Ekspert: – Russland ser mer og mer ut som en soleklar VM-favoritt

Det gnistret aldri av Norge mot Puerto Rico mandag. Det norske laget innkasserte en komfortabel seier uten å imponere.

Sanna Solberg

FORVENTET SEIER: Norge og Sanna Solberg (bildet) vant som ventet over svake Puerto Rico.

Puerto Rico - Norge: 13-39

– Russland ser mer og mer ut som en soleklar VM-favoritt. Norge må kjempe om å bli nummer to i puljen, sier NRKs ekspertkommentator Geir Oustorp etter Norges VM-kamp mandag.

Oustorp mener Norge leverte en svak 1. omgang mot Puerto Rico, men at laget hevet seg betraktelig etter pausen.

– Jeg synes 2. omgangen var mye bedre enn den første. Det som er bra i dag er at vi ikke har fått noen skader, oppsummerer han.

– Det var ellers gøy å se at kontringsspillet satt som det skulle, og det var hyggelig å se Sulland spille strålende i 2. omgang der hun scoret sju mål på sju muligheter, påpeker han.

Langt fra målrekord

Det ble snakket mye om ny målrekord for Norges del før kampen mot Puerto Rico.

Det karibiske laget tapte hele 14-47 for Romania i sin åpningskamp, og er blitt omtalt som et av tidenes svakeste VM-lag.

Linn Jørum Sulland

Linn Jørum Sulland spilte en god kamp mot Puerto Rico. .

Det var imidlertid Puerto Rico som åpnet best av de to lagene. Laget formelig sjokkåpnet mot et litt slapt Norge og ledet plutselig 2-0 etter to kjappe angrep.

– Heldigvis rykker vi ifra. Det er veldig godt. Det var litt vanskelig å holde fokuset oppe, sier Camilla Herrem.

Ga ikke opp

Linn Jørum Sulland var et av de norske lyspunktene i kampen. Hun satte inn sju mål på sju forsøk i andre omgang.

– Jeg hadde som målsetting å sette det jeg prøvde på i dag. På dette nivået bør man være i nærheten av det. Jeg har følt at det har gått bra på trening, så det var fint å få det ut på kamp, sier hun.

De norske jentene kom seg raskt til hektene igjen etter Puerto Ricos åpning, uten å nærme seg noen ny scoringsrekord. Det norske laget brukte nok først og fremst kampen som en gjennomkjøring til resten av mesterskapet.

Til pause ledet Norge 17-6, uten å imponere de første 30 minuttene.

Svake Puerto Rico ga likevel ikke opp kampen, men utover i 2. omgang dro det norske landslaget fra de puertoricanske jentene.

Etter 40 minutters spill var Norge oppe i en 16 måls ledelse. En ledelse som til slutt økte til 39-13 da dommeren blåste av kampen.

Fikk ikke hjelp av Spania

Norge fikk for øvrig ingen hjelp av Spania mandag.

Russland vant 28-26 over spanjolene og dermed vinner de norske jentene høyst trolig ikke gruppen.

Seirer over Romania og Spania kan i beste fall sende Norge videre som topplag i D-avdelingen, men det avhenger nå av hjelp og avgitte russiske poeng.

En puljeseier betyr trolig Tyskland, som har vært svake så langt, i 1/8-finalen mandag.

Norge møter Kasakhstan tirsdag, Romania torsdag og Spania fredag.

Camilla Herrem

Camilla Herrem under kampen mot Puerto Rico.

• Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

– Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)