NRK Meny
Normal

Norge på pallen etter thrilleravslutning

Det så ut til å bli bare nesten for Norge i laghoppkonkurransen, men da Slovenia skuffet ble det likevel norsk på pallen.

Anders Bardal

Anders Bardals hopp på 130 meter sikret Norge 3.plass i laghoppingen i Lahti, etter at Slovenia skuffet i sitt siste hopp.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / Afp

Et dårlig hopp på 118,5 meter av Slovenias Peter Prevec sikret Norge pallplass i lagkonkurransen i hopp i Lahti.

Før Slovenias sistehopp så det nemlig ut til at Norge – til tross for et hopp på 130 meter av Anders Bardal – skulle havne utenfor pallen.

– En gledelig opptur

I Tysklands sistehopp svevde Severin Freund 127,5 og fikk tre ganger 19 i stil. De gikk dermed forbi det norske laget sammenlagt med totalt fem tideler, og det så ut til å bli østerriksk, slovensk og tysk på pallen.

Da Prevec skuffet falt Slovenia ned til fjerdeplass – 9,3 poeng bak Norge som sikret 3. plassen.

– En 3. plass var en gledelig opptur, og det viser at vi kan gjøre det helt store om alt stemmer, sier sportssjef for hopplandslaget, Clas Brede Bråthen etter rennet.

Etter at tre av de fire gruppene hadde hoppet i andreomgang ledet Østerrike med 855,9 poeng. Slovenia lå på andreplass med 844,0 poeng, mens Norge lå på tredjeplass med 833,3 poeng – tett etterfulgt av Tyskland med sine 831,2 poeng på fjerdeplass.

Stjernen skuffet

I førsteomgang av laghopp-konkurransen i Lahti knivet Norge og Østerrike om ledelsen. Da alle hopperne hadde satt utfor hoppkanten ledet Østerrike med 7,8 poeng på Norge etter at Gregor Schlierenzauer avsluttet med 128 meter.

I sitt andre hopp skuffet Andreas Stjernen med et hopp på 115,5 meter og poengsummen 101,4, til tross for gode forhold. Det kostet det norske hopplaget viktige poeng.

Nå ser hoppsjef Bråthen fram til neste helgs konkurranse i Holmenkollen.

– Når også Tom Hilde er i ferd med å finne formen, og Bjørn Einar Romøren og Daniel Andre Tande viser gode takter, kan dette bli en flott avslutning på sesongen, sier han.

Andreas Stjernen

Andreas Stjernen skuffet i sitt siste hopp, med 101,4 meter mistet Norge verdifulle poeng i kampen om seieren.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal