NRK Meny
Normal

– Våre styrker passer til de engelske svakhetene

OTTAWA (NRK): England slo Colombia og blir Norges motstander i åttedelsfinalen.

WWCup Colombia England Soccer

MØTER NORGE: Karen Carney og de andre engelske spillerne var et lite knepp bedre enn Colombia i dagens kamp.

Foto: Paul Chiasson / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

England var motstanderen Norge trodde de kom til å få før gruppespillet startet, men det ble en mer kronglete vei enn man kanskje hadde regnet med. Etter tap mot Frankrike og seier mot Mexico, måtte nemlig de engelske jentene slå Colombia for å ta andreplassen.

Det gjorde de med bravur, og møter dermed Norge i åttedelsfinalen. Frankrike vant på sin side 5-0 over Mexico og ble gruppevinner.

– Vi mener vi kan slå England. Vi er godt fornøyd med å skulle møte dem, sier landslagstrener Even Pellerud.

Assistenttrener Roger Finjord synes England har vært gode.

– Massive og det er tett mellom lagdelene. De har sine styrker, men også svakheter i rommene de avgjør. Våre styrker passer til de engelske svakhetene, sa en optimistisk Finjord, som lovet intens analyse av de engelske kampene før de to lagene møtes førstkommende mandag klokka 23.00.

Spår jevn kamp

NRKs studio-ekspert Lise Klaveness var også optimistisk etter kampen.

– England var motstanderen vi ønsket oss, så vi må være fornøyde, selv om nervene begynner å melde seg nå, sier Klaveness, med henvisning til at Frankrike ville vært verre.

Hun tror allikevel at det blir tøft for Norge å dominere banespillet mot England, og mener nøkkelspillerne må skinne. Klaveness spår en jevn kamp, med to lag som begge er svært solide defensivt.

– Norge må finne frem et toppnivå vi ennå ikke har sett i sitt offensive spill. For vår del må vi stole på at vi har større offensive profiler, sier Klaveness, og nevner Ada Hegerberg, Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland.

– De kan gjøre ting på egen hånd, advarer hun.

Dårlig norsk statistikk

Det er lenge siden Norge slo England. Det skjedde sist i 2002, da Norge vant 3-1 etter scoringer av Dagny Mellgren Haugland, Anne Tønnesen og Hege Riise. De to landene har møtt hverandre fem ganger etter det. Tre ganger har det endt med engelsk seier, og to ganger uavgjort.

Forrige gang de to lagene møttes var i januar 2014 i en treningskamp. Da ble det 1-1 etter at Melissa Bjånesøy utlignet mot slutten av kampen.

– Vi vet absolutt alt om England. Vi har vært på kampene live, vi har sett video. Vi har vært mange involverte om analysen, så det blir spennende faglige diskusjoner i morgen sier Pellerud.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein