NRK Meny
Normal

Guttene reddet andreplass på mixedstafetten

Tora Berger og Synnøve Solemdal holdt på å skyte Norge helt ut av pallen under mixedstafetten i Östersund, men så kom Vetle Sjåstad Christiansen og Tarjei Bø unnsetning – og reddet andreplassen.

Tora Berger fikk en strafferunde etter liggende skyting.

Berger fikk strafferunde på første skyting

Tarjei Bø og Norge gikk til slutt over målstreken ti sekunder etter overraskelseslaget Tsjekkia som vant mixedstafetten i svenske Östersund.

Franskmennene gikk inn til tredjeplassen etter at Fourcade hadde pådratt seg tre strafferunder på den aller siste skytingen. Han skjøt også et skudd for lite og fikk tidsstraff, men det påvirket ikke tredjeplassen.

Bom, bom, bom

Andreplass er et imponerende resultat av Norge med tanke på hvor langt bak de to norske jentene lå i starten av løpet.

Tora Berger fikk nemlig en verst tenkelig start på den første etappen i stormfulle Östersund. På liggende skyting fikk skiskytterdronningen én strafferunde til tross for ekstraskudd. Dermed var Norge nesten ett minutt bak teten ved neste passering.

Berger hentet seg imidlertid fint inn sporet og på den stående skytingen. Der skjøt hun fullt hus i et tempo det luktet krutt av.

– De fire første skuddene var veldig bra, men det femte skuddet var helt på håret, innrømmet en smilende Berger.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Martin Fourcade skøyt tre bom på siste stående og dermed røyk seieren for Frankrike.

Fourcade sprakk totalt på den siste skytingen. Han skjøt også et skudd for lite og fikk tidsstraff.

– Storm

Synnøve Solemdal, som gikk andreetappe for Norge, slet i likhet med Berger med å treffe blinkene på liggende skyting. 24-åringen måtte bruke alle ekstraskuddene under de svært vanskelige forholdene.

– Det er jo nesten storm her, utbrøt NRKs skiskytterekspert Ola Lunde da Solemdal var ferdig med serien.

Solemdal hadde også litt problemer med å få opp dampen i sporet, og sendte Vetle Sjåstad Christiansen hele 1.49 minutter etter Frankrike i tet.

Fantastisk etappe

Sjåstad Christiansen gjorde imidlert sakene sine veldig bra på den tredjeetappen og spiste inn mange sekunder til teten. Han brukte også bare ett ekstraskudd og kunne dermed sende Tarjei Bø ut på en foreløpig tredjeplass – 1.20 bak Frankrike.

– Det er vanskelige forhold der ute, så jeg er utrolig imponert over Vetles etappe. Klasse, sa Synnøve Solemdal til NRK.

Tarjei Bø satte standarden fra første stavtak på siste etappe og plaffet ned alle blinkene kjapt på første skyting. Dermed snuste Norge på andreplassen for første gang i stafetten.

På siste skyting sprakk ledende Martin Fourcade totalt i vinden og dermed var plutselig Tsjekkia i front, mens Norge inntok andreplassen.

Bø jaktet på tsjekkeren på den siste runden, men Ondrej Moravec holdt unna.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal