Norge reddet seg fra total ydmykelse

ULLEVAAL STADION (NRK): NRKs ekspert Karl Petter Løken trodde ikke sine egne øyne da San Marino utlignet. Norge reddet stumpene – men spørsmålet er om Per-Mathias Høgmo sitter tryggere av den grunn.

Høgmo

SLAPP MED SKREKKEN: Det så helsvart ut for Per-Mathias Høgmo.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg er sjokkskadet. Jeg minner om at San Marino bare scorer hver sjuende landskamp, og så scorer de på Ullevaal, sa NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken.

Det var spilt 54 minuter og Mattia Stefanelli hadde akkurat gjort det ingen trodde var mulig – scoret for San Marino.

På det tidspunktet hadde gjestene scoret begge målene. 1-0-målet var nemlig et selvmål av den spektakulære typen. For det hadde vært en drømmescoring om Davide Simoncini hadde satt balen forbi Norge-keeper Rune Almenning Jarstein.

Dessverre for San Marino satte han den forbi sin egen tvillingbror Aldo Junor Simoncini.

Pipekonsert

Det var pipekonsert da Norge gikk til pause. Og de var ikke mindre pipekonsert da San Marino scoret.

Men til slutt kom klasseforskjellen fram. Og det var innbytterne Adama Diomande og Martin Samuelsen som satte fart for Norge.

Etter 77 minutters spill satte Diomane inn 2-1 med et strålende skudd i vinkelen, og ble med det den første norske målscoreren i denne VM-kvalifiseringen.

Da hadde San Marino ingenting å svare med.

Etter 82 minutter la Samuelsen på til 3-1, og minuttet senere kom Norges spissførstevalg Joshua King på scoringslista. Godt for King, som mildt sagt ikke var heldig da San Marino scoret.

Norge

NOE Å FEIRE: Det ble til slutt tre poeng for Norge. Her feires San Marinos selvmål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Altfor, altfor dårlig

Dermed tok Norge sine tre første poeng i kvaliken. Om det er nok til å redde jobben til landslagssjef Per-Mathias Høgmo er et annet spørsmål.

For i 75 minutter var Norge så svake at Karl Petter Løken ikke trodde det han så.

– Det er smått utrolig. Det skal ikke kunne skje. Det er altfor, altfor dårlig. Hvis ikke vi vinner dette, kan ikke Per-Mathias Høgmo sitte som landslagstrener, det er helt sikkert, sa Løken.

Lise Klaveness, som også er fotballekspert for NRK, så det samme som Løken. Norge manglet det meste.

– Det var ingen festforestilling, vi må være så ærlig. Man slet med både rytme og selvtillit. Når man sliter sånn med selvtilliten er det ingen grenser for hvor dårlig det kan bli, påpeker Klaveness.

Det mest positive for Norge denne kvelden, var at Tsjekkia og Aserbajdsjan spilte 0-0. Det betyr at Norge fortsatt har alle muligheter til å bli nummer to i gruppa bak suverene Tyskland.

Men da må spillet heves mange hakk.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Rangers gikk på en smell

  Det ble blåmandag i Florida for New York Rangers, som tapte 3–6 borte mot Tampa Bay Lightning. Mats Zuccarello var ikke på isen. Han har vært ut og inn av laget med lyskeproblemer den siste tiden, og måtte stå over også mot Tampa Bay.

  NHL: New York Rangers at Tampa Bay Lightning
  Foto: Kim Klement / Reuters
 • La Liga legger USA-planer på is

  Den spanske toppserien i fotball dropper planene om å spille en seriekamp i Miami etter at Barcelona trekker seg fra prosjektet. La Liga ønsker likevel fortsatt å arrangere en kamp i utlandet.

  Messi
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Digne reddet uavgjort for Everton

  Everton gikk mot et sviende tap for Watford på hjemmebane, men seks (!) minutter på overtid utlignet Lucas Digne på et strålende frispark til 2-2. Everton er dermed på 7.-plass i Premier League etter 16 spilte kamper, mens Watford ligger på 12.-plass – tre poeng bak Everton.

  FBL-ENG-PR-EVERTON-WATFORD
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
VM svømming kortbane
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania