Hopp til innhold

Norge med sterk redningsaksjon – 29-27 over Danmark etter elendig åpning

De norske håndballjentene ble helt utspilt i starten, men snudde kampen og slo Danmark 29-27. Det var den 15. strake seieren over danskene.

Danskenes siste triumf mot Norge kom 27. november i 2014.

Norge lå under 0-4 etter fire minutter i søndagens kamp. Det gjorde at landslagssjef Thorir Hergeirsson tok en for ham rekordtidlig timeout før det var spilt fem minutter.

Danmarks keeper Sandra Toft ledet redningsduellen 5-0 mot Györ-venninne Silje Solberg og kampen 9-2 etter vel tolv minutter. Norge hadde kjempetrøbbel i begge ender av banen i starten. Det norske spillet bedret seg mye inn mot pause, men Danmark ledet 13-9.

Det ble til 13-13 i starten av andreomgangen. Norge fortsatte med godt forsvarsspill. Det la grunnlaget for seieren. Henny Reistad var sentral i angrepet mot slutten.

Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk spilte ikke på grunn av skader. Fra tidligere var det klart at Kari Brattset-Dale, Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem (alle gravide) ikke kunne delta, heller ikke i EM.

Hergeirsson fikk flere svar i løpet av en snau uke i Danmark der laget hans også slo Sveits og Nederland.

Det norske forsvaret av EM-tittelen skjer i perioden 4.–20. november. (NTB)

Håndballjentene Norge
Foto: Mikkel Berg Pedersen / NTB

Sportsnyheter

WCup Australia Denmark Soccer

Dansk totalslakt etter VM-fiasko: – Det er krise

Danmark sto med ett fattig poeng før møtet med Australia, men hadde alt å spille for. Istedenfor ble det hele en ny, stor nedtur. Etter kampen hagler også kritikken mot det danske laget.

Siste nytt

 • Tunisia slo Frankrike - likevel slått ut av VM

  Tunisia var avhengig av seier mot Frankrike for å ha en sjanse til å gå videre i VM. Frankrike, som allerede var videre, valgte å spare en rekke av de største profilene.

  I den første omgangen var det Tunisia som styrte det meste.

  – Frankrike, som byttet ni mann fra forrige kamp, har ikke møtt opp til fotballkamp. De har mest lyst til å bare bli ferdige med det, virker det som, sa NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg i pausen.

  I den andre omgangen fortsatte det i samme stil og Wahbi Khazri sendte Tunisia opp i en fortjent ledelse etter 58 minutter.

  Frankrike gjorde flere bytter og hevet seg. Nesten åtte minutter på overtid utlignet Antoine Griezmann, men etter en lang VAR-sjekk ble målet annullert og Tunisia vant dermed kampen. På grunn av Australias seier mot Danmark ble Tunisia likevel bare nummer tre i gruppa og er dermed ute av VM.

 • Pelé på sykehus

  ESPN Brasil melder at den brasilianske fotballegenden Pelé er lagt inn på sykehus i Sao Paolo med hevelser over hele kroppen.

  82-åringen har over lengre tid blitt behandlet for tykktarmskreft.

  Cellegiften har ikke klart å dempe svulstvekstene de siste månedene som har spredd seg til flere av fotball-kongens organer.

  pele
  Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters
 • LSK forlenger med Bakke og Myhre

  Trener Geir Bakke og hans assistent Petter Myhre har skrevet under på nye avtaler med Lillestrøm. De er bundet til klubben ut 2027.

  Det opplyser de gulkledde på sine nettsider onsdag.

  – Det føles veldig naturlig ut for klubben i forhold til den reisen vi har hatt. Geir og Petter har vært med å bygge A-laget og klubb. Det er ikke noe tvil om at vi mener at vi har de beste trenerne LSK kan ha, sier sportssjef Simon Mesfin.

  Duoen ledet LSK til kamp om en pallplass i årets sesong, men laget falt litt fra i slutten og endte på den sure fjerdeplassen. Likevel var det ikke tvil om at de ønsket å forlenge.

  – Det er fotball som har vært livet mitt. Det er der jeg har tatt utdanningen min som trener, og jeg følte hvis jeg ikke hadde benyttet denne muligheten nå, så hadde jeg ikke kommet tilbake til trener-yrket igjen, forteller Myhre.

  Han har kombinert trenerjobben med en jobb som ekspert i TV 2. Han gir seg med sistnevnte nå som mediehuset tar over rettighetene til Eliteserien.

  Petter Myhre og Geir Bakke
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste