Heidundrende slåsskamp da Norge knuste Danmark

En heidundrende slåsskamp og tre norske mål i påfølgende overtallsspill var den største beholdningen da Norge slo Danmark 6–2 i den siste gruppekampen i ishockey-VM.

Video Norge vant slagsmålet

Norge vant slagsmålet

Danske Jannik Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen og fikk matchstraff.

– Han kom bakfra, holdt rundt halsen min og prøvde å kvele meg, sa Ole-Kristian Tollefsen til tv-kanalen MAX i siste pausen.

– Hva var årsaken?

– Litt grinete dansker og tøffe nordmenn, det var bare det, smilte Tollefsen i den siste pausen.

- Frustrasjonen tok overhånd

Danskene ser slik på det:

- Vi føler et vi er fullt på høyde med Norge, men på måltavlen står det jo 2-0 til Norge. Da blir man frustrert, og det skal ut. Da er det ofte motstanderen det går ut over, sier danskenes Frank Nielsen.

Kollega Nichlas Hardt supplerer. - Men det er deilig å se at ingen trekker seg.

Norge var klare for kvartfinale allerede før kampen, etter at Danmark hjelp oss ved å slå Latvia mandag . Takken Danmark fikk av Norge, var å bli knust Norge tirsdag.

- Vi har terpet på at vi ikke må slippe oss ned, selv om denne kampen isolert sett ikke betydde så mye. Det klarte vi i andre periode, og da ble danskene borte, sa landslagssejf Roy Johansen til NRK. - Vi trenger å prestere bra når vi vet vi skal ut i ny kamp torsdag, sier Johansen.

Han gleder seg over at Patrick Thoresen har tatt ledelsen på VMs poengstatistikk.

- Det er en fantastisk prestasjon, det er bare å gratulere, sier landslagssjefen.

Sverige eller Russland neste?

For Norge betydde seieren at de måtte vente noen timer på å finn ut hvem kvartfinalemotstanderen skulle bli. Det blir ikke klart før Tsjekkia og Tyskland har spilt sin kamp seinere i dag. Men det blir enten Sverige eller Russland som er motstander 17. mai.

– Uansett hvem av dem det blir, møter vi en motstander som vet at de ikke kan ta lett på Norge. De møter oss ikke på én skøyte, sa MAX-kommentator Espen Shampo Knutsen, og viste til Norges sterke spill og resultater i årets VM.

Slåsskamp

Jannick Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen, og ble belønnet med matchstraff

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter en rotete og sjansefattig førsteperiode eksploderte kampen. Fem norske mål og en heidundrende slåsskamp var beholdningen i midtperioden.

- Vi snakket litt i første pausen om å gi litt mer gass, og det gikk jo svært bra, sa landslagssjef Roy Johansen, som roset spillerne for å holde hodet kaldt i slåsskampen i midtperioden.

- Og vi liker ikke å tape mot Danmark, sa Johansen.

Liknet på en slagmark

Det tok flere minutter før dommerne fikk sortert ut de forskjellige kamphanene. Isen så ut som en slagmark. Tre spillere fra hvert lag fikk to minutters utvisning hver, i tillegg til danske Hansens matchstraff.

Da slåssingen begynte, sto det 2–0 til Norge. I overtallet etterpå økte Norge tre ganger, og kunne gå av banen med en uinntakelig ledelse.

Dødelig effektvitet

Patrick Thorsen sender Norge til 5-0

Patrick Thoresen tok stege helt til topps på VMs toppscorerliste med denne 5-0-scoringen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da hadde Norge scoret fem mål på ti skudd i denne perioden – en uhyggelig sterk effektivitet. Og det med fem forskjellige spillere – Lars Erik Spets, Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Jonas Holsø og Patrick Thoresen.

I den siste perioden kom reaksjonen. De norske fikk ikke til stort, og slapp Danmark inn i kampen igjen. To reduseringer i periodens første åtte minutter var imidlertid ikke nok, og da Mats Trygg satte inn sitt andre mål for dagen, var løpet definitivt kjørt.

Patrick Thoresen hadde også tre målgivende pasninger i denne perioden, og klatret dermed opp på toppen av VMs poengliga med dagens fire poeng. Per-Åge Skrøder er på tredjeplass.

Siste nytt

 • Ledet New York City til finale

  Ronny Deila er én finalekamp unna å gjøre New York City til MLS-mester i fotball. Søndag ble det 2-1-seier mot et hardt koronarammet Philadelphia Union.

  Dette er klubbens første finale noensinne.

  Talles Magno avgjorde semifinalen med sin matchvinnerscoring i det 88. minutt. Dermed vant Deilas lag den østlige avdelingen i MLS-sluttspillet, og førstkommende søndag kan New York City krone det med en tittel i finalen mot Portland Timbers.

  Det var målløst til pause, men etter litt over en time tok Philadelphia Union ledelsen etter Alexander Callens' selvmål. To minutter senere utlignet Maxi Moralez.

  Eliteserien fotball Vålerenga - Brann. 1-0
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Lorentzen nære verdenscuppallen

  Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt en tung sesongstart, men søndag kviknet han til med fjerdeplass på 1000 meter i verdenscupen på skøyter i Salt Lake City.

  Bergenseren klokket inn til 1.07,00 og endte fire hundredeler bak Hein Otterspeer på tredjeplass. Pallen besto bare av nederlandske løpere. Thomas Krol vant foran Kjeld Nuis med tiden 1.06,44.

  Prestasjonen er en opptur for Lorentzen. Inntil søndag hadde 29-åringen denne sesongen vært langt unna de beste. For to uker siden ble han bare nummer 14 på 1000-meteren i Stavanger.

  Lorentzen tok i 2018 OL-sølv på distansen, mens han ble mester på 500 meter.

  World Cup Skøyter
  Foto: CARINA JOHANSEN / NTB
 • Utforrenn avlyst grunnet sterk vind

  Verdenscuprennet i utfor for herrer er avlyst på grunn av sterk vind. Rennet ble utsatt tre ganger, før juryen kl. 21 fattet en endelig avgjørelse om å avlyse rennet.

  Aleksander Aamodt Kilde var favoritt før søndagens utfor etter at han vant både fredagens super-G og lørdagens utfor, og kunne dermed tatt sin tredje verdenscupseier på rad. Søndagens avlysning gjør at det ikke er mulig.

  WCUP Mens Downhill Skiing
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal