som kunne ta meg igjen, men så var det det likevel. Da det var én kilometer igjen følte jeg at jeg hadde litt kontroll.

– Dette er sykt deilig. Det største jeg har opplevd hittil i karrieren, sier 22-åringen.

Solemdals store medaljesjanse

Synnøve Solemdal på andreetappen ble likevel kanskje det store norske lyspunktet. Solemdal har slitt i år og det har ikke stemt. Men søndag løsnet det på standplass da hun gikk gjennom sin etappe uten ekstraskudd. Hun håper på plass i mix stafetten i VM og den er i så fall hennes store medaljesjanse i Holmenkollen.

– Jeg vet ikke hva trenerne tenker om det, men det er veldig artig for Marte og meg at B-laget får det til så bra, sier hun til NRK og ler.

Det var tøffe forhold tidligere i rennhelgen etter at et kraftig vindvær slo til i Canmore, som var skistadion under Vinter-OL i 1988. Det fikk blant annet Marte Olsbu, som gikk startetappen søndag, erfare da hun misset på fredagens renn. Etter hvert har det roet seg i Canada og på søndagens mix stafett var det ypperlige forhold for utøverne.

Siste nytt

 • Fourcade mot Bø på tredjeetappen

  Startlisten for herrestafetten i skiskyting er klart, og både Johannes Thingnes Bø og Martin Fourcade går tredje etappe.

  Emil Hegle Svendsen er Norges ankermann, og skal opp mot blant andre franske Antonin Guigonnat.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Femte strake tap for Zuccas Rangers

  New York Rangers og Mats Zuccarello gikk på sitt femte strake tap i NHL da Montreal Canadiens ble for sterke og vant 3-1 natt til fredag. Det melder NTB. 30 år gamle Zuccarello noterte seg for to skudd på mål i oppgjøret.

  Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Celtic og Ajer fikk bank i Russland

  Kristoffer Ajer fikk en stri kveld på jobb i Celtic-forsvaret borte mot russiske Zenit St. Petersburg. Skottene tapte 0-3 og røk ut av europaligaen. Celtic vant hjemmekampen 1-0, men det skulle vise seg å være et altfor lite forsprang mot russerne.

  Scottish Premiership - Celtic vs Rangers
  Foto: Russell Cheyne / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal