NRK Meny
Normal

Nora Mørk (168 cm) om Tyskland: – Noen svære jenter

FREDRIKSHAVN/OSLO (NRK): Norge slo Spania og møter «drømmemotstander» Tyskland i åttedelsfinalen, men det kan også bli meget tøft, skal vi tro Nora Mørk.

Nora Mørk

LITEN OG RASK: Nora Mørk er ikke den høyeste spilleren i VM, men til gjengjeld er hun rask og god med ball. Fredag var hun delaktig i Norges 29 - 26-seier mot Spania. Norge møter Tyskland i åttedelsfinalen søndag.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det er noen ordentlig svære jenter, sier Nora Mørk som selv bare måler 168 cm på strømpelesten.

– Men vi skal ta dem med farten vår, sier hun til TV 2.

Fredag var Mørk sentral da Norge slo Spania 29 - 26 i den siste gruppespillkampen i VM.

– Vi spilte dem ut av hallen, sier hun til NRK.

Resultatet sikrer Norge Tyskland i stedet for Frankrike i åttedelsfinalen. Dét er på papiret en overkommelig motstander, men Nora Mørk advarer mot å ta for lett på oppgaven.

Det er ingen hemmelighet at Tyskland er et fysisk sterkt lag.

– Tyskland er et tøft lag. Det blir en kamp som kommer til å gå mye på fysikk så jeg håper de er mer slitne enn oss, sier hun med et smil.

Susann Müller

186 CM: Tysklands Susann Müller er 186 cm høy og scoret fem mål mot Sør-Korea tidligere i VM (bildet). Fredag scoret hun åtte mål mot Kongo fredag.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp
Evgenija Minevskaja

183 CM: Tysklands Evgenija Minevskaja (i midten) er en av de fysisk sterke spillerne Norge må bryne seg mot i åttedelsfinalen. Her er hun mot Kongo.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

– Gullfavoritter

Tyskland har allerede vist styrke i dette mesterskapet ved å slå Sør-Korea hele 40 - 28. I den kampen scoret for eksempel 186 cm høye Susann Müller fem mål. Samme spiller sendte åtte baller i nettet mot Kongo fredag.

Amanda Kurtovic (175 cm høy) er heller ikke blant dem som jubler over Tysklands som motstander.

– Tyskland kan være et minst like gode som Frankrike. De scoret for eksempel 40 mål her om dagen. Vi må forberede oss til kampen som om de er gullfavoritter, sier Kurtovic.

Rødt kort itl Løke

Heidi Løke er på sin side glad for at det nå er Tyskland som venter.

– Tyskland er bra å få i åttedelsfinalen, mener hun.

Fredag viste hun nok en gang at hun er klar til å kjempe. Etter den tredje «tominutteren» mot Spania fikk hun rødt kort.

– Det er ikke ofte jeg får det, sier hun til TV 2.

– Irriterende

Fredagens Spania-kamp viste uansett at Norge er på rett vei. I hvert fall før pause da spesielt Stine Bredal Oftedal herjet.

– Førsteomgangen var veldig bra. Så er det litt irriterende at vi ikke klarer å holde det oppe. Jeg er enig med dem som sier at Tyskland er en passende motstander. Samtidig imponerte de mot Sør-Korea, sier hun.

Uansett hvordan man vrir og vender på dette må Tyskland slås om drømmen om Norges andre VM-gull på 16 år skal bli virkelig.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid