NRK Meny
Normal

Norge mot Norge i semifinalen

Ett norsk jentelag kommer til finalen i EM-runden i Hamburg.

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Sandvolleyjentene Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes møter Nila Håkedal og Ingrid Tørlen i EM-runden i Hamburg.

Det ble klart i kveld, da Håkedal/Tørlen slo det belgiske paret Mouha/Van Breedam enkelt 2-0 (21-19, 21-14).

- Jentene imponerer voldsomt i dag, og har vært igjennom tre veldig tøffe kamper. Selv med to kamper i beina fortsatte de det tøffes spillet mot Belgia i den siste kampen, og de blir belønnet med 2-0-seier, sier landslagstrener Jon Grydeland til nrksport.no.

Garantert i finalen

Fra før hadde Maaseide/Glesnes slått Schwaiger/Schwaiger fra Østerrike 2-1.

- Vi fikk en veldig bra start på det avgjørende settet og mistet ikke hodet da de kom litt tilbake. Gode mottak hos oss gjorde at de ikke klarte å stoppe angrepene våre. Vi presset dem veldig på serve, og det ble avgjørende, mente Maaseide.

Dermed er Norge sikret en plass i finalen, hvor motstanderen enten blir Goller/Ludwig fra Tyskland, eller Pohl/Rau, også fra Tyskland.

- Helt åpen kamp

- Den kampen er helt åpen. Ingrid og Nila har overbevist veldig her nede, og slik de spiller om dagen skal det blir veldig vanskelig for noen lag å slå de. Men Susanne og Katrine har to kamper mindre i beina enn Nila og Ingrid, så dette er en fullstendig åpen kamp, tror landslagstreneren.

Maaseide/Glesnes er fremdeles ubeseiret i EM-finalen i Tyskland, men nå skal de bryne seg på venninnene fra hjemlandet.

Siste nytt

 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal