NRK Meny

Norge kom tilbake og slo Sverige

Håndball-VM blir en norsk fest uansett, men ender det i et skikkelig nachspiel denne gangen? 28-27 over Sverige søndag hjalp i hvert fall på selvtilliten.

Norge slo Sverige

VANT MED ETT MÅL: Norge lå lenge under mot Sverige, men snudde kampen og vant til slutt med ett mål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Keeper Silje Solberg ble meget viktig med flere gode redninger de siste ti minuttene. Heidi Løke scoret Norges to siste mål.

Med over 1 million TV-seere til hver kamp og mange nordmenn på plass i Frederikshavn, lukter verdensmesterskapet en garantert hit – igjen.

Men denne norske utgaven har sine utfordringer, og det er ikke så mye tid til å få satt spillet – spesielt forsvaret.

– Jeg var litt forbannet i pausen

Det har ikke vært i nærheten godt nok i kampene de siste dagene. Den tidligere Larvik-treneren Ole Gustav Gjekstad kalte det «hjelpeløst» etter 1.-omgangen mot Sverige. Også landslagstrener Thorir Hergeirsson var misfornøyd.

– Jeg var litt forbannet i pausen, men fint å få trent på jevne kamper. Det kan bli en del slik framover, sa Hergeirsson til TV Norge etter kampen.

Det ble klart bedre i store deler av den siste halvtimen, men da var avslutningene i perioder for dårlige.

Norge hadde mer krefter å spa på med enn Sverige. Stine Bredal Oftedal spilte herlig angrepskamp. Hun utlignet til 25-25.

En svensk utvisning i sluttfasen ga hjelp til Norge.

Sprekk

6-3-ledelse ble til 8-11 etter at svenskene fikk jobbe i «öppna landskap» uten norsk trykk i taklingene i lengre perioder.

16 baklengsmål på de første 30 minutter sier alt. Det betyr i norsk målestokk strykkarakter.

– Vi har sluppet inn vel 26 mål i snitt de siste dagene. Vi må knipe oss ned mot 21 om vi skal utfordre de beste, sier Hergeirsson til NTB.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø fortsatte framgangen fra lørdagskampen. Det ser ut som hun er førstemålvakt i inngangen til VM.

Bak henne og Solberg lurer reserven Katrine Lunde. Det vil ikke slå ned som noen gedigen bombe om hun kalles inn i løpet av VM.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM friidrett lag
Friidrett
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Eliteserien fotball: Viking - Haugesund
Etter kamp