NRK Meny
Normal

Norge lekte med Frankrike

De norske håndballjentene lekte seg til tider med sine franske motstandere i åpningskampen i EM. Norge vant til slutt hele 33-22.

Tonje Nøstvold

Tonje Nøstvold var en av Norges beste spillere i kampen mot Frankrike

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

Norge tok kontroll på kampen fra avkast i Håkonshall på Lillehammer og gav aldri fra seg initiativet i oppgjøret. Tonje Nøstvold var med på å sette standarden etter at hun scoret de tre første målene for Norge.

NRKsport.no fulgte kampen mål for mål: Følg Norge - Frankrike i kveld!

I tillegg spilte Norge tøft og kontant i forsvar mot franske spillere som ble mer og mer frustrert. Til pause sto det hele 19-10, og kampen var i realiteten avgjort.

Frankrike løftet seg noe etter hvilen, samtidig gjorde landslagstrener Thorir Hergeirsson en del bytter på det norske laget, men avstanden holdt seg og utklassingssifrene var et faktum.

Dermed ble ikke oppgjøret mot fjorårets VM-toer den spennende kampen de aller fleste hadde forventet. Til det var det norske laget altfor gode.

Norge er regjerende europamester og har fått den starten de ønsket på dette mesterskapet. I morgen spiller Norge mot Slovenia.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld