Hopp til innhold

Norge kjørte over Angola

Norge vant enkelt mot Angola og har dermed sikret seg en fin start på OL.

Tonje Larsen
Foto: MIKHAIL VOSKRESENSKIY / SCANPIX

Nrksport.no fulgte kampen

Håndballresultater fra OL

Norge vant til slutt 31-17.

Det var all grunn til å vente storseier mot Angola som fikk bank av Frankrike i sin første kamp i OL. De norske jentene var storfavoritter og de skuffet ikke.

Pangstart

Norge startet som en rakett mot Angola og var raskt oppe i en 8-1 ledelse. Et solid forsvarspill førte til enkle kontringer og de angolske spillerne så ikke ut til å henge med.

Etter hvert kladdet det mer for de norske jentene, men det de kunne allikevel gå til pause med en komfortabel ledelse.

Etter pause var dominansen total og det var etter hvert kun snakk om hvor stor seieren skulle bli. Angola var flere hakk dårligere enn Norge og til slutt ble det altså 31-17.

Else Marthe Sørlie kjemper mot Angola.

Else Marthe Sørlie kjemper mot Angola.

Foto: ERIK JOHANSEN / SCANPIX

Solid norsk tropp

Norge kan dra fordelen av en bred tropp utover i OL. I dag brukte Marit Breivik hele troppen og samtlige spillere kom på scoringslisten etter at Kari Mette Johansen scoret like før slutt.

Etter kampen fortalte Marit Breivik at det var planlagt å la alle jentene få spilletid:

- Hvis vi ser isolert på kampen så er Angola sjanseløse mot oss i dag. Denne kampen visste vi at kunne bli jevn i perioder, men vi visste vi hadde kapasitet til å løpe fra dem om vi brukte hele troppen.

Nyberg med mer spilletid

Katja Nyberg sliter med en rusten kropp og hun kan ikke spille alle minuttene i OL, men mot Angola fikk Nyberg mer spilletid enn mot Kina og hun viste at hun kan bli en viktig brikke for det norske laget.

Katja scoret to mål etter pause før hun satte seg på benken. Og etter kampen var hun fornøyd med å ha kommet i gang:

- Jeg synes det var en ok kamp. Vi får satt et bra forsvar og mange kontringer. Det var godt å få mer spilletid enn mot Kina, det trenger jeg for å komme i gang. Men det er bra for meg med en myk start.

Imponerende målvaktsspill

Katrine Lunde Haraldsen reddet et straffekast med ansiktet i 1.omgang. Hun måtte ut i et par minutter, men da hun kom tilbake på banen tettet hun fullstendig igjen målet.

Skal Norge ha håp om medaljer i OL må målvaktsspillet være av høy klasse. Fortsetter Lunde Haraldsen som i dag, ser det lyst ut for de norske jentene.

Gledelig er det også at Kari Aalvik Grimsbø sto meget godt i de minuttene hun tok over for Lunde Haraldsen.

Norge fortsetter ferden mot OL-medalje mot Kasakhstan på onsdag. NRKsport.no følger kampen fra kl 13.00.

Siste nytt

 • Russisk turner utestengt etter krigsstøtte

  Den russiske turneren Ivan Kuliak er utestengt i et år av Det internasjonale turnforbundet (FIG) for å vise støtte til invasjonen av Ukraina.

  Det opplyser FIG på sitt eget nettsted. Turneren bar bokstaven Z på podiet under et stevne i Doha i mars.

  Bokstaven har blitt brukt som et symbol på støtte til Russlands invasjon og krigføring i Ukraina.

  FIGs etiske komité forklarer avgjørelsen med at Kuliak har brutt det internasjonale forbundets regelverk. FIG opplyser også at Kuliak må levere tilbake sin bronsemedalje fra verdenscupstevnet i Doha.

  Kuliak kan anke avgjørelsen i løpet av de tre neste ukene. (NTB)

 • Berges lagkamerat overfalt etter Forest-tapet – mann pågrepet

  Sheffield United-kaptein Billy Sharp ble overfalt da Nottingham Forest-fansen stormet banen etter kvalifiseringskampen tirsdag.

  Nottingham Forest vant på straffesparkkonkurranse, og supporterne feiret vilt. Sharp sto ved sidelinjen da han ble «løpt ned» og skallet til av en supporter.

  Sheffield United-manager Paul Heckingbottom sa at Sharp trengte noen sting etter hendelsen.

  – En av våre spillere har blitt angrepet. Han er sjokkert, blør og er sint, sa Heckingbottom.

  Politiet i Nottinghamshire opplyste onsdag morgen at en mann er mistenkt.

  – En 31 år gammel mann er pågrepet og mistenkt for overgrep i forbindelse med denne hendelsen. Han forblir i varetekt og blir avhørt, sa Paul Hennessy i Nottingham-politiet til Sky Sports.

  Sheffield United rykket i fjor ned etter to sesonger i Premier League. Drømmen om en umiddelbar retur ble knust på City Ground for Sander Berge og resten av klubben. Nottingham Forest på sin side møter Huddersfield 29. mai til kamp om en Premier League-plass. (NTB)

  Britain Soccer
  Foto: Zac Goodwin / AP
 • PL-håpet sluknet for Berges lag etter straffedrama

  Comebacket til Sander Berge og Sheffield United var ikke nok til å klå Nottingham Forest i opprykksjakten. 29. mai spiller Forest om Premier League-plass.

  Det skjer mot Huddersfield på Wembley i det som ofte kalles «fotballens mest verdifulle kamp». Vinneren er garantert over 1 milliard kroner i inntekter.

  Tirsdag snudde Sheffield United 0-1 til 2-1 i Nottingham. Dermed sto det 3-3 sammenlagt, men i straffesparkkonkurransen feilet gjestene. Der åpnet de med to strake bom før Berge scoret på deres tredje forsøk. Forest vant straffedramaet 3-2.

  Berge markerte seg i begge kampene mot Forest med scoring lørdag og assist tirsdag, men bidraget holdt ikke.

  Brannan Johnson tok vertene effektivt foran etter snaut 20 minutter. Den unge waliseren scoret på Forests første sjanse etter en gnistrende åpning fra gjestene. Johnson gjorde som sin far David for 19 år siden og noterte mål for Nottingham-klubben i begge opprykkskampene i semifinalen. Også den gang var det mot Sheffield United.

  Rett etter hvilen bidro Berge med å tenne «Blades»-håpet. Han slo lavt inn forut for Morgan Gibbs-Whites utligning. Snaut 20 minutter senere fikset John Fleck 2-1 for gjestene, og duellen måtte ut i ekstraomganger. (NTB)

  Britain Soccer England Championship Playoffs
  Foto: Danny Lawson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste