Hopp til innhold

Landslagssjefen brøt ut i latter etter fiasko-påstand

NRKs fotballkommentator mener det er en fiasko om Norge ikke går videre etter at VM-gruppene er klare. Da begynte Hege Riise å le.

Landskamp i fotball for kvinner: Nederland - Norge (0-2)

SMILER BREDT: Det kan landslagssjef Hege Riise etter drømmetrekning i VM.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Vi er veldig fornøyde med trekningen. Det er en gruppe som er mulig å vinne, sier landslagssjef Hege Riise til NRK.

– Jeg synes det var en skikkelig bra trekning. Nå har vi veldig gode muligheter i VM, sier landslagsspiller Anna Jøsendal til NRK.

Norge var seedet i gruppe to og var garantert til å enten møte en av vertsnasjonene Australia eller New Zealand eller en av stornasjonene.

Det ble New Zealand og Norge slapp dermed lag som USA, England, Tyskland, Frankrike og Sverige. Det er fjerde mesterskap på rad at Norge havner i gruppa til vertsnasjonen.

– De slår Norge nesten aldri

Det norske laget skal dermed ut i åpningskamp som spilles i Auckland 20. juli.

– Det blir veldig gøy og en stor utfordring. Å spille mot New Zealand i åpningskampen er å slå litt underifra. De har alt press og vi kan glede oss, sier Riise.

– Det blir jo sikkert veldig kult. Med den oppsvingen damefotballen har hatt de siste årene så tror jeg det kan bli en kul kamp, og jeg håper på fullt trøkk på tribunen, sier landslagsspiller Mathilde Harviken.

– At Norge spiller åpningskamp er en kjempeanledning for å vise hva de har og man må virkelig omfavne denne muligheten for å vise seg fram, sier NRKs fotballkommentator Christian Nilssen.

Norge havnet i gruppe A med New Zealand, Sveits og Filippinene.

EM i fotball for kvinner 2022. Norge - Nord-Irland (4-1)

KAN JUBLE: Ada Hegerberg og Norge slipper stornasjonene i gruppespillet til fotball-VM.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Sveits er rangert som nummer 21 på Fifa-rankingen, New Zealand nummer 22 og Filippinene nummer 53. Det gjør Norge klare favoritter i gruppen med sin 12. plass.

– Det aller viktigste var å unngå et av verdens beste lag, fordi de slår Norge nesten aldri.

– Her er det bare for Norge å glede seg til å stå i sentrum for verdensfotballens oppmerksomhet, sier NRKs fotballkommentator.

Fiasko om Norge ikke går videre

Nillsen mener det kan regnes som en fiasko om Norge ikke går videre til åttendedelsfinale etter at gruppetrekningen er klar.

Riise bryter ut i latter.

– Det er vel det journalistiske i det. Hvis man ser på de forskjellige gruppene er det store forskjeller. Vi har nok en gruppe som er litt jevnere, men vi skal jo videre derfra, svarer Riise.

Hege Riises lag er nok interessert i å slå tilbake etter et EM som endte i fiasko med 8-0-tapet mot England som et høydepunkt i negativ forstand.

Siden den gang har Norge byttet landslagssjef fra Martin Sjögren til Hege Riise. Den nye landslagssjefen har vunnet tre av sine fire første kamper.

Forrige kamp mot Nederland hvor Norge vant 2-0 på bortebane gir håp for neste års mesterskap.

– Nå har vi utfordret oss selv med god motstand egentlig hele høsten. Det er en del av strategien ved å bygge selvtillit med gode prestasjoner også mot de som er rangert høyere enn oss, sier landslagssjefen.

– Jeg tenker at målet for en nasjon som Norge må alltid være å gå videre fra gruppespillet. Jeg tror ikke vi skal ha noe større forhåpninger. Med en gang du kommer inn i en åttendedelsfinale begynner motstanden å bli knallhard, sier Nilssen.

Her er alle VM-gruppene:

Gruppe A: New Zealand, Norge, Sveits, Filippinene.

Gruppe B: Australia, Canada, Irland, Nigeria.

Gruppe C: Spania, Japan, Costa Rica, Zambia.

Gruppe D: England, Kina, Danmark, playoffvinner gruppe B.

Gruppe E: USA, Nederland, Vietnam, playoffvinner gruppe A.

Gruppe F: Frankrike, Brasil, Jamaica, playoffvinner gruppe C.

Gruppe G: Sverige, Italia, Argentina, Sør-Afrika.

Gruppe H: Tyskland, Sør-Korea, Columbia, Marokko.

Playoff A: Kamerun, Thailand eller Portugal.

Playoff B: Senegal, Haiti eller Chile.

Playoff C: Taiwan, Paraguay, Papua Ny-Guinea eller Panama.

Siste nytt

 • Dortmund til åttedelsfinale - PSG utlignet sent mot Newcastle

  Newcastle var sekunder unna seier, men en straffescoring ga PSG 1-1 og kontroll på egen mesterligaskjebne. Avansementet er allerede klart for Borussia Dortmund.

  Før siste runde er det fortsatt full spenning i det mange omtalte som «dødens gruppe» etter trekningen i august. Dortmund er videre med ti poeng etter 3-1-seieren over Milan, og for de øvrige involverte står fortsatt alt på spill.

  Alexander Isaks scoring på en slepphendt keeperretur midtveis i tirsdagens 1. omgang så ut til å plasseere Newcastle i en utmerket posisjon, men til slutt ble det for tøft å holde unna PSGs hardkjør.

  Åtte minutter på overtid scoret Kylian Mbappé sikkert på en straffe som ble dømt etter en VAR-sjekk. Resultatet betyr at Paris-laget er sikret åttedelsfinale med seier borte mot Dortmund. Det blir også en ren finale om gruppeseieren.

  Newcastle må slå Milan hjemme og håpe på at PSG ikke tar tre poeng. (NTB)

  Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Barcelona videre i Mesterligaen

  Barcelona er klar for åttedelsfinale i mesterligaen etter å ha vendt til 2-1-seier over Porto på hjemmebane. João Felix ble matchvinner.

  Pepê ga gjestene ledelsen i første omgang, men João Cancelo utlignet bare to minutter senere.

  I det 57. minutt sto Cancelo for forarbeidet da João Felix scoret vinnermålet. To portugisere skulle altså senke Porto.

  Barcelona er tre poeng foran Porto og Sjakhtar Donetsk og kan ikke ende utenfor topp to i gruppa ettersom de to rivalene møtes i siste runde.

  Den kampen blir et oppgjør om hvem som skal slå følge med Barcelona til åttedelsfinale og hvem som må nøye seg med europaligaspill.

  Sjakhtar Donetsk tok tidligere tirsdag en ny skalp på sin «hjemmebane» i Hamburg da Royal Antwerp ble slått 1-0. Midtstopper Mykola Matvijenko stupte fram ved nærmeste stolpe i det 12. minutt og nikket inn det presise frisparket fra Oleksander Zubkov. Målet ble kampens eneste.

  Den ukrainske klubben må vinne i Porto for å ta seg videre. (NTB)

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Elverum-seier til ingen nytte i europaligaen

  Elverum gjorde jobben og slo Lovcen Cetinje 27-26 i europaligaens gruppespill, men får ikke finale om avansement mot Kadetten Schaffhausen på hjemmebane.

  Den sveitsiske klubben vant nemlig 25-24 hjemme mot Flensburg-Handewitt etter en dramatisk avslutning og er fire poeng foran Elverum før lagene møtes i siste runde.

  Tobias Grøndahl (på bildet) scoret syv mål for Elverum. (NTB)

  Tobias Grøndahl
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal