NRK Meny
Normal

Norge nekter å tape prestisjekampen mot Danmark

Kampen mellom Danmark og Norge er ubetydelig for hvem som når EM-semifinale, men de norske spillerne har ikke tenkt å spare på kruttet av den grunn. Prestisjekampen mot naborival Danmark skal vinnes.

Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland ga alt i kampen mot Sverige. Torsdag kveld møter Norge Danmark til ny naboduell, en kamp mellom to lag som har spilt mange tette mesterskapskamper.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Marit Malm Frafjord

Marit Malm Frafjord har ikke tenkt å spare på kruttet selv om kampen mot Danmark er uten betydning. Mot Danmark vil hun uansett ikke tape.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Thorir Hergeirsson

Thorir Hergeirsson sier Norge legger prestisje i å vinne aller kamper, selv om kampen også brukes til forberedelse mot semifinalen lørdag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Kjersti Grini

Kjersti Grini har selv spilt mange tøffe oppgjør mot Danmark for landslaget. Hun legger ikke skjul på at det litt ekstra heder og ære på spill i disse kampene.

Foto: GORM KALLESTAD / NTB scanpix
– Jeg har ikke veldig lyst til å tape mot Danmark selv om det er en ubetydelig kamp. Vi skal være skjerpet, lover landslagskaptein Marit Malm Frafjord.

Torsdag kveld møtes Norge og Danmark til deres siste kamp i hovedrunden i håndball-EM i Serbia.

Norge er allerede klar for semifinalen lørdag. Danmark har ikke mulighet til å nå semifinalen selv om de slår Norge, fordi vertsnasjon Serbia slo Frankrike tidligere torsdag kveld.

– Vil alltid slå Danmark

Selv om kampen er betydningsløs for begge lag, er det likevel litt som står på spill når Danmark og Norge møtes.

Lagene har spilt mange mesterskapskamper mot hverandre tidligere. Det har ofte endte i tette og nervepirrende oppgjør mellom nabolandene.

Selv om det er lenge siden Danmark sist tok mesterskapsmedalje, er oppgjørene mot danskene fortsatt spesielle for Norge.

– Selvfølgelig vil jeg vinne, det er ingen tvil. Vi vil jo selvfølgelig slå Danmark, det har vi alltid lyst til, sier storskytter Linn Jørum Sulland til NRK.

– Skal vi vinne gull, skal vi slå alle, sier Sulland.

Prestisje

Norges toppscorer i mesterskapet understreker at de samtidig kan senke skuldrene og bruke kampen til trening.

Det har også landslagstrener Thorir Hergeirsson i tankene.

– Vi spiller for å representere Norge, vi legger prestisje i å vinne alle kampene, selv om man av og til må disponere og tenke at vi skal forberede laget best mulig, sier han til NRK.

– Men det er alltid et overordnet mål å vinne alle kamper, sier landslagstreneren.

Naboduell

Tidligere landslagsspiller Kjersti Grini har selv spilt mange oppgjør mot Danmark.

– Det er to naboland hvor damehåndball er ekstremt populært, det bygges alltid veldig opp til kampene og det er litt ekstra heder og ære på spill, sier Grini til NRK.no.

Selv om Norge allerede er klar for semifinale, tror Grini det er viktig med seier torsdag for å få med seg den gode følelsen inn til finalerunden.

– Det er aldri lurt å tape, spesielt ikke så langt ut i et mesterskap, sier Grini.

– Tap gir så mye etterarbeid. Du går og grubler og er ikke fornøyd. Det er så mye morsommere og mye bedre med seier i et mesterskap. Det er ikke noe tvil om at Norge vil gjøre det de kan for å vinne, sier hun.

Siste nytt

 • Falt i trappen - kampen utsatt

  Tungvektskampen i boksing mellom David Haye og Tony Bellew er utsatt etter at førstnevnte falt i trappen og skadet armen.

  Tony Bellew slo David Haye i 11. runde under deres kamp i mars. Det utsolgte returoppgjøret skulle i utgangspunktet gå 17. desember, men er nå utsatt til enten 24. mars eller 5. mai.

  Tony Bellew og David Haye
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Matip
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn