Mørk til skeptikerne etter storkamp: – Jeg har jo ikke ligget helt stille i to år

Nora Mørk bøttet inn mål da Norge viste hvorfor de er EM-favoritter med utklassingssifre mot Tyskland.

Nora Mørk

I FYR OG FLAMME: Nora Mørk ble Norges toppscorer med 12 mål.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er rett og slett verdensklasse. En maktdemonstrasjon, oppsummerer NRKs ekspert Geir Oustorp etter norsk utklassing.

Håndballjentene har slitt mot Tyskland i mesterskapssammenheng tidligere, som da de tapte åpningskampen i EM for to år siden. Men i andre EM-kamp gikk de ut i et forrykende tempo. På én omgang scoret Norge hele 22 mål.

– Det er nesten så vi må kjøre denne kampen i sakte film, for man rekker jo ikke å få med seg det som skjer. Det går altså så fort, kommenterte TV3s Daniel Høglund.

Norge ledet 22–14 til pause, og ga seg ikke før det stod 43–23. 12 av målene kom fra Nora Mørk. Blant dem var også en flyver.

TaGSO4stIbk

MYE Å JUBLE FOR: Med seieren er Norge sikret plass i hovedrunden.

Foto: Vidar Ruud / NTB

– Det er gøy å se at hun virkelig er tilbake. I dag er hun ikke bare servitør, men scorer også på egne sjanser, roser Oustorp.

– Jeg er absolutt i nærheten av toppnivået mitt i dag, erkjenner hun selv.

– Har ikke glemt gamle kunster

De to siste mesterskapene har gått uten Mørk i troppen. Flere kneoperasjoner har gjort at hun først kunne begynne å spille håndball i høst. Det er derfor blitt stilt spørsmål om Mørk vil prestere like bra som i tidligere mesterskap.

– Nå er du vil ikke usikker på formen lenger? spør TV 2 i den digitale pressesonen i Kolding.

– Det var ikke meg. Det var alle andre. Jeg har ikke glemt gamle kunster. Jeg har jo ikke ligget helt stille i to år, men trent masse for å komme tilbake på dette nivået. Jeg er sinnssykt glad for at jeg treffer så bra og blir satt i så mange gode situasjoner i dag, svarer Mørk, og fortsetter:

– Jeg har vært veldig rolig egentlig, selv om jeg har fått høre at folk har vært usikre på formen min og at jeg ikke har spilt så mye i høst, men jeg vet at det kommer. Og jeg elsker slike kamper. Det sitter liksom i ryggmargen.

Hyllet venninnen

Men det var kaptein Stine Bredal Oftedal som fikk prisen for beste spiller. Hun så litt overrasket ut.

– Jeg var glad selvfølgelig, men da vi stod der kom Noras navn opp, og hun scoret så mange viktige i dag. Men vi vil bare spille bra sammen, og det er ikke så viktig hvem som får den så lenge vi vinner kampene, sier Oftedal.

Og Mørk mener venninnen som fortjente den like mye som henne.

– Det er ikke bare målene som teller. Jeg blir satt i mange gode situasjoner, og Stine leverer rått. Hun er verdens beste håndballspiller, roser Mørk.

Stine Bredal Oftedal

FIKK PRIS: Stine Bredal Oftedal fikk prisen for banens beste etter kampen.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Spilte på seg et større favorittstempel

Etter storseieren mot Polen uttalte Thorir Hergeirsson at han var misfornøyd med uttellingen på store sjanser. Da traff Norge på 69 prosent av skuddene. Lørdag så det bedre ut.

– Hvis de spiller som dette er det ingen andre lag i EM som er i nærheten. Rett og slett imponerende, sier Oustorp.

– Sånn som vi spiller i dag så tror jeg de fleste skal slite med å slå oss, sier Kari Brattset Dale til NRK.

– Det norske laget i dag har verdensklassespillere i alle posisjoner. Det er dobbelt dekning og et utrolig godt samspill. Vi prater godt samme, og det er moden gjeng. Jeg synes det er mer håndballforståelse i gruppa nå enn fra tidligere år, mener Mørk.

Både Katrine Lunde og Silje Solberg har ankommet Danmark, og vil bli vurdert inn mot kampen mot Romania mandag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • City tok over tabelltoppen

  Manchester City hadde få problemer med å ta seg av West Bromwich tirsdag kveld. To ganger Ilkay Gündogan og et mål hver av Raheem Sterling, Riyad Mahrez og João Cancelo sørget for at City vant 5–0.

  Dermed tok de lyseblå over tabelltoppen fra Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. De er nå et poeng foran byrivalen med like mange kamper spilt.

  I den andre senkampen tirsdag fortsatte oppturen for Arsenal. Stuart Armstrong sendte Southampton i ledelsen, men Nicolas Pépé, Bukayo Saka og Alexandre Lacazette gjorde at Arsenal tok tre nye poeng og klatret til åttendeplass på tabellen.

 • Full fyring mellom Zlatan og Lukaku

  Christian Eriksen ble matchvinner for Inter i cupderbyet mot Milan hvor Zlatan Ibrahimovic sto både for mål og rødt kort i 2-1-kampen.

  Mot slutten av omgangen ble den en ordentlig tungvektsduell da Ibrahimovic og Romelu Lukaku la panne mot panne etter en krangel som oppsto da Lukaku fikk røff behandling.

  Situasjonen endte med at begge spissene fikk gult kort, og da Ibrahimovic fikk sitt andre gule i andre omgang, måtte Milan spille resten av kampen med ti mann på stillingen 1–0.

  Lukaku utlignet for Inter, men Christian Eriksen sørget altså for at det var Milan som tok seg videre fra cupen.

  APTOPIX Italy Soccer Italian Cup
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • King matchvinner

  Joshua King hadde en god dag på jobben for Bournemouth da de tok seg videre i FA-cupen med 2-1-seier mot Crawley.

  Først hadde han en målgivende pasning da Jack Wilshere sendte Bournemouth i ledelsen. Etter en snau time utlignet Tom Nichols, men så dukket King opp igjen.

  Nordmannen fikk ballen etter et nydelig angrep fra Bournemouth. Han la hurtig om til skudd og plasserte den ned i hjørnet.

  Dermed er King og co. klare for åttedelsfinale mot Burnley.

  King
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal