NRK Meny
Normal

Norge reddet seg fra total ydmykelse

ULLEVAAL STADION (NRK): NRKs ekspert Karl Petter Løken trodde ikke sine egne øyne da San Marino utlignet. Norge reddet stumpene – men spørsmålet er om Per-Mathias Høgmo sitter tryggere av den grunn.

Høgmo

SLAPP MED SKREKKEN: Det så helsvart ut for Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er sjokkskadet. Jeg minner om at San Marino bare scorer hver sjuende landskamp, og så scorer de på Ullevaal, sa NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken.

Det var spilt 54 minuter og Mattia Stefanelli hadde akkurat gjort det ingen trodde var mulig – scoret for San Marino.

På det tidspunktet hadde gjestene scoret begge målene. 1-0-målet var nemlig et selvmål av den spektakulære typen. For det hadde vært en drømmescoring om Davide Simoncini hadde satt balen forbi Norge-keeper Rune Almenning Jarstein.

Dessverre for San Marino satte han den forbi sin egen tvillingbror Aldo Junor Simoncini.

Pipekonsert

Det var pipekonsert da Norge gikk til pause. Og de var ikke mindre pipekonsert da San Marino scoret.

Men til slutt kom klasseforskjellen fram. Og det var innbytterne Adama Diomande og Martin Samuelsen som satte fart for Norge.

Etter 77 minutters spill satte Diomane inn 2-1 med et strålende skudd i vinkelen, og ble med det den første norske målscoreren i denne VM-kvalifiseringen.

Da hadde San Marino ingenting å svare med.

Etter 82 minutter la Samuelsen på til 3-1, og minuttet senere kom Norges spissførstevalg Joshua King på scoringslista. Godt for King, som mildt sagt ikke var heldig da San Marino scoret.

Norge

NOE Å FEIRE: Det ble til slutt tre poeng for Norge. Her feires San Marinos selvmål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Altfor, altfor dårlig

Dermed tok Norge sine tre første poeng i kvaliken. Om det er nok til å redde jobben til landslagssjef Per-Mathias Høgmo er et annet spørsmål.

For i 75 minutter var Norge så svake at Karl Petter Løken ikke trodde det han så.

– Det er smått utrolig. Det skal ikke kunne skje. Det er altfor, altfor dårlig. Hvis ikke vi vinner dette, kan ikke Per-Mathias Høgmo sitte som landslagstrener, det er helt sikkert, sa Løken.

Lise Klaveness, som også er fotballekspert for NRK, så det samme som Løken. Norge manglet det meste.

– Det var ingen festforestilling, vi må være så ærlig. Man slet med både rytme og selvtillit. Når man sliter sånn med selvtilliten er det ingen grenser for hvor dårlig det kan bli, påpeker Klaveness.

Det mest positive for Norge denne kvelden, var at Tsjekkia og Aserbajdsjan spilte 0-0. Det betyr at Norge fortsatt har alle muligheter til å bli nummer to i gruppa bak suverene Tyskland.

Men da må spillet heves mange hakk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, kunne ikke hamle opp med Sejersted. Svindal endte på bronseplass, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv. I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Konnerud fikk ski-NM 2020

  Konnerud er tildelt NM på ski langrenn første del om to år. Det melder Norges Skiforbund tirsdag. Det var to søkere til arrangementet.

 • FA skal undersøke Zlatan

  Zlatan Ibrahimovic risikerer å bli straffet av det engelske fotballforbundet (FA) etter at han har involvert seg i et nytt spillselskap. Den svenske fotballstjernen har reklamert for det nye spillselskapet BetHard, skriver den engelske avisen Mirror.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge