Norge kjørte over Angola

Norge vant enkelt mot Angola og har dermed sikret seg en fin start på OL.

Tonje Larsen
Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKIY / SCANPIX

Nrksport.no fulgte kampen

Håndballresultater fra OL

Norge vant til slutt 31-17.

Det var all grunn til å vente storseier mot Angola som fikk bank av Frankrike i sin første kamp i OL. De norske jentene var storfavoritter og de skuffet ikke.

Pangstart

Norge startet som en rakett mot Angola og var raskt oppe i en 8-1 ledelse. Et solid forsvarspill førte til enkle kontringer og de angolske spillerne så ikke ut til å henge med.

Etter hvert kladdet det mer for de norske jentene, men det de kunne allikevel gå til pause med en komfortabel ledelse.

Etter pause var dominansen total og det var etter hvert kun snakk om hvor stor seieren skulle bli. Angola var flere hakk dårligere enn Norge og til slutt ble det altså 31-17.

Else Marthe Sørlie kjemper mot Angola.

Else Marthe Sørlie kjemper mot Angola.

Foto: ERIK JOHANSEN / SCANPIX

Solid norsk tropp

Norge kan dra fordelen av en bred tropp utover i OL. I dag brukte Marit Breivik hele troppen og samtlige spillere kom på scoringslisten etter at Kari Mette Johansen scoret like før slutt.

Etter kampen fortalte Marit Breivik at det var planlagt å la alle jentene få spilletid:

- Hvis vi ser isolert på kampen så er Angola sjanseløse mot oss i dag. Denne kampen visste vi at kunne bli jevn i perioder, men vi visste vi hadde kapasitet til å løpe fra dem om vi brukte hele troppen.

Nyberg med mer spilletid

Katja Nyberg sliter med en rusten kropp og hun kan ikke spille alle minuttene i OL, men mot Angola fikk Nyberg mer spilletid enn mot Kina og hun viste at hun kan bli en viktig brikke for det norske laget.

Katja scoret to mål etter pause før hun satte seg på benken. Og etter kampen var hun fornøyd med å ha kommet i gang:

- Jeg synes det var en ok kamp. Vi får satt et bra forsvar og mange kontringer. Det var godt å få mer spilletid enn mot Kina, det trenger jeg for å komme i gang. Men det er bra for meg med en myk start.

Imponerende målvaktsspill

Katrine Lunde Haraldsen reddet et straffekast med ansiktet i 1.omgang. Hun måtte ut i et par minutter, men da hun kom tilbake på banen tettet hun fullstendig igjen målet.

Skal Norge ha håp om medaljer i OL må målvaktsspillet være av høy klasse. Fortsetter Lunde Haraldsen som i dag, ser det lyst ut for de norske jentene.

Gledelig er det også at Kari Aalvik Grimsbø sto meget godt i de minuttene hun tok over for Lunde Haraldsen.

Norge fortsetter ferden mot OL-medalje mot Kasakhstan på onsdag. NRKsport.no følger kampen fra kl 13.00.

Siste nytt

 • Rekordtidlig friidretts-VM i 2022

  Friidretts-VM i Eugene, Oregon skal arrangeres fra 15. til 24. juli i 2022. Aldri før har VM startet så tidlig på året.

  Mesterskapet i USA skulle egentlig vært holdt i august neste år, men det måtte utsettes som følge av at sommer-OL i Tokyo ble utsatt i et år.

  Den nye terminlisten gjør at det ikke blir kollisjoner mellom VM, EM og Samveldelekene, som alle skal holdes i juli/august 2022.

  – Dette blir en bonanza for friidrettsfans verden rundt, sier president i det internasjonale friidrettsforbundet, Sebastian Coe.

  Jakob Ingebrigtsen
  Foto: Lise Åserud
 • Positiv B-prøve for EM-gullvinner

  Svenske Robert Fsihas B-prøve var også positiv. Svensken tok EM-gull i terrengløp i desember, men i februar ble han tatt i doping. Testen ble gjort i Addis Abeba, Etiopia, 13 dager før han tok gullet.

  Fshia ønsker ikke å kommentere saken, ifølge SVT.

  Terrengløp-EM
  Foto: Pedro Rocha / NTB scanpix
 • Riise og datteren til sykehus

  John Arne Riise og hans 19 år gamle datter er sendt til sykehus etter en trafikkulykke i Ålesund natt til onsdag, bekrefter John Arne Riises manager Erland Bakke overfor Dagbladet.

  – Han kjørte sin datter Ariana hjem til Ålesund. Rett før ankomst var det en hindring i veibanen som medførte at John Arne Riise svingte raskt til venstre og kolliderte med autovernet, skrev Bakke i en epost til avisen.

  Begge ble tatt med til sykehus for rutinemessig kontroll, men skal etter forholdene ha det bra, ifølge manageren Bakke.

  Riise
  Foto: Mariam Butt

Sendeplan

Kl. Program Kanal