Heidundrende slåsskamp da Norge knuste Danmark

En heidundrende slåsskamp og tre norske mål i påfølgende overtallsspill var den største beholdningen da Norge slo Danmark 6–2 i den siste gruppekampen i ishockey-VM.

Video Norge vant slagsmålet

Norge vant slagsmålet

Danske Jannik Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen og fikk matchstraff.

– Han kom bakfra, holdt rundt halsen min og prøvde å kvele meg, sa Ole-Kristian Tollefsen til tv-kanalen MAX i siste pausen.

– Hva var årsaken?

– Litt grinete dansker og tøffe nordmenn, det var bare det, smilte Tollefsen i den siste pausen.

- Frustrasjonen tok overhånd

Danskene ser slik på det:

- Vi føler et vi er fullt på høyde med Norge, men på måltavlen står det jo 2-0 til Norge. Da blir man frustrert, og det skal ut. Da er det ofte motstanderen det går ut over, sier danskenes Frank Nielsen.

Kollega Nichlas Hardt supplerer. - Men det er deilig å se at ingen trekker seg.

Norge var klare for kvartfinale allerede før kampen, etter at Danmark hjelp oss ved å slå Latvia mandag . Takken Danmark fikk av Norge, var å bli knust Norge tirsdag.

- Vi har terpet på at vi ikke må slippe oss ned, selv om denne kampen isolert sett ikke betydde så mye. Det klarte vi i andre periode, og da ble danskene borte, sa landslagssejf Roy Johansen til NRK. - Vi trenger å prestere bra når vi vet vi skal ut i ny kamp torsdag, sier Johansen.

Han gleder seg over at Patrick Thoresen har tatt ledelsen på VMs poengstatistikk.

- Det er en fantastisk prestasjon, det er bare å gratulere, sier landslagssjefen.

Sverige eller Russland neste?

For Norge betydde seieren at de måtte vente noen timer på å finn ut hvem kvartfinalemotstanderen skulle bli. Det blir ikke klart før Tsjekkia og Tyskland har spilt sin kamp seinere i dag. Men det blir enten Sverige eller Russland som er motstander 17. mai.

– Uansett hvem av dem det blir, møter vi en motstander som vet at de ikke kan ta lett på Norge. De møter oss ikke på én skøyte, sa MAX-kommentator Espen Shampo Knutsen, og viste til Norges sterke spill og resultater i årets VM.

Slåsskamp

Jannick Hansen fikk skylden for å ha startet slåsskampen, og ble belønnet med matchstraff

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Etter en rotete og sjansefattig førsteperiode eksploderte kampen. Fem norske mål og en heidundrende slåsskamp var beholdningen i midtperioden.

- Vi snakket litt i første pausen om å gi litt mer gass, og det gikk jo svært bra, sa landslagssjef Roy Johansen, som roset spillerne for å holde hodet kaldt i slåsskampen i midtperioden.

- Og vi liker ikke å tape mot Danmark, sa Johansen.

Liknet på en slagmark

Det tok flere minutter før dommerne fikk sortert ut de forskjellige kamphanene. Isen så ut som en slagmark. Tre spillere fra hvert lag fikk to minutters utvisning hver, i tillegg til danske Hansens matchstraff.

Da slåssingen begynte, sto det 2–0 til Norge. I overtallet etterpå økte Norge tre ganger, og kunne gå av banen med en uinntakelig ledelse.

Dødelig effektvitet

Patrick Thorsen sender Norge til 5-0

Patrick Thoresen tok stege helt til topps på VMs toppscorerliste med denne 5-0-scoringen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da hadde Norge scoret fem mål på ti skudd i denne perioden – en uhyggelig sterk effektivitet. Og det med fem forskjellige spillere – Lars Erik Spets, Morten Ask, Per-Åge Skrøder, Jonas Holsø og Patrick Thoresen.

I den siste perioden kom reaksjonen. De norske fikk ikke til stort, og slapp Danmark inn i kampen igjen. To reduseringer i periodens første åtte minutter var imidlertid ikke nok, og da Mats Trygg satte inn sitt andre mål for dagen, var løpet definitivt kjørt.

Patrick Thoresen hadde også tre målgivende pasninger i denne perioden, og klatret dermed opp på toppen av VMs poengliga med dagens fire poeng. Per-Åge Skrøder er på tredjeplass.

Siste nytt

 • Warholm kan bli årets utøvar

  Karsten Warholm kan bli den første nordmannen som blir kåra til årets utøvar av Det internasjonale friidrettsforbundet. Sunnmøringen har hatt ein eventyrleg sesong med VM-gull på 400 meter hekk, europeisk rekord på distansen og han har vunne alle løpa han har delteke i dette året. Prisen blir delt ut i Monaco 23. november.

  Karsten Warholm
  Foto: Hassan Ammar / AP
 • Norge-kamp spilles med tilskuere

  Det rumenske fotballforbundet bekrefter overfor Nettavisen at de har fått tillatelse til å slippe inn barn på EM-kvalikkampen mot Norge tirsdag kveld. UEFA vedtok først at kampen skulle spilles for tomme tribuner etter bråk fra rumenske tilhengere i tidligere kamper. Ifølge nettstedet ventes det nå rundt 30.000 barn.

  EM-kvalifisering fotball menn: Norge - Spania
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Skuffende tap for Vipers

  Vipers Kristiansand fikk en smell i mesterligaen søndag. Borte mot kroatiske HC Podravka ble det 24-25-tap.

  Vipers står nå med en seier og ett tap på to kamper. Metz topper gruppa med to strake seirer.

   Ole Gustav Gjekstad ett
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal