NRK Meny
Normal

– Våre styrker passer til de engelske svakhetene

OTTAWA (NRK): England slo Colombia og blir Norges motstander i åttedelsfinalen.

WWCup Colombia England Soccer

MØTER NORGE: Karen Carney og de andre engelske spillerne var et lite knepp bedre enn Colombia i dagens kamp.

Foto: Paul Chiasson / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

England var motstanderen Norge trodde de kom til å få før gruppespillet startet, men det ble en mer kronglete vei enn man kanskje hadde regnet med. Etter tap mot Frankrike og seier mot Mexico, måtte nemlig de engelske jentene slå Colombia for å ta andreplassen.

Det gjorde de med bravur, og møter dermed Norge i åttedelsfinalen. Frankrike vant på sin side 5-0 over Mexico og ble gruppevinner.

– Vi mener vi kan slå England. Vi er godt fornøyd med å skulle møte dem, sier landslagstrener Even Pellerud.

Assistenttrener Roger Finjord synes England har vært gode.

– Massive og det er tett mellom lagdelene. De har sine styrker, men også svakheter i rommene de avgjør. Våre styrker passer til de engelske svakhetene, sa en optimistisk Finjord, som lovet intens analyse av de engelske kampene før de to lagene møtes førstkommende mandag klokka 23.00.

Spår jevn kamp

NRKs studio-ekspert Lise Klaveness var også optimistisk etter kampen.

– England var motstanderen vi ønsket oss, så vi må være fornøyde, selv om nervene begynner å melde seg nå, sier Klaveness, med henvisning til at Frankrike ville vært verre.

Hun tror allikevel at det blir tøft for Norge å dominere banespillet mot England, og mener nøkkelspillerne må skinne. Klaveness spår en jevn kamp, med to lag som begge er svært solide defensivt.

– Norge må finne frem et toppnivå vi ennå ikke har sett i sitt offensive spill. For vår del må vi stole på at vi har større offensive profiler, sier Klaveness, og nevner Ada Hegerberg, Isabell Herlovsen og Lene Mykjåland.

– De kan gjøre ting på egen hånd, advarer hun.

Dårlig norsk statistikk

Det er lenge siden Norge slo England. Det skjedde sist i 2002, da Norge vant 3-1 etter scoringer av Dagny Mellgren Haugland, Anne Tønnesen og Hege Riise. De to landene har møtt hverandre fem ganger etter det. Tre ganger har det endt med engelsk seier, og to ganger uavgjort.

Forrige gang de to lagene møttes var i januar 2014 i en treningskamp. Da ble det 1-1 etter at Melissa Bjånesøy utlignet mot slutten av kampen.

– Vi vet absolutt alt om England. Vi har vært på kampene live, vi har sett video. Vi har vært mange involverte om analysen, så det blir spennende faglige diskusjoner i morgen sier Pellerud.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Storslalåm, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
Slalåm, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Slalåm 1. omgang menn
V-cup alpint: Slalåm 2. omgang, menn