Supertalentet var i store smerter – kan gå glipp av gruppefinalen

TOKYO/OSLO (NRK): Etter å ha herjet mot Montenegro måtte Henny Reistad (22) ut med skade. Dagen etter forteller landslagssjefen at Reistad trenger ro og er usikker før kampen mot Nederland.

Reistad

Se hvordan Reistad skadet seg.

Etter en smell mot Montenegro står gruppefinalen mot Nederland i fare for Norges 22 år gamle playmaker Henny Reistad. Det forteller landslagssjef Thorir Hergeirsson på fredagens pressetreff.

– Det er tidlig å si, vi risikerer ingenting, sier han på spørsmål om Reistad blir klar mot Nederland.

Hun følges nå av Norges støtteapparat, og undersøkelsene er ikke helt ferdige. Men Hergeirsson mener det står bedre til med Reistad enn fryktet.

– Litt ømt og stivt på morgenen, men bedre enn i går. De tror hun trenger litt tid for å bli helt klar. Hun trenger nok litt ro på dette i dag og kanskje i morgen.

Toppscorer mot Montenegro​​​​​

Det løsnet virkelig for Reistad da Norge valset over Montenegro og vant 35-23 torsdag. Med syv scoringer ble hun toppscorer sammen med Nora Mørk, og hun fikk vist hvor viktig hun er for laget.

Sommer-OL i Tokyo 2021

ISPOSE: Reistad måtte se resten av kampen fra benken med en ispose mot skulderen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Derfor trakk hele den norske benken pusten da 22-åringen fikk en ordentlig trøkk i høyre skulder, gikk i bakken og vred seg i smerter på parketten mot slutten av kampen.

– Jeg vet ikke helt hvordan det skjedde. Det var en finte, så falt jeg på den. Det gjorde veldig vondt, men jeg tror det skal gå bra, sier Reistad til NRK etter kampen.

Slagskade

Playmakeren kom seg på beina og ut av banen, men måtte se resten av kampen fra benken. Hun tok seg stadig til skulderen og brukte ispose til å kjøle den ned.

– Det verker jo litt, men sånn er det alltid etter en slagskade. Så jeg håper at det ikke er noe mer enn det, sier Reistad om skaden.

– Er du bekymret for at det skal påvirke deg videre i OL?

– Nei, jeg har ikke begynt å bekymre meg for det helt ennå. Jeg vet jo ikke hva det er, så det er for tidlig å begynne å bekymre seg for det nå.

Tokyo 2020 Olympics, day 6, Handball, Montenegro - Norway

BLE LIGGENDE: Henny Reistad vred seg i smerter etter et slag mot skulderen i kampen mot Montenegro.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

– Vi krysser fingrene

Landslagssjefen virket derimot langt mer bekymret da han pratet med NRK etter kampen.

– Det er litt alvor og litt skummelt, så jeg ble litt bekymra. Men det må gjøres ordentlige undersøkelser når vi har fått kampen litt på avstand, så får vi bare krysse fingrene, sier Thorir Hergeirsson.

Han var godt fornøyd med spillet hennes mot Montenegro, og påpekte at Reistad er en viktig brikke i det norske laget i jakten på OL-gull i Tokyo.

– Henny er en annerledes og viktig spiller for oss. Hun er en skytter, samtidig som hun er gjennombruddssterk og en god forsvarsspiller. Men hun skal spilles inn i dette jevnt og trutt, og vi må bruke henne riktig, sier landslagssjefen.

Svak første omgang

Hergeirsson fikk se et Norge som åpnet de første minuttene solid, men så begynte de norske kvinnene å bomme. Og bomme. Og bomme.

Dermed tok montenegrinerne føringen og ledet med tre mål på det meste i første omgang.

– Montenegro kommer fra tap mot Japan og ville reise seg. De kommer også med selvtillit siden de slo oss i mars, og de hadde lyst til å ta skalpen nå og. De begynner bra og spiller godt, sier Hergeirsson.

– Mye å gå på

Det var generelt lite som fungerte i den første omgangen for håndballjentene. Til pause var det uavgjort, etter at Norge kun hadde scoret på halvparten av skuddene sine før hvilen.

Sommer-OL i Tokyo 2021

SEIER: Norge, blant annet anført av Nora Mørk, slet i første omgang, men dominerte fullstendig i den andre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Men etter pausen var det plutselig et helt annet norsk lag som inntok Yoyogi Arena. Plutselig satt skuddene, forsvaret, keeperspillet og samspillet. Også fra vingen, hvor Norge har slitt litt tidligere i mesterskapet, rant målene inn.

– Hva i alle dager sa du til dem i pausen, Hergeirsson?

– Nei, det er ikke noe hokuspokus. Det vi ble enige om var at vi hadde veldig god styring på dette. Vi spilte en halv omgang med bra forsvar, og så brente vi for mange sjanser ut ifra hvor mange vi spilte oss til. Vi ble enige om at hvis vi rettet på de to tingene, så ville det gå vår vei.

Og det gjorde det. Til slutt vant Norge med tolv mål.

– Det er en maktdemonstrasjon av de norske håndballkvinnene. Montenegro faller som et korthus i andreomgang, oppsummerte NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Siste nytt

 • Tidligere syklist døde i ulykke

  Tidligere proffsyklist fra Danmark, Chris Anker Sørensen, er død etter å ha vært involvert i en ulykke, melder dansk TV2.

  Den tidligere syklisten var på jobb som ekspertkommentator for TV2 i Belgia da han ble påkjørt av en bil under en sykkeltur.

  – Chris Anker var i Belgia for VM i sykling. I dag, lørdag, var han ute og syklet og ble påkjørt av en bil, og han døde senere av skadene. Våre tanker og dype medfølelse går til Chris Ankers familie, sier sportssjef i kanalen, Frederik Lauesen.

  Anker Sørensen la opp som proffsyklist i 2018. Han har jobbet som ekspert for TV2 de siste årene, og var på plass i Belgia i forbindelse med sykkel-VM.

  Han var aktiv mellom 2005 og 2018. Han debuterte som proffsyklist for danske CSC i 2007, der han var lagkamerat med norske Kurt Asle Arvesen fram til 2009.

  Han største seier kom på den 8. etappen av Giro d'Italia i 2008. Han ble dessuten dansk mester i 2015, og han deltok i Tour de France fem ganger.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Måtte jage supportere av banen

  Det oppstod kaotiske scener i kampen mellom franske Lens og Lille lørdag kveld. I pausen stormet store mengder med Lens-supportere banen i et forsøk på å ta seg over til området der bortesupporterne befant seg. Sikkerhetsvakter måtte stoppe hjemmesupporterne, og 2. omgang ble en halv time forsinket. Kampen endte til slutt 1-0 til Lens.

  Footballfans, Lens
  Foto: Francois Lo Presti / AFP
 • Everton med sesongens første tap

  Et skadeskutt Everton reiste til Birmingham uten tap i Premier League så langt, men Rafa Benitez' menn ble sendt hjem med 0-3-tap mot Aston Villa i bagasjen.

  Etter en målløs 1. omgang rant målene inn etter pause. Matty Cash ga hjemmelaget ledelsen da han dro seg fint inn i boksen og banket inn 1-0.

  En corner fra Leon Bailey ble stusset i eget nett av Lucas Digne etter 69 minutter, før Bailey selv la på til 3-0 i det 75. minutt.

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal