Hopp til innhold

Norge møter tøff motstand i VM: – Kunne ikke vært særlig mye verre

PARIS/OSLO (NRK): Norge trakk hjemmenasjonen Frankrike under VM-trekningen i Paris. NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp synes gruppa er knallhard.

VM-kvalifiseringskamp for kvinner : Norge-Irland (1-0)

MER JUBEL? De norske jentene håper på mer jubel i Frankrike neste år, men de må bryne seg på tøff motstand i gruppespillet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi kunne nok fått enklere lag, men det er lite vi kan gjøre med det nå. Det er en utfordrende gruppe, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK kort tid etter VM-trekningen.

For ut av VM-kulene i Paris kom disse lagene i gruppe A:

  • Norge
  • Frankrike
  • Sør-Korea
  • Nigeria

Det norske landslaget må altså bryne seg på Frankrike, som har fordelen av å spille på hjemmebane gjennom mesterskapet. Det franske laget er rangert som nummer tre i verden. Norge er på sin side rangert som nummer 13.

– Det blir heftig. Jeg ville unngå åpningskampen, så det var bra. Nå møter vi dem i kamp to, og det blir en veldig tøff kamp – men sikkert en herlig opplevelse, sier Sjögren.

2019 FIFA Women's World Cup Draw

NORWAY: Norge ble trukket opp som første lag i pott to, og havnet dermed sammen med vertsnasjon Frankrike.

Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters

– Ingen enkle matcher

Fra den tredje potten var det mulig å få litt enklere motstand, men Norge trakk det sterkeste laget: 14.-rangerte Sør-Korea. Nigeria var også regnet som et de beste lagene fra den fjerde potten.

– Det kunne ikke vært særlig mye verre for Norge. Det kommer ikke til å bli noen enkle matcher, det er hvert fall sikkert, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Selv om både USA og Tyskland er bedre rangert enn Frankrike, så er vertsnasjonen alltid en vanskelig motstander.

– Vi har spilt jevnt mot Frankrike i det siste, men de er et lag som stadig utvikler seg. Og det er aldri lett å møte vertslandet. De er klare favoritter til å vinne gruppa, sier Torp.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

UTFORDRING: Martin Sjögren var på plass i Frankrike under trekningen. Han er klar for å ta fatt på VM-oppgaven etter å ha havnet i en svært tøff gruppe.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Slapp åpningskampen

Norge slapp derimot å spille åpningskampen, der hjemmelaget historisk sett gjør det veldig skarpt. De åpner i stedet mot Nigeria.

– De er også et sterkt lag. De er kanskje litt uorganiserte, men er sterke og raske. Og Korea var det høyeste rangerte landet i pott to. Nei, vi kunne nok ikke vært mer uheldige med denne trekninga, sier Torp.

prisen

MÅLET: Dette er trofeet som skal deles ut i Frankrike neste sommer.

Foto: Christophe Ena / AP

– Jeg har ikke sett så mye på Nigeria ennå, men jeg kjenner godt til treneren deres, og han er flink. Sør-Korea vet jeg er veldig teknisk og taktisk dyktige. Så det blir tøffe motstandere. Nå begynner jobben med å forberede oss på beste mulig vis, sier Sjögren.

Mesterskapet spilles fra 7. juni til 7. juli neste år, og arrangeres over hele Frankrike. Norge har vunnet VM i fotball én gang. Det var i Sverige i 1995. For å gjenta den bragden er det altså tre sterke lag som må overvinnes i gruppespillet.

– Det er selvsagt muligheter for å gå videre, men det blir tøft, sier Torp.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal