Norge måtte slite for seieren

En jevnspilt gruppefinale mellom Norge og Romania, endte til slutt med norsk jubel.

Gro Hammerseng

Norge slo Romania 24-23. Dermed er Norge vinnere av gruppe-A, og skal møte Sverige i kvartfinalen førstkommende tirsdag.

- På papiret skal vi være vi favoritter, men kampen skal spilles først, slår trener Marit Breivik fast overfor NRK.

Sørlie-Lybekk storspilte

Norge leverte godt defensivt spill gjennom hele første omgang, til tross for at Tonje Larsen satt på benken og Katja Nyberg på tribunen. Else Marthe Sørlie-Lybekk storspilte i forsvar, og scoret like gjerne flittig da hun tok del i angrepsspillet.

Les: nrksport.no fulgte kampen

Men Norge imponerte på ingen måte offensivt før pause. Først og fremst på grunn av Romania sin keeper, som reddet hele 12 skuddførsøk. Med en redningsprosent på 51, sørget hun for at Norge kun ledet 12-11 etter halvspilt gruppefinale.

Dramatiske sluttminutter

Norge mot Romania

Gro Hammerseng måtte slite for å trenge gjennom det rumenske forsvaret.

Kampen var minst like jevnt, tett og spennende etter hvilen. Først med ti minutter igjen på kampuret, klarte Norge å opparbeide seg en ledelse på to mål. Men omgangen svingte, og seks minutter før slutt ledet plutselig Romania med ett mål.

Les: Resultatservice håndball kvinner

Norge lot seg imidlertid ikke affisere av Romania sin sluttspurt. Tonje Nøstvold satte sikkert inn tre straffekast. Keeper Katrine Lunde Haraldsen våknet for alvor de siste minuttene, og stoppet flere rumenske skuddforsøk.

- Vi måtte slite for seieren i dag. Romania henger seg på, har mange gode spillere og biter seg fast. Men vi var forberedt på en kamp som denne. Dette er et stort skritt i riktig retning for vår del, sier kaptein Gro Hammerseng til NRK.

Usikker Katja

Katja Nyberg spilte ikke et eneste minutt mot Romania. Under oppvarmingen fikk hun en smell i kneet.

- Vi ville ikke ta sjansen med å bruke henne. Hun skal til videre undersøkelse. Det er for tidlig å si noe om omfanget av skaden, men vi håper at det ikke er alvorlig, forteller Breivik.

- Hun fikk en vridning i det ene kneet. Det er umulig for oss å si hva det er, om det er alvorlig eller ikke. Det kan være leddbåndet som har røket, eller en liten bit av menisken som har gått av. Men det kan også være ingen ting. Hun kan kanskje spille videre, sa landslagslege Ola Sand til NTB.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».