NRK Meny
Normal

Kampen Norge må vinne for å nå mellomspillet

Etter tapene mot Island og Spania er de norske håndballherrene avhengig av seier mot Ungarn for å gå videre til mellomspillet i EM.

Robert Hedin

Robert Hedin må dirigere sine tropper til seier i kveldens skjebnekamp.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB Scanpix

Robert Hedins gutter har kniven på strupen før kveldens kamp i Aalborg, og må snu trenden etter to tap hittil i EM mot et Ungarn som er videre med uavgjort.

– Tøff motstander

– Ungarn er et lag med mange rutinerte spillere og har lang fartstid som toppnasjon og har vært flinke til å komme seg med blant de seks-sju beste lagene i verden. Så det er en tøff motstander, sier NRKs håndballekspert Øystein Havang.

Espen Lie Hansen

Espen Lie Hansen er klar for en tøff match mot Ungarn.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Espen Lie Hansen, som til daglig spiller i franske Dunkerque, mener dette blir et oppgjør mellom to giganter – giganter med masse muskler.

– Det er mye kjøtt som dunker i hverandre i denne kampen her, så det blir nok ikke noen lett match. Men spiller vi som mot Spania, så tror jeg Ungarn skal få slite.

Vinn eller forsvinn

Ungarn har ett poeng fra den uavgjorte kampen mot Island på tirsdag. Det fører til at Norge må vinne i kveld for å gå videre. Norges toppscorer hittil i EM sammen med Bjarte Myrhol, Kristian Kjelling, er offensiv og gleder seg til kampen:

– Nå er det på en måte all-in og ikke noe vits å tenke noe mer over det. Vi må vinne, eller så er vi ferdige, sier Kjelling til NRK.

Landslagstrener Hedin mener at viktigheten i kampen ikke skal undervurderes.

– For oss gjelder det veldig mye. Den erfaringen vi får i de tre kampene ved å gå videre er ufattelig viktig.

Går Norge videre i kveld, venter mellomspillet der de møter vertsnasjonen Danmark, samt to lag til fra gruppe A. Hvilke to av Østerrike, Makedonia og Tsjekkia blir også avgjort i kveld.

Kampen hører du på NRK P1 fra 20.03 i kveld, med avkast 20.15.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal