Norge kan miste suksesstreneren

ASPEN/OSLO (NRK): Andre nasjoner har vist interesse for landslagssjef Christian Mitter. Kjetil Jansrud regner med at suksesstreneren fra Østerrike blir i Norge.

Christian Mitter

JUBEL: Christian Mitter gratulerer Leif Kristian Haugen med VM-bronse i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– I utgangspunktet har jeg kontrakt, så får vi se hva de neste ukene bringer, sier Christian Mitter til NRK.

Mitter har vært ansatt som norsk landslagssjef siden 2015, og har nå trent Norge i to hele sesonger. Med Mitter som sjef har norske alpinister tatt 31 verdenscupseirer.

– Man prater

Andre nasjoner åpnet øynene, men foreløpig har verken han eller Norges Skiforbund fått noen formelle henvendelser, men andre nasjoner har vist interesse.

NRK erfarer at Østerrike lenge har ønsket å hente Norges landslagssjef.

– Det er ikke offisielt, men man prater, sier Mitter.

Landslagssjefen bidro til at Kjetil Jansrud er verdens nest beste alpinist denne sesongen. Vinneren av super-G-kula håper Mittet blir, til tross for eventuelle tilbud.

– Jeg tror, når Christian kjenner på det, at han vil være med videre. Men det vil være en vurdering av hvor mye det er, med alt det utenomsportslige som har vært, sier Jansrud.

Mye bråk rundt laget

Det utenomsportslige har tatt mye av oppmerksomheten denne sesongen. Søksmål fra Henrik Kristoffersen og bråk i alpinkomiteen er noe av det som har tatt oppmerksomhet utenfor løypa i vinter.

– Jeg er glad i Norge, Skiforbundet og alpint. Så da blir jeg vel her neste sesong, sier Mitter.

– Du virker ikke helt ...

– Nei altså ... Det her var det 46. rennet jeg var på i år. Nå vil jeg gjennomføre testing de neste fem dagene og så vil jeg se datteren min, sier Mitter.

Siste nytt

 • Zlatan årets angriper i Sverige

  For 13. gang ble Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper i svensk fotball.

  37-åringen fikk prisen på den svenske fotballgallaen mandag, men var ikke fornøyd med antallet priser han har skaffet seg.

  Zlatan
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Brøt Carlsen reglene?

  I sjakk er det ikke lov å røre en brikke uten å flytte den, med mindre du sier j'adoube først. Carlsen rørte en brikke i det tredje VM-partiet. Se og bedøm selv.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sjakk: Parti 3: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana