NRK Meny
Normal

Norge knuste Polen: – Tygg litt på den, resten av håndballverden

BIETIGHEIM-BISSINGEN (NRK): Polen hang ikke med på tempoet til Norge, som er på full vei inn i sluttspillet.

Veronica Kristiansen

I FORM: Veronica Kristiansen og de norske spillerne er i god form. Her prøver det polske forsvaret fortvilet å stoppe Kristiansen.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Norge har fått en strålende start på VM etter maktdemonstrasjonen mot Ungarn i åpningskampen og nedsablingen av Argentina på søndag.

I dag var det Polen sin tur å få på kjenne på farten til angrepsvillige Norge. Polen var på papiret den tyngste motstanderen for Norge hittil, men hadde lite å stille opp med mot jentene våre.

– Hun var god i alle faser

Veronica Kristiansen var en av de beste spillerne på banen i dag. Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson mener det er viktig for laget at hun har kommet i gang.

– Hun var god i alle faser av spillet. Det er godt for både henne og laget, sier han.

Kristiansen

GOD KAMP: Veronica Kristiansen spilte en meget god kamp for Norge.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Katrine Lunde spilte også en meget god kamp. Hun frustrerte de polske skytterne gang etter gang.

– Jeg var ganske nervøs før kamp, men det gikk bra. Det virket ikke som Polen hadde særlig lyst til å angripe, sier hun.

Lunde og resten av Norge startet kampen slik de avsluttet, klart best.

– Dette går så det suser. Det virker som Polen ikke bruker sine beste spillere siden de vet de ikke har sjanse i dag uansett, sa NRK-ekspert Geir Oustorp etter den første omgangen. Da ledet Norge 18-11.

– De vet ikke hva de skal gjøre

Det fortsatte på samme måte i den andre omgangen. Norge hadde et helt annet tempo i kroppen enn de polske jentene.

– Norge leder med 13 mål. Tygg litt på den, resten av håndballverden. De polske spillerne vet ikke hva de skal gjøre sa NRK-kommentator Patrick Rowlands da Camilla Herrem nok en gang kom alene med den polske keeperen.

Lunde

STORSPILTE: Katrine Lunde frustrerte de polske spillerne.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norge har nå 28 kamper på rad uten tap, noe som er tangering av rekorden til tidligere landslagstrener Marit Breivik. Nora Mørk tror det ikke stopper der.

– Det var skuffende motstand, jeg hadde forventet en tøffere kamp i dag. Skal et lag slå oss må vi ha en ganske dårlig dag, sier Mørk.

Thorir Hergeirsson bruker ikke tid på denne rekorden.

– Nei det er bare dere som tenker på sånt, sier han.

Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen sto begge over kampen på grunn av mageproblemer, men de skal begge være i rute til neste kamp.

Norge møter Tsjekkia på torsdag, før de spiller sin siste kamp i gruppespillet mot våre naboer Sverige på fredag. Etter det begynner sluttspillet.

Her finner du gruppene, Norge er i gruppe B:

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Novak Djokovic ble slått ut

  Den tidligere verdenseneren Novak Djokovic ble overraskende slått ut i fjerde runde av Australian Open mandag. Hyeon Chung, som er ranket som nummer 58 i verden, slo Djokovic 7-6, 7-5 og 7-6.

  Novak Djokovic
  Foto: AFP
 • Zuccarello-assist i nytt tap

  En svak midtperiode ble utslagsgivende da New York Rangers og Mats Zuccarello røk 2–4 for Los Angeles Kings i NHL søndag. Mats Zuccarello fikk notert en målgivende pasning på 2-0 målet.

  Mats Zuccarello
  Foto: NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Sverige - Hviterussland