Norge reddet seg fra total ydmykelse

ULLEVAAL STADION (NRK): NRKs ekspert Karl Petter Løken trodde ikke sine egne øyne da San Marino utlignet. Norge reddet stumpene – men spørsmålet er om Per-Mathias Høgmo sitter tryggere av den grunn.

Høgmo

SLAPP MED SKREKKEN: Det så helsvart ut for Per-Mathias Høgmo.

– Jeg er sjokkskadet. Jeg minner om at San Marino bare scorer hver sjuende landskamp, og så scorer de på Ullevaal, sa NRKs ekspertkommentator Karl Petter Løken.

Det var spilt 54 minuter og Mattia Stefanelli hadde akkurat gjort det ingen trodde var mulig – scoret for San Marino.

På det tidspunktet hadde gjestene scoret begge målene. 1-0-målet var nemlig et selvmål av den spektakulære typen. For det hadde vært en drømmescoring om Davide Simoncini hadde satt balen forbi Norge-keeper Rune Almenning Jarstein.

Dessverre for San Marino satte han den forbi sin egen tvillingbror Aldo Junor Simoncini.

Pipekonsert

Det var pipekonsert da Norge gikk til pause. Og de var ikke mindre pipekonsert da San Marino scoret.

Men til slutt kom klasseforskjellen fram. Og det var innbytterne Adama Diomande og Martin Samuelsen som satte fart for Norge.

Etter 77 minutters spill satte Diomane inn 2-1 med et strålende skudd i vinkelen, og ble med det den første norske målscoreren i denne VM-kvalifiseringen.

Da hadde San Marino ingenting å svare med.

Etter 82 minutter la Samuelsen på til 3-1, og minuttet senere kom Norges spissførstevalg Joshua King på scoringslista. Godt for King, som mildt sagt ikke var heldig da San Marino scoret.

Norge

NOE Å FEIRE: Det ble til slutt tre poeng for Norge. Her feires San Marinos selvmål.

– Altfor, altfor dårlig

Dermed tok Norge sine tre første poeng i kvaliken. Om det er nok til å redde jobben til landslagssjef Per-Mathias Høgmo er et annet spørsmål.

For i 75 minutter var Norge så svake at Karl Petter Løken ikke trodde det han så.

– Det er smått utrolig. Det skal ikke kunne skje. Det er altfor, altfor dårlig. Hvis ikke vi vinner dette, kan ikke Per-Mathias Høgmo sitte som landslagstrener, det er helt sikkert, sa Løken.

Lise Klaveness, som også er fotballekspert for NRK, så det samme som Løken. Norge manglet det meste.

– Det var ingen festforestilling, vi må være så ærlig. Man slet med både rytme og selvtillit. Når man sliter sånn med selvtilliten er det ingen grenser for hvor dårlig det kan bli, påpeker Klaveness.

Det mest positive for Norge denne kvelden, var at Tsjekkia og Aserbajdsjan spilte 0-0. Det betyr at Norge fortsatt har alle muligheter til å bli nummer to i gruppa bak suverene Tyskland.

Men da må spillet heves mange hakk.

• Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)

• Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

– Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

– Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning