NRK Meny
Normal

Mørk: – Det er en drøm som går i oppfyllelse

HERNING/OSLO (NRK): Norge er i VM-finalen etter et nervepirrende oppgjør mot Romania i semifinalen (35-33). Dermed er de norske håndballjentene klare for sin 18. mesterskapsfinale.

Norge - Romania

VIDEO: Her avgjør Norge VM-dramaet (Foto med tillatelse fra TV 2).

Fredagens semifinale mellom Norge og Romania ble en håndballthriller av det sjeldne slaget.

Det norske håndballandslaget fikk store problemer mot et uventet godt rumensk lag, som tok ledelsen flere ganger i kampen.

Etter to svært spennende omganger var stillingen 27-27 i semifinalen, og dermed gikk oppgjøret til ekstraomganger.

– Det er helt fantastisk å være i finalen. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg trodde at vi skulle kontrollere kampen, men vi klønet det til. Det spiller likevel ingen rolle hvordan det ser ut bare vi vinner, sier Nora Mørk til NRK.

– Er sjokkert

Veteran Ida Alstad var nærmest i sjokk etter den spennende semifinalen.

– Jeg er litt sjokkert, sier VM-reserven Ida Alstad, som scoret på en svært viktig straffe. Norge hadde bommet på tre straffer før trønderjenta fikk sjansen.

– Det var en utrolig lang kamp. Det var mye frem og tilbake, og mange tøffe taklinger. Men det er ekstra artig å vinne når det blir som det blir. Nå lever drømmen videre om en medalje, sier hun.

Jevn og tett start

Norge slo Romania 26-22 da de møttes tidligere i mesterskapet.

Fredag fulgte Norge og Romania hverandre de første 20 minuttene av kampen før Nora Mørk og Camilla Herrem sørget for to raske mål.

Det ga Norge en firemålsledelse - en ledelse jentene kjempet knallhardt for å beholde gjennom kampen. Til pause var stillingen 17-14 i favør Norge.

Romania åpnet imidlertid sterkt i 2. omgang, ikke minst takket være lagets stjernespiller Christina Neagu og svært gode målvakter.

Camilla Herrem

JUBEL: Camilla Herrem og landslaget er klare for finale.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Dårlig forsvarsspill

Halvveis i omgangen hadde plutselig Romania tatt ledelsen 21-20.

– Nå blir vi straffet på grunn av dårlig forsvarsspill, mente NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

De norske jentene stod imidlertid imot det rumenske presset også denne gangen.

– Det stod ikke noe annet i hodet mitt enn at jeg skulle redde ballen. Jeg var virkelig i en boble, sier Norges keeper Kari Aalvik Grimsbø om den dramatiske kampen.

Nederland slo Polen 30-25 fredag og blir dermed Norges motstandere i finalen. Før årets VM var en femteplass i verdensmesterskapet det beste laget hadde prestert.

Heidi Løke

SENTRAL I KAMPEN: Heidi Løke.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Siste nytt

 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Müller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters
 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag