NRK Meny

Norge med svak statistikk mot England: – Vi må skru det opp noen hakk

OTTAWA (NRK): Tidligere hadde det norske kvinnelandslaget i fotball nærmest jerngrep om England, men de siste årene har engelskmennene fått overtaket. Solveig Gulbrandsen er likevel ikke bekymret før åttedelsfinalen.

Solveig Gulbrandsen

UNDERDOG: Selv om England har vunnet de siste kampene mot Norge er ikke Solveig Gulbrandsen bekymret før åttedelsfinalen.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn to år gammel.

– I noen av kampene mot England har vi absolutt ikke vært gode, sier Solveig Gulbrandsen.

Norges motstander i åttedelsfinalen i VM, England, er et lag 34-åringen har mye erfaring med. Norge og England har møttes 16 ganger – og Norge har vunnet 11 av kampene.

Men de siste årene har England hatt taket på Norge. De tre seierne de har mot Norge har alle kommet i løpet av de fire siste møtene mellom lagene.

Tykke bunker med analyse

Det lover muligens ikke så bra før åttedelsfinalen.

– Men det har vært treningskamper vi har tapt, og da øver man på ting. Det sitter ofte ikke helt. Nå i mesterskap må vi skru det opp noen hakk, og det skal vi klare, sier Gulbrandsen.

Norge begynte å analysere England allerede i vinter, siden man allerede da skjønte at de kunne bli motstander i sluttspillet. Bunkene med informasjon begynner å bli tykke, men ennå er ikke analyseteamet ferdig.

– Vi begynner å se konturene av laget vi skal møte, og det er et godt lag. Heldigvis har det vært lett å finne mye informasjon om dem, men her i VM ser vi at de har byttet en del på spillerne og prøvd litt forskjellige nye ting, sier landslagstrener Even Pellerud.

– Ikke vist kjempetakter i år

England og Norge er rangert som henholdsvis nummer 6 og 11 på FIFA-rankingen. Tall fra Optasports viser at lagene har en del fellestrekk på banen. Både England og Norge slår mange langballer. I tillegg har de til felles at treffsikkerheten på pasninger generelt er noe lav – mellom 50-70 prosent treff i hver kamp.

– Vi er nok to ganske jevngode lag, medgir Gulbrandsen, som legger til at å bedre pasningssikkerheten er noe som har stått på agendaen på trening de siste dagene.

De norske jentene var lettet da det ble klart at de skal møte England og ikke Frankrike, men Gulbrandsen ser ikke bort fra at engelskmennene føler det på samme måte om dem.

– Jeg tror nok mange hadde lyst å få oss i åttedelsfinalen, for vi har ikke vist kjempetakter i år. Men jeg tror de fleste vet at vi er et tøft lag å møte, og det skal vi også være, fastslår hun.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal