Heidundrende slåsskamp da Norge knuste Danmark

En heidundrende slåsskamp og tre norske mål i påfølgende overtallsspill var den største beholdningen da Norge slo Danmark 6–2 i den siste gruppekampen i ishockey-VM.

Video Norge vant slagsmålet

Norge vant slagsmålet

Danske Jannik Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen og fikk matchstraff.

– Han kom bakfra, holdt rundt halsen min og prøvde å kvele meg, sa Ole-Kristian Tollefsen til tv-kanalen MAX i siste pausen.

– Hva var årsaken?

– Litt grinete dansker og tøffe nordmenn, det var bare det, smilte Tollefsen i den siste pausen.

- Frustrasjonen tok overhånd

Danskene ser slik på det:

- Vi føler et vi er fullt på høyde med Norge, men på måltavlen står det jo 2-0 til Norge. Da blir man frustrert, og det skal ut. Da er det ofte motstanderen det går ut over, sier danskenes Frank Nielsen.

Kollega Nichlas Hardt supplerer. - Men det er deilig å se at ingen trekker seg.

Norge var klare for kvartfinale allerede før kampen, etter at Danmark hjelp oss ved å slå Latvia mandag . Takken Danmark fikk av Norge, var å bli knust Norge tirsdag.

- Vi har terpet på at vi ikke må slippe oss ned, selv om denne kampen isolert sett ikke betydde så mye. Det klarte vi i andre periode, og da ble danskene borte, sa landslagssejf Roy Johansen til NRK. - Vi trenger å prestere bra når vi vet vi skal ut i ny kamp torsdag, sier Johansen.

Han gleder seg over at Patrick Thoresen har tatt ledelsen på VMs poengstatistikk.

- Det er en fantastisk prestasjon, det er bare å gratulere, sier landslagssjefen.

Sverige eller Russland neste?

For Norge betydde seieren at de måtte vente noen timer på å finn ut hvem kvartfinalemotstanderen skulle bli. Det blir ikke klart før Tsjekkia og Tyskland har spilt sin kamp seinere i dag. Men det blir enten Sverige eller Russland som er motstander 17. mai.

– Uansett hvem av dem det blir, møter vi en motstander som vet at de ikke kan ta lett på Norge. De møter oss ikke på én skøyte, sa MAX-kommentator Espen Shampo Knutsen, og viste til Norges sterke spill og resultater i årets VM.

Slåsskamp

Jannick Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen, og ble belønnet med matchstraff

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter en rotete og sjansefattig førsteperiode eksploderte kampen. Fem norske mål og en heidundrende slåsskamp var beholdningen i midtperioden.

- Vi snakket litt i første pausen om å gi litt mer gass, og det gikk jo svært bra, sa landslagssjef Roy Johansen, som roset spillerne for å holde hodet kaldt i slåsskampen i midtperioden.

- Og vi liker ikke å tape mot Danmark, sa Johansen.

Liknet på en slagmark

Det tok flere minutter før dommerne fikk sortert ut de forskjellige kamphanene. Isen så ut som en slagmark. Tre spillere fra hvert lag fikk to minutters utvisning hver, i tillegg til danske Hansens matchstraff.

Da slåssingen begynte, sto det 2–0 til Norge. I overtallet etterpå økte Norge tre ganger, og kunne gå av banen med en uinntakelig ledelse.

Dødelig effektvitet

Patrick Thorsen sender Norge til 5-0

Patrick Thoresen tok stege helt til topps på VMs toppscorerliste med denne 5-0-scoringen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da hadde Norge scoret fem mål på ti skudd i denne perioden – en uhyggelig sterk effektivitet. Og det med fem forskjellige spillere – Lars Erik Spets, Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Jonas Holsø og Patrick Thoresen.

I den siste perioden kom reaksjonen. De norske fikk ikke til stort, og slapp Danmark inn i kampen igjen. To reduseringer i periodens første åtte minutter var imidlertid ikke nok, og da Mats Trygg satte inn sitt andre mål for dagen, var løpet definitivt kjørt.

Patrick Thoresen hadde også tre målgivende pasninger i denne perioden, og klatret dermed opp på toppen av VMs poengliga med dagens fire poeng. Per-Åge Skrøder er på tredjeplass.

Siste nytt

 • Verdscup-laget til Östersund

  Desse er tekne ut til verdscup-opninga i skiskyting i ôstersund frå 28. november til 8. desember:

  Kvinner: Tiril Kampenhaug Eckhoff, Emilie Kalkenberg, Karoline Knotten, Marte Olsbu Røiseland, Ingrid Landmark Tandrevold. Troppen blir supplert med enten Synnøve Solemdal eller Thekla Brun-Lie etter sprinten i IBU-cupen på Sjusjøen.

  Menn: Lars Helge Birkeland, Erlend Øvereng Bjøntegaard, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Dale.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen
 • Ørjan Nyland i mål mot Malta

  Ørjan Nyland erstattar Rune Almenning Jarstein som keeper på Norges lag mot Malta i kveld.

  Landslagssjef Lars Lagerbäck gjer tre endringar til frå laget som slo Færøyane 4-0 fredag: Jonas Svensson, Birger Meling og Mats Møller Dæhli går inn for Omar Ebdellaoui, Haitam Aleesami og Ole Selnæs.

  Laget ser dermed slik ut: Ørjan Nyland, Jonas Svensson, Kristoffer Ajer, Tore Reginiussen, Birger Meling, Iver Fossum, Sander Berge, Markus Henriksen, Mats Møller Dæhli, Alexander Sørloth, Joshua King.

  Kampstart på Malta er kl 20.45.

  Ørjan Nyland
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Slo tilbake etter tabbe

  De norske curlingherrene i EM slo tilbake etter kosttabben som kostet seieren mot England i går. Ulsrud og co vant 8-7 over Danmark, og står nå med to seire og to tap etter fire kamper.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Cathal Mcnaughton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal