Hopp til innhold

Norge refser egen taktikk etter sprint-fiasko

DRESDEN/OSLO (NRK): Norge fryktet fall og ville ligge i tet i lagsprinten i tyske Dresden søndag. Det kostet de norske lagene en pallplassering.

– Det er fordel å ligge bak i dag, men det er bak der det skjer mye drit og, så vi prøvde å ligge fremme. Sett i ettertid burde vi ligget mer bak, sier Sindre Bjørnestad Skar til NRK.

Det virket som om flere av løperne hadde tatt lærdom etter lørdagens kaos. Norge hadde en klar taktikk om å ligge i front for å unngå uhell.

Det lykkes de ikke med.

– Vi unngår hvert fall uhell, og det er bedre å være der når det skjer. Vi kunne selvfølgelig ligget mer bak, sier Eirik Brandsdal til NRK.

Det samme skjedde både hos herrene og kvinnene. Norge lå i tet store deler av rennet, men helt på slutten dro konkurrentene ifra.

Dermed ble de beste norske plasseringene en fjerdeplass, på både kvinne- og herresiden.

– Jeg må se på hva de beste gjør, for der har vi litt å lære og det må vi se på. Vi unngikk heldigvis uhell, sa Maiken Caspersen Falla etter rennet.

– Dette er fremtiden

Det var stor spenning knyttet til lagsprinten i tyske Dresden søndag. For en kort løype med krappe svinger og løs kunstsnø sørget for knall og fall i lørdagens finaler.

Som en konsekvens av den korte løypen, var det bare 600 meter mellom hver veksling i lagsprinten søndag.

– Det kommer flere slike løyper og vi må trene mer på det og være forberedt på at det kommer til å bli sånn. Dette er fremtiden i langrennssporten, så det må vi ta tak i, sier Falla om den unike løypen.

Det spesielle var at lagspringøvelsen bestod av 12 etapper, mot det som normalt er seks. For første gang skulle utøverne gjennom elleve vekslinger.

Det gjorde at løperne fryktet det verste.

– Vi hadde en plan om å gå i front for å unngå uhell, og det lykkes vi bra med, sier Myhre.

Til tross for at Mari Eide knakk staven hele to ganger, så unngikk utøverne de største blemmene som lørdagen var preget av.

– Det hadde vært en opptur å kunne komme seg opp dit, men jeg er fornøyd med at vi ikke havner i noen uhell. Vi får komme sterkere tilbake på bysprint neste år, sier Falla til NRK etter finalen.

Svensk komet

Det norske førstelaget bestående av Julie Myhre og Maiken Caspersen Falla hang godt med, men ved åttende veksling begynte Maja Dahlqvist og Linn Svahn for Sverige å kjøre på.

Da klarte rett og slett ikke de norske å henge med, og Sveits dro også ifra.

Den svenske kometen Linn Svahn, som også vant lørdag, utkonkurrerte sveitsiske Nadine Fähndrich i spurten og sørget for nok en svensk seier i Dresden.

Germany Cross Country Ski World Cup

FULL KONTROLL: Svenske Linn Svahn (t.v.) og Maja Dahlqvist (t.h.) vant lagsprinten.

Foto: Jens Meyer / AP

Sverige sitt andrelag tok også tredjeplassen, mens Mari Eide og Anniken Gjerde Alnæs som var det andre norske laget, endte på sisteplass.

– Mari Knakk en stav, og på vekslingen knakk jeg staven hennes igjen, akkurat da kjøret begynte. Det ble det litt stivt, sa Alnæs etter rennet.

– Det kokte litt i hodet på Eide da, ja, sier Eide selv.

På herresiden ble det også svensk jubel.

Lucas Chanavat sørget for at Frankrike tok førsteplassen, men like bak fulgte det svenske laget bestående av Marcus Grate og Johan Häggström som tok andreplassen.

Russland tok tredjeplassen, mens de norske herrene endte på fjerde- og femteplass.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal