Norge oppgitt over tjuvtriks: – Vi får bli mer kyniske og ekle

STORO (NRK): Fotballherrene fikk en lærepenge i bortekampen mot Bulgaria. Nå er de langt bedre forberedt, selv om de mener nordmenn egentlig er for godt oppdratt til å svare med samme mynt.

A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge

SPESIELL KAMP: De Bulgarske spillerne lå mye nede etter at de tok ledelsen mot Norge i september. Lars Lagerbäck og Mohamed Elyounoussi kunne ikke gjøre annet enn å se på.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi fikk oss et lite sjokk forrige kamp. Vi visste at de hadde noen tjuvtriks, men ikke at de var så ille, sier Markus Henriksen til NRK.

Han snakker om tapet mot Bulgaria i september. En kamp hvor spesielt hjemmelagets uthaling av tid, og at spillere liggende på banen med «skader» kom i fokus.

I lørdagens kamp mot Kypros ble det gjentatt, og på stillingen 2–1 til Bulgaria kom det i tillegg en ekstra ball ut på banen. Det hadde Norge fått med seg.

– Det minner meg veldig om den kampen vi spilte. De har det i sitt DNA. Uansett hva man tenker om fair play, er det bare å beundre dem. Det er jo dommeren som setter nivået, men skal jeg gjette får vi se noen av dem igjen, sier Lars Lagerbäck om triksene på søndagen pressekonferanse.

A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge

DUELLER: Markus Henriksen kjemper om ballen i møtet med Bulgaria. En heller vanskelig oppgave.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Skal gi dem litt juling

Norge frykter uansett at Bulgaria vil spille å samme måte på Ullevaal tirsdag, men denne gangen er de bedre forberedt.

– Vi må gi mer f**n i hva de holder på med, påpeker Ole Selnæs.

– Det har dessverre blitt en del av «gamet». Vi kan bare fokusere på det vi får gjort noe med, vårt spill, men vi får kanskje være litt mer kyniske og ekle tilbake, mener Haitam Aleesami.

– Hvordan skal dere gjøre det?

– Hvis vi leder 1–0 så får vi drøye tiden litt, så de får smake sin egen medisin, foreslår backen.

– Snille som lam

A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge

OPPGITT: Joshua King reagerer i bortekampen mot Bulgaria.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aleesami flirer litt etter svaret. For det er ikke «typisk norsk» å drive med lureri på en fotballbane.

– I Skandinavia er vi oppdratt altfor godt til å holde på sånn. Vi er jo snille som lam i Norge, det er en del av kulturen. I Europa merker man stor forskjell, og spesielt Bulgaria, sier lørdagens matchvinner, Selnæs.

– Der bør vi i Skandinavia bli bedre, selv om denne typen tjuvtriks ikke er noe som faller i god jord i min bok. Du skal tåle å gi en trøkk, og å få en trøkk. Du trenger ikke rulle rundt som om du er blitt påkjørt av en buss, sier Henriksen, godt bandasjert etter hodesmellen mot Slovenia.

Møtet med Bulgaria blir nærmest en gruppefinale for Norge.

– Det er viktig å gi dem ekstra juling, men på en fair måte. Forhåpentligvis klarer dommeren å gjennomskue tjuvtriksene, forklarer Henriksen.

– Vi må bare holde hodet kaldt, og scorer vi først blir kampen helt annerledes, tror Alexander Sørloth.

UEFA Nations League - League C - Group 3 - Bulgaria v Cyprus

IKKE FORNØYD: Strahil Popov klaget da Kypros tok ledelsen lørdag.

Foto: STOYAN NENOV / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Skjelvik-selvmål og Diomande scoret

  Zlatan Ibrahimovic så ut til å bli matchvinner for LA Galaxy med to mål, men et uheldig selvmål signert Jørgen Skjelvik åtte minutter før slutt sørget for 2-2 mot Seattle Sounders.

  Også Adama Diomande scoret natt til søndag norsk tid. Han fastsatte sluttresultatet til 2-0 for byrival Los Angeles FC da han scoret borte mot Real Salt Lake.

  Skjelvik
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Djokovic ute av ATP-turnering

  Verdensener Novak Djokovic røk ut av ATP-turneringen i Cincinnati lørdag da han tapte for russeren Daniil Medvedev i semifinalen.

  Medvedev, som er ranket som nummer åtte i verden, slo Djokovic 3-6, 6-3 og 6-3. I finalen. Nå møter han belgiske David Goffin i finalen.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal