Hopp til innhold

Supertalentet var i store smerter – kan gå glipp av gruppefinalen

TOKYO/OSLO (NRK): Etter å ha herjet mot Montenegro måtte Henny Reistad (22) ut med skade. Dagen etter forteller landslagssjefen at Reistad trenger ro og er usikker før kampen mot Nederland.

Reistad

Se hvordan Reistad skadet seg.

Etter en smell mot Montenegro står gruppefinalen mot Nederland i fare for Norges 22 år gamle playmaker Henny Reistad. Det forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson på fredagens pressetreff.

– Det er tidlig å si, vi risikerer ingenting, sier han på spørsmål om Reistad blir klar mot Nederland.

Hun følges nå av Norges støtteapparat, og undersøkelsene er ikke helt ferdige. Men Hergeirsson mener det står bedre til med Reistad enn fryktet.

– Litt ømt og stivt på morgenen, men bedre enn i går. De tror hun trenger litt tid for å bli helt klar. Hun trenger nok litt ro på dette i dag og kanskje i morgen.

Toppscorer mot Montenegro​​​​​

Det løsnet virkelig for Reistad da Norge valset over Montenegro og vant 35-23 torsdag. Med syv scoringer ble hun toppscorer sammen med Nora Mørk, og hun fikk vist hvor viktig hun er for laget.

Sommer-OL i Tokyo 2021

ISPOSE: Reistad måtte se resten av kampen fra benken med en ispose mot skulderen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Derfor trakk hele den norske benken pusten da 22-åringen fikk en ordentlig trøkk i høyre skulder, gikk i bakken og vred seg i smerter på parketten mot slutten av kampen.

– Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde. Det var en finte, så falt jeg på den. Det gjorde veldig vondt, men jeg tror det skal gå bra, sier Reistad til NRK etter kampen.

Slagskade

Playmakeren kom seg på beina og ut av banen, men måtte se resten av kampen fra benken. Hun tok seg stadig til skulderen og brukte ispose til å kjøle den ned.

– Det verker jo litt, men sånn er det alltid etter en slagskade. Så jeg håper at det ikke er noe mer enn det, sier Reistad om skaden.

– Er du bekymret for at det skal påvirke deg videre i OL?

– Nei, jeg har ikke begynt å bekymre meg for det helt ennå. Jeg vet jo ikke hva det er, så det er for tidlig å begynne å bekymre seg for det nå.

Tokyo 2020 Olympics, day 6, Handball, Montenegro - Norway

BLE LIGGENDE: Henny Reistad vred seg i smerter etter et slag mot skulderen i kampen mot Montenegro.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

– Vi krysser fingrene

Landslagssjefen virket derimot langt mer bekymret da han pratet med NRK etter kampen.

– Det er litt alvor og litt skummelt, så jeg ble litt bekymra. Men det må gjøres ordentlige undersøkelser når vi har fått kampen litt på avstand, så får vi bare krysse fingrene, sier Thorir Hergeirsson.

Han var godt fornøyd med spillet hennes mot Montenegro, og påpekte at Reistad er en viktig brikke i det norske laget i jakten på OL-gull i Tokyo.

– Henny er en annerledes og viktig spiller for oss. Hun er en skytter, samtidig som hun er gjennombruddssterk og en god forsvarsspiller. Men hun skal spilles inn i dette jevnt og trutt, og vi må bruke henne riktig, sier landslagssjefen.

Svak første omgang

Hergeirsson fikk se et Norge som åpnet de første minuttene solid, men så begynte de norske kvinnene å bomme. Og bomme. Og bomme.

Dermed tok montenegrinerne føringen og ledet med tre mål på det meste i første omgang.

– Montenegro kommer fra tap mot Japan og ville reise seg. De kommer også med selvtillit siden de slo oss i mars, og de hadde lyst til å ta skalpen nå og. De begynner bra og spiller godt, sier Hergeirsson.

– Mye å gå på

Det var generelt lite som fungerte i den første omgangen for håndballjentene. Til pause var det uavgjort, etter at Norge kun hadde scoret på halvparten av skuddene sine før hvilen.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SEIER: Norge, blant annet anført av Nora Mørk, slet i første omgang, men dominerte fullstendig i den andre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Men etter pausen var det plutselig et helt annet norsk lag som inntok Yoyogi Arena. Plutselig satt skuddene, forsvaret, keeperspillet og samspillet. Også fra vingen, hvor Norge har slitt litt tidligere i mesterskapet, rant målene inn.

– Hva i alle dager sa du til dem i pausen, Hergeirsson?

– Nei, det er ikke noe hokuspokus. Det vi ble enige om var at vi hadde veldig god styring på dette. Vi spilte en halv omgang med bra forsvar, og så brente vi for mange sjanser ut ifra hvor mange vi spilte oss til. Vi ble enige om at hvis vi rettet på de to tingene, så ville det gå vår vei.

Og det gjorde det. Til slutt vant Norge med tolv mål.

– Det er en maktdemonstrasjon av de norske håndballkvinnene. Montenegro faller som et korthus i andreomgang, oppsummerte NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Siste nytt

 • The Athletic: Migrantarbeider døde i arbeidsulykke under VM

  The Athletic hevder en migrantarbeider mistet livet i en arbeidsulykke i forbindelse med VM. Det skal ha skjedd mens han jobbet på treningsbanen til Saudi-Arabias landslag.

  Nettstedet skriver at det gjelder en filipiner i starten av 40-årene.

  Han skal ha vært involvert i en gaffeltruckulykke der han skled utfor en rampe mens han gikk langs kjøretøyet og falt med hodet mot betong.

  – Fifa er i dyp sorg etter tragedien, og våre tanker går til arbeiderens familie, skriver Fifa i en uttalelse.

  Qatarske myndigheter skal også være oppmerksomme på dødsfallet og det hevdes de etterforsker saken.

  Migrantarbeidere i Qatar.
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Bach: IOC ser på muligheter for å inkludere utøvere fra Russland og Belarus

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) undersøker måter å inkludere utøvere fra Russland og Belarus til internasjonale konkurranser og OL i Paris 2024.

  – Vi må utforske måter å overvinne dette dilemmaet på, og være tro mot vårt oppdrag. Sanksjonene forblir på plass, men vi trenger fortsatt beskyttelse av integriteten til internasjonale arrangementer. Dette er situasjonen vi må overvinne. Internasjonal konkurranse må være rettferdig og for alle, sa IOC-president Thomas Bach, ifølge nyhetsbyrået DPA.

  Bach fortalte på en pressekonferanse at saken ble diskutert grundig av hovedstyret i løpet av tre dagene med møter som ble avsluttet onsdag.

  Samtalene mellom IOC, idrettsutøverrepresentanter, Det internasjonale idrettsforbundet (IFs) og Nasjonale olympiske komiteer (NOC) skal fortsette på et olympisk toppmøte som er planlagt fra fredag ​​og i dagene utover.

  Bach siterte FNs generalforsamlingspresident Csaba Körösi som forrige uke sa at det var «mer lovende hvis nasjoner konkurrerer på idrettsbaner i stedet for på slagmarker.»

  Russiske og belarusiske idrettsutøvere har vært utestengt i de fleste internasjonale idrettsforbund siden invasjonen av Ukraina i februar. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Infantino skryter av høye TV-tall under Qatar-VM: – Tidenes gruppespill

  Fifa-president Gianni Infantino ser ikke ut til å bry seg om kritikken som har haglet rundt fotball-VM i Qatar når han skryter at hvor bra mesterskapet går.

  – Jeg har sett alle kampene, og for å si det veldig enkelt og tydelig, så har dette vært tidenes gruppespill i et VM noensinne. Så det ser veldig lovende for resten av verdensmesterskap, sa Fifa-presidenten til forbundets nettsted.

  Qatar-VM har vært et kontroversielt mesterskap siden dagen de fikk tildelt verdensmesterskapet i 2010. Av de 22 personene som bestemte at Qatar skulle få VM i 2022, er 16 enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel i ettertid.

  Til tross for mye kritikk er Infantinos fokus på hvor mange som har sett på verdensmesterskapet i Qatar.

  – Rekordhøye TV-tall. Vi har hatt over to milliarder seere, noe som virkelig er utrolig. To og en halv million mennesker i Dohas gater og noen hundre tusen hver dag på stadionene, alle heier sammen, støtter lagene deres, fantastisk atmosfære, flotte mål, utrolig spenning og flere overraskelser, sa Fifa-presidenten. (NTB)

  Soccer WCup Analysis The World Turns
  Foto: Abbie Parr / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste