Norge knust av Japan. – Brutalt

Med flere nøkkelspillere ute ble Norges kvinnelandslag mange nummer for små for Japan, men landslagssjef Martin Sjögren håper Norge kan lære av stortapet.

FBL-JPN-NOR

SPIKEREN I KISTA: Yuka Momoki scorer, og Japan går opp til 4-0 mot Norge. Ina Gausdal pyntet litt på resultatet ni minutter før slutt.

– Det er ekstremt viktig læring, selv om det blir både tap og et kampbilde som til tider føles brutalt.

Slik oppsummerer kvinnefotballens landslagssjef Martin Sjögren årets siste landskamp, en treningskamp på bortebane mot Japan som på ingen måte gikk Norges vei.

– Det beste laget jeg har møtt som landslagssjef. Vi må lære av det og ta det med oss videre, sier Sjögren.

Ute var Isabell Herlovsen, Maren Mjelde og Maria Thorisdottir, som alle tre har slitt med skader. Norge stilte med flere debutanter, og de fikk tøff læring mot et lag de siste årene har vært blant verdens beste.

Japan har slått Norge i fem av de siste seks kampene, og vi må helt tilbake til 2013 for å finne Norges siste seier mot det som er blitt en stormakt i kvinnefotballen. Den gangen scoret Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg for Norge.

Graham Hansen var også med i kampen som ble spilt tidlig søndag morgen norsk tid, mens Ada Hegerberg ikke lenger ønsker å spille for Norge og har gitt seg på landslaget.

16 minutter var spilt av 1. omgang da Japan tok ledelsen. Kumi Yokohama scoret på et frispark fra rundt 17 meters hold.

11 minutter senere ble det 2-0. Mana Iwabuchi ble spilt igjennom og scoret i nærmeste hjørne.

Mer mål

Japan fortsatte å score også etter pause. Mana Iwabuchi ble tomålsscorer da hun satte inn et innlegg fra Emi Nakajima ti minutter ut i omgangen. 63 minutter var spilt da det ble 4-0 til hjemmelaget, og denne gangen var det Yuka Momikis tur.

Midtstopper Ina Gausdal ble byttet inn for Kristine Bjørdal Leine med 25 minutter igjen av kampen, og ni minutter før full tid var det Kolbotn-kapteinen som fikk æren av å sette inn Norges redusering.

Debutanter

Tre spillere fikk sin debut for Norge i løpet av kampen. Sandvikens Stina Hovland spilte hele kampen i Norges midtforsvar. Hovland er søster til Rosenborgs Even Hovland. Therese Sessy Åsland og Emilie Nautnes fikk også sine første minutter for Norge. Åsland ble byttet inn for Vilde Bøe Risa med 16 minutter igjen å spille. Samtidig kom Nautnes inn for Lisa-Maria Karlseng.

Kampen mot Japan var Norges siste kamp for året.

• Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

• Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

– Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

– Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

Taylor
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)