NRK Meny
Normal

Norge reddet seg fra total ydmykelse

ULLEVAAL STADION (NRK): NRKs ekspert Karl Petter Løken trodde ikke sine egne øyne da San Marino utlignet. Norge reddet stumpene – men spørsmålet er om Per-Mathias Høgmo sitter tryggere av den grunn.

Høgmo

SLAPP MED SKREKKEN: Det så helsvart ut for Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er sjokkskadet. Jeg minner om at San Marino bare scorer hver sjuende landskamp, og så scorer de på Ullevaal, sa NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken.

Det var spilt 54 minuter og Mattia Stefanelli hadde akkurat gjort det ingen trodde var mulig – scoret for San Marino.

På det tidspunktet hadde gjestene scoret begge målene. 1-0-målet var nemlig et selvmål av den spektakulære typen. For det hadde vært en drømmescoring om Davide Simoncini hadde satt balen forbi Norge-keeper Rune Almenning Jarstein.

Dessverre for San Marino satte han den forbi sin egen tvillingbror Aldo Junor Simoncini.

Pipekonsert

Det var pipekonsert da Norge gikk til pause. Og de var ikke mindre pipekonsert da San Marino scoret.

Men til slutt kom klasseforskjellen fram. Og det var innbytterne Adama Diomande og Martin Samuelsen som satte fart for Norge.

Etter 77 minutters spill satte Diomane inn 2-1 med et strålende skudd i vinkelen, og ble med det den første norske målscoreren i denne VM-kvalifiseringen.

Da hadde San Marino ingenting å svare med.

Etter 82 minutter la Samuelsen på til 3-1, og minuttet senere kom Norges spissførstevalg Joshua King på scoringslista. Godt for King, som mildt sagt ikke var heldig da San Marino scoret.

Norge

NOE Å FEIRE: Det ble til slutt tre poeng for Norge. Her feires San Marinos selvmål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Altfor, altfor dårlig

Dermed tok Norge sine tre første poeng i kvaliken. Om det er nok til å redde jobben til landslagssjef Per-Mathias Høgmo er et annet spørsmål.

For i 75 minutter var Norge så svake at Karl Petter Løken ikke trodde det han så.

– Det er smått utrolig. Det skal ikke kunne skje. Det er altfor, altfor dårlig. Hvis ikke vi vinner dette, kan ikke Per-Mathias Høgmo sitte som landslagstrener, det er helt sikkert, sa Løken.

Lise Klaveness, som også er fotballekspert for NRK, så det samme som Løken. Norge manglet det meste.

– Det var ingen festforestilling, vi må være så ærlig. Man slet med både rytme og selvtillit. Når man sliter sånn med selvtilliten er det ingen grenser for hvor dårlig det kan bli, påpeker Klaveness.

Det mest positive for Norge denne kvelden, var at Tsjekkia og Aserbajdsjan spilte 0-0. Det betyr at Norge fortsatt har alle muligheter til å bli nummer to i gruppa bak suverene Tyskland.

Men da må spillet heves mange hakk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Boasson Hagen ble norgesmester

  Edvald Boasson Hagen fikk hard motstand under temporittet i sykkel-NM. Med fem kilometer igjen ledet 31-åringen med kun ni sekunder på 19 år gamle Andreas Leknessund som ble nummer to. Kristoffer Skjerping tok bronsen.

  Tour des Fjords 2018
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Nagelsmann tar over RB Leipzig

  Hoffenheims trener Julian Nagelsmann har vært svært ettertraktet. Etter neste sesong forlater han Hoffenheim til fordel for RB Leipzig, melder klubben i en pressemelding.

  Han har skrevet en treårskontrakt, og blir i Leipzig til 2023.

  Julian Nagelsmann
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • VM trolig over for Australia-spiss

  Andrew Nabbout spiller neppe mer for Australia etter skulderskaden han pådro seg i torsdagens kamp mot Danmark, melder NTB. – Det ser ut til at han har pådratt seg en alvorlig skulderskade. Jeg tror VM er over for hans del, sier Australias landslagssjef Bert van Marwijk.

  FBL-WC-2018-MATCH22-DEN-AUS
  Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal