Norge mot Norge i semifinalen

Ett norsk jentelag kommer til finalen i EM-runden i Hamburg.

Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Sandvolleyjentene Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes møter Nila Håkedal og Ingrid Tørlen i EM-runden i Hamburg.

Det ble klart i kveld, da Håkedal/Tørlen slo det belgiske paret Mouha/Van Breedam enkelt 2-0 (21-19, 21-14).

- Jentene imponerer voldsomt i dag, og har vært igjennom tre veldig tøffe kamper. Selv med to kamper i beina fortsatte de det tøffes spillet mot Belgia i den siste kampen, og de blir belønnet med 2-0-seier, sier landslagstrener Jon Grydeland til nrksport.no.

Garantert i finalen

Fra før hadde Maaseide/Glesnes slått Schwaiger/Schwaiger fra Østerrike 2-1.

- Vi fikk en veldig bra start på det avgjørende settet og mistet ikke hodet da de kom litt tilbake. Gode mottak hos oss gjorde at de ikke klarte å stoppe angrepene våre. Vi presset dem veldig på serve, og det ble avgjørende, mente Maaseide.

Dermed er Norge sikret en plass i finalen, hvor motstanderen enten blir Goller/Ludwig fra Tyskland, eller Pohl/Rau, også fra Tyskland.

- Helt åpen kamp

- Den kampen er helt åpen. Ingrid og Nila har overbevist veldig her nede, og slik de spiller om dagen skal det blir veldig vanskelig for noen lag å slå de. Men Susanne og Katrine har to kamper mindre i beina enn Nila og Ingrid, så dette er en fullstendig åpen kamp, tror landslagstreneren.

Maaseide/Glesnes er fremdeles ubeseiret i EM-finalen i Tyskland, men nå skal de bryne seg på venninnene fra hjemlandet.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis mot Fabiano Caruana i storturneringen i Karlsruhe tirsdag. Carlsen spilte med svarte brikker og etter 71 trekk var det over med remis. Verdensmesteren har nå spilt 54 partier på rad uten tap i klassisk sjakk.

  carlsen
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Løke-show for Storhamar

  Heidi Løke scoret hele ni ganger da Storhamar slo Byåsen 26-21 og tok første stikk i sluttspillkvartfinalen i håndball. Lagvenninne Malene Aambakk stod for seks fulltreffere. I den andre kvartfinalen vant Molde 24-21 borte mot Larvik.

  løke
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • De Bruyne mister United-kampen

  Manchester Citys Kevin de Bruyne blir ikke klar til onsdagens derby mot Manchester United. Det bekreftet City-manager Josep Guardiola på en pressekonferanse tirsdag. De Bruyne pådro seg en muskelskade i låret i toppmøtet med Tottenham lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal