NRK Meny
Normal

Norge kontret Ukraina i senk

De siste mesterskapene har Norge slitt med å finne tilbake til tiden da de var det beste kontringslaget. Mot Ukraina snudde det.

EM-kvalifisering håndball, Norge-Ukraina.

KNUSTE UKRAINA: Norge tok en kontrollert seier mot Ukraina.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Norge feide over Ukraina, og vant til slutt 35–22. Dermed fikk de en perfekt start på EM-kvalifiseringen.

Norge gikk inn i kvalifiseringen som regjerende mester, og møter Kroatia, Sveits og Ukraina på veien til EM.

De siste mesterskapene har landslaget forsøkt å nå opp til sitt tidligere nivå i kontringsspillet. I mange år var nemlig Norges landslagsjenter regnet som verdens beste kontringslag. Men i de siste årene har trenden snudd, og Norge har ikke vært oppe i toppen på nettopp den delen av spillet.

Mot Ukraina så laget ut til å være tilbake på nivået de ønsker. Norge gikk til pause med ledelse med sifrene 19-13, hvor hele 13 av de 19 målene var ankomst- og kontringsmål.

Nytt midtforsvar

Alt gikk likevel ikke på skinner i første omgang. Det norske landslaget var nødt til å komponere et helt nytt midtforsvar, med flere naturlige alternativer ute. Marit Malm Frafjord har takket nei til videre spill på landslaget, Marta Tomac er ute med en langtidsskade, og Heidi Løke er ikke helt klar for spill etter fødsel.

EM-kvalifisering håndball, Norge-Ukraina.

SJEF: Norge slet litt i midtforsvaret, noe landslagstrener Thorir Hergeirsson ikke kan være helt fornøyd med.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Det fikk landslaget merke. I den første halvdelen slet Norge med forsvarsspillet, og trener Thorir Hergeirsson er sannsynligvis misfornøyd med 13 baklengsmål.

– Vi har litt å gå på i forsvaret, i første omgang spesielt. Men Katrine Lunde redder oss mange ganger, sa Hergeirsson til TV2 etter kampen.

I andre omgang gikk det betraktelig bedre. De norske jentene fikk mer orden på midtforsvaret, og fortsatte å sette scoringene. Dermed økte ledelsen, og det endte til slutt med en solid seier.

På søndag skal Norge ut i sin neste EM-kvalifiseringskamp, når landslagsjentene skal møte Sveits på bortebane.

Siste nytt

 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming