NRK Meny
Normal

Norge på 4. plass: – En enorm skuffelse!

Anders Fannemel hoppet bare 117 meter i 2. omgang. Dermed ble det ingen norsk suksess i lagkonkurransen i Zakopane.

Laghopp, 2.omgang: Anders Fannemel

FOR KORT: Her ryker Norges mulighet for seier i Zakopane.

Det ble en meget spennende lagkonkurranse i Zakopane, der Østerrike, Tyskland og Norge fulgte hverandre hele veien. Østerrike og Tyskland byttet på å lede, mens Norge fulgte like bak.

Norge lå på tredjeplass før siste gruppe skulle utfor i 2. omgang. Fannemel måtte gjøre et knallhopp for at Norge skulle stikke av med seieren. Det gjorde han ikke. Fannemel, som var lengst av de norske i 1. omgang, slo av 13 meter i det avgjørende hoppet og landet på 117 meter.

Dermed ble Norge også passert av Slovenia og mistet pallplassen.

– En enorm skuffelse, skrek kommentator Christian Nilssen da poengsummen til Fannemel var klar.

Tyskland vant dermed foran Østerrike og Slovenia.

– Det gikk ikke helt som vi håpet i dag. Et bra hopp av Jacobsen, Velta og Fannemel holdt ikke til mer en 4. plass i dag, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Jeg opplever likevel at det er veldig bra ting på gang og mener at vi er i god rute med tanke på det som skal skje fremover.

– Uflaks

Fannemel hadde tøffe forhold da han hoppet og fikk over 20 poeng i kompensasjon for vinden. Etterpå kom østerrikske Stefan Kraft med bedre forhold og hoppet fra nordmannen.

– Jeg kjenner jeg er litt irritert fordi det her var rett og slett uflaks, sier ekspertkommentator Johan Remen Evensen.

– Fannemel hopper veldig marginalt, med masse fart og lite trykk i hoppet. Da får han liten høyde og kan få det tøft med tunge forhold over kulen. Da får han ikke utnyttet sine gode flyegenskaper, forklarer Remen Evensen videre etter rennet.

Men i 1. omgang traff det for Fannemel med dette hoppet på 130 meter

Laghopp: Anders Fannemel

130 METER: Anders Fannemel var lengst av de norske i 1. omgang.

Sterkt av Forfang

Tromsøgutten Johann Forfang gjorde også en sterk konkurranse med sine hopp på 121,5 og 123 meter. I 2. omgang hoppet han jevnt med Michael Hayböck, andremann i verdenscupen sammenlagt.

– Nå ser vi hvor godt hoppet til Forfang er, når han matcher mannen som har vært mest stabil i hoppsirkuset i år, sa Remen Evensen da Hayböck landet på 123 meter.

Østerrike fikk ikke forspranget de kanskje håpet på etter første gruppe, men slo likevel Norge til slutt. Rune Velta og Anders Jacobsen hoppet også for Norge.

Laghopp: Johann Andre Forfang

BRA: Her hopper Johann Forfang 121,5 meter i 1. omgang.

Siste nytt

 • Ylven helt i VIF-opphenting

  Vålerenga lå under 0-3 hjemme mot Frisk Asker etter ti minutter i søndagens lokaloppgjør, men snudde og vant 4-3. Martin Laumann Ylven ble matchvinner for VIF. Lillehammer slo Stjernen 4-3 borte og Lørenskog tapte 1-4 borte mot Storhamar.

  GET-Ligaen i hockey: Storhamar - Vålerenga
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kane berget Tottenham-poeng

  Et selvmål ga Southampton ledelsen hjemme mot Tottenham i Premier League søndag, men Harry Kane berget 1-1 og ett poeng for Spurs. Kane har nå scoret ni mål på sine fem siste starter i serien, ifølge statistikktjenesten Opta.

 • Lorentzen til topps på 500 meter

  Håvard Lorentzen fikk en treg start på 500 meteren, men leverte en kanonrunde og vant 500-meteren i verdenscupen i Erfurt søndag. Lorentzen gikk på 34,85, og vant med 0,1 sekund på Jan Smeekens.

  – Det var deilig, sier Lorentzen til NRK.

  xz

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
Sportsrevyen