NRK Meny
Normal

Norge lekte med Frankrike

De norske håndballjentene lekte seg til tider med sine franske motstandere i åpningskampen i EM. Norge vant til slutt hele 33-22.

Tonje Nøstvold

Tonje Nøstvold var en av Norges beste spillere i kampen mot Frankrike

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Norge tok kontroll på kampen fra avkast i Håkonshall på Lillehammer og gav aldri fra seg initiativet i oppgjøret. Tonje Nøstvold var med på å sette standarden etter at hun scoret de tre første målene for Norge.

NRKsport.no fulgte kampen mål for mål: Følg Norge - Frankrike i kveld!

I tillegg spilte Norge tøft og kontant i forsvar mot franske spillere som ble mer og mer frustrert. Til pause sto det hele 19-10, og kampen var i realiteten avgjort.

Frankrike løftet seg noe etter hvilen, samtidig gjorde landslagstrener Thorir Hergeirsson en del bytter på det norske laget, men avstanden holdt seg og utklassingssifrene var et faktum.

Dermed ble ikke oppgjøret mot fjorårets VM-toer den spennende kampen de aller fleste hadde forventet. Til det var det norske laget altfor gode.

Norge er regjerende europamester og har fått den starten de ønsket på dette mesterskapet. I morgen spiller Norge mot Slovenia.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Gir seg som Vipers-trener

  Kenneth Gabrielsen slutter som hovedtrener i Vipers Kristiansand når håndballsesongen er over. Han slutter for å ta en jobb i næringslivet. Det opplyser Vipers i en pressemelding mandag morgen.Spillerne ble informert søndag.

  Kenneth Gabrielsen
  Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
 • Woods med nok en topplassering

  Pilene fortsetter å peke oppover for Tiger Woods. Søndag endte han på delt femteplass i en PGA-turnering i Florida. Rory McIlroy tok seieren. Woods endte fem slag bak McIlroy i Arnold Palmer-turneringen.

  SPO-GLF-USP-FARMERS-INSURANCE-OPEN---ROUND-TWO
  Foto: DONALD MIRALLE / AFP
 • Del Potro brøt Federers seiersrekke

  Argentineren Juan Martin del Potro overlevde tre matchballer mot verdensener Roger Federer i Indian Wells-finalen i tennis. Deretter innkasserte han seieren. Del Potro ble den første argentiner til å vinne Indian Wells.

  Indian Wells Tennis Juan Martin del Potro, Roger Federer
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag