Norge med måltørke - uten scoringer i fire av åtte kamper

PARIS/OSLO (NRK): Nå mener landslagssjef Petter Thoresen at flere av spillerne må skjerpe seg.

IHOCKEY-WORLD-MEN-FRA-NOR

MYE STANG UT: Hockeylandslaget har slitt med effektiviteten i de siste kampene.

Foto: THOMAS SAMSON / AFP

Norge scorer for lite mål. I løpet av hockeylandslagets siste åtte kamper, inkludert de to første kampene i VM, har Norge kun scoret i halvparten av matchene.

Det er nedslående statistikk for landslagssjef Petter Thoresen.

– Den er ikke god å lese, det betyr at vi er ineffektive. I noen kamper skaper vi lite, i andre kamper skaper vi mye, men kan score null for det, sier han og legger til:

– Jeg synes helt ærlig at vi spiller mye bra overtallsspill. Men det er ikke bra nok når vi ikke scorer, forteller han til NRK.

Sjekk Norges resultater i de åtte siste kampene her:

– Flere bør ha ambisjoner

Thoresen mener landslaget er blitt for avhengig av enkelte spillere på laget.

– Det er flere som bør ha ambisjoner om å skape mer og krige mer rundt mål etter skudd. Alle må bidra til at Norge scorer mål. Så langt er vi avhengig av enkeltspillere og det er ikke veldig mange som lager mål, påpeker landslagssjefen.

– Hvem bør heve seg?

– Det er mange på laget som ikke har scoret og som nesten ikke har skudd på mål, så det er mange som bør bidra til at vi skaper mer, for å si det sånn.

Dagens motstander Slovenia er ranket som gruppens svakeste lag, men i motsetning til Norge scorer de «alltid» når de spiller.

– De scoret fire mål mot Sveits. Vi scoret ingen. De scorer alltid mål i kamper, det betyr at vi ikke kan slippe inn mer enn et eller to mål, maks.

– Må vise at du vil

– Det viser kanskje at vi er litt ineffektive noen ganger, sier Anders Bastiansen, når han blir presentert statistikken.

– Thoresen sier at flere spillere må heve ambisjonsnivået. Er du enig i det?

– Hvis han sier det, så er vel det riktig. Når vi taper, så har vi ikke gjort det bra nok. Da må vi prøve å gjøre det bedre neste gang, sier han.

Jonas Holøs mener laget har vært for dårlige i overtall.

– Det har vi hatt litt for dårlig uttelling. Det handler egentlig bare om å skyte bedre.

– Hvis du vil være med, må du vise at du vil. Da må du starte på trening. Det er for sent å starte under kampen, understreker han.

Norge ligger på femteplass i sin gruppe etter to av sju kamper, men det er bare to poeng opp til andreplassen. De fire beste går til kvartfinale.

Mathis Olimb

Mathis Olimb snubler over Frankrikes Cristobal Huet. I ettermiddag møter landslaget Slovenia.

Foto: Petr David Josek / AP

Siste nytt

 • Ødegaard med to målgivende

  Martin Ødegaard serverte to målgivende i Vitesses 3-2 seier over Excelsior. Først var han nest sist på 2-0, deretter i det 67. minutt til Maikel Van der Werff som satte det tredje målet til Vitesse.

  Martin Ødegaard
  Foto: Robin Van Lonkhuijsen / AFP
 • Haaland scoret i debuten

  Fredag kveld fikk Erling Braut Haaland sin debut for Red Bull Salzburg, i en treningskamp mot Anif. 18-åringen slapp til i det 59. minutt, og 20 minutter senere fikk han satt sitt første mål. Hans norske lagkamerat Fredrik Gulbrandsen scoret to.

  Eliteserien fotball, menn: Strømsgodset - Molde (1-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Carlsen vant stjerneduell

  Magnus Carlsen møtte verdensfirer Shakhriyar Mamedyarov, i den sjette runden av sjakkturneringen Tata Steel. Onsdag brøt Carslen remis-rekken på 21 partier, og i dag vant han igjen. Etter 51 trekk måtte den albanske motstanderen gi tapt for nordmannen.

  FIDE SJAKK-VM
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal