NRK Meny
Normal

Norge med ny lagseier: – Omgangens råeste hopp

Det ble en tett kamp mot Østerrike for nybakte hoppverdensmestere, men Norge lot seg ikke tukte og seiret igjen i lagkonkurransen i Zakopane.

Eit jublande hopplag etter dagens seier i laghopp.

VANT IGJEN: Norges hoppgutter var glade etter seieren i Zakopane.

Det ble mer spennende enn i skiflygingsbakken i Kulm forrige helg - da Norge ble verdensmestere i laghopp på suverent vis.

Men også i polske Zakopane viste de norske gutta nydelig hopping. Etter første omgang hadde Anders Fannemel, Andreas Stjernen, Daniel André Tande og Kenneth Gangnes sikret en bitteliten ledelse på Østerrike med 1,1 poeng.

SKI-JUMPING-WORLD-TEAM

GLADE GUTTER: Andreas Stjernen (f.f.v.), Daniel André Tande, Anders Fannemel og Kenneth Gangnes (bak).

Foto: PIOTR NOWAK / Afp

Det var bare de to nasjonene det skulle handle om. Og det ble spennende helt til siste gruppe skulle sette utfor, det til tross for at Tande hadde sikret et forsprang på over 32 poeng.

Gangnes og Michael Hayböck skulle gjøre opp om seieren, og den gikk i Norges favør. Østerrikeren hoppet hele 135, meter, men Gangnes lot seg tydeligvis ikke stresse, for han landet på 138 meter.

– Hvis det er noen tvil, så leverer Gangnes omgangens råeste hopp, legger Johan Remen Evensen til.

Laster innhold, vennligst vent..

Det var Norges første lagseier i Zakopane.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg er overrasket over at utøverne klarer å være såpass fokusert og jobbe målrettet til en hver tid. Det har vært ganske krevende den siste tiden, sier Alexander Stöckl til NRK.

Gangnes best i første omgang

I den første omgangen var det igjen Gangnes som var Norges bestemann, med sine 134 meter. Stjernen, som ikke var med på laget under VM forrige helg, gjorde jobben sin. Og Tande imponerte da han landet på 132 meter.

Fannemel fikk det derimot ikke skikkelig til med 127 meter, i motsetning til østerrikske Stefan Kraft, som strakk seg helt ned til 136 meter. Da var Norge over 25 poeng bak.

– Vi får håpe Fannemel hopper litt lenger i andre omgang, så Østerrike ikke får et for stort forsprang, sier Remen Evensen.

Leverte

Og nettopp det gjorde han. I dårlige forhold strakk han seg til 129 meter - to meter lenger enn Kraft.

– Da øker vi faktisk til Østerrike her i første pulje, til 2,2 poeng, jublet kommentator Nilssen.

Også Stjernen fortsatte i stil, og da Tande nok en gang strakk seg til 132 meter, lå Norge godt an - hele 32,2 poeng foran - før Gangnes skulle avslutte det hele i kamp med Hayböck. Norge vant til slutt klart foran Østerrike, mens Polen ble nummer tre.

Laghopp i Zakopane. Norge leder.

Siste nytt

 • Flere verdenscupåpner

  11 menn og åtte kvinner er tatt ut på alpinlaget som kjører verdenscup i Canada og USA førstkommende helg. I Lake Louise er både Aksel Lund Svindal, Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted tilbake etter skade. Hele troppen og oversikten på Skiforbundets hjemmeside.

  Kjetil Jansrud, Aksel Lund Svindal og Aleksander Aamodt Kilde feirer trippelseieren i Val Gardena
  Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters
 • "Lord Bendtner" fekk stemma

  Biletet av denne stemmesetelen går Danmark rundt:

  Jonas Pedersen fann ingen namn han likte på nokon av listene ved lokalvalet. Så han tok pennen i eigne he nder og gav si stemme til Rosenborgs "Lord Bendtner".

  – Hans fanesaker ville ha blitt fotballtrening for alle, og eit eige målakademi, seier Pedersen til Ekstrabladet.

  Laster Instagram-innhold
 • Wilbek blir borgermeister

  Den mangeårige og velkjende handballtrenar Ulrik Wilbek blir etter lokalvalet i går ny borgarmeister i Viborg, melder BT.

  Wilbek trena Danmarks kvinnelandslag med suksess i sju år og herrelandslag i ni.

  Ulrik Wilbek
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal