NRK Meny
Normal

Norge kan miste suksesstreneren

ASPEN/OSLO (NRK): Andre nasjoner har vist interesse for landslagssjef Christian Mitter. Kjetil Jansrud regner med at suksesstreneren fra Østerrike blir i Norge.

Christian Mitter

JUBEL: Christian Mitter gratulerer Leif Kristian Haugen med VM-bronse i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– I utgangspunktet har jeg kontrakt, så får vi se hva de neste ukene bringer, sier Christian Mitter til NRK.

Mitter har vært ansatt som norsk landslagssjef siden 2015, og har nå trent Norge i to hele sesonger. Med Mitter som sjef har norske alpinister tatt 31 verdenscupseirer.

– Man prater

Andre nasjoner åpnet øynene, men foreløpig har verken han eller Norges Skiforbund fått noen formelle henvendelser, men andre nasjoner har vist interesse.

NRK erfarer at Østerrike lenge har ønsket å hente Norges landslagssjef.

– Det er ikke offisielt, men man prater, sier Mitter.

Landslagssjefen bidro til at Kjetil Jansrud er verdens nest beste alpinist denne sesongen. Vinneren av super-G-kula håper Mittet blir, til tross for eventuelle tilbud.

– Jeg tror, når Christian kjenner på det, at han vil være med videre. Men det vil være en vurdering av hvor mye det er, med alt det utenomsportslige som har vært, sier Jansrud.

Mye bråk rundt laget

Det utenomsportslige har tatt mye av oppmerksomheten denne sesongen. Søksmål fra Henrik Kristoffersen og bråk i alpinkomiteen er noe av det som har tatt oppmerksomhet utenfor løypa i vinter.

– Jeg er glad i Norge, Skiforbundet og alpint. Så da blir jeg vel her neste sesong, sier Mitter.

– Du virker ikke helt ...

– Nei altså ... Det her var det 46. rennet jeg var på i år. Nå vil jeg gjennomføre testing de neste fem dagene og så vil jeg se datteren min, sier Mitter.

Siste nytt

 • Harsem skrevet ut av sykehus

  Kathrine Harsem har reist hjem fra St. Olavs hospital, der hun ble innlagt etter dobbeltkollapsen etter fredagens fellesstart på rulleski i Toppidrettsveka. Det bekrefter Norges Skiforbund i en pressemelding lørdag. – Jeg kjenner at jeg har fått en «wake-up call» på at jeg ikke er en maskin, men et menneske. Nå skal jeg komme meg til hektene før noe annet, sier Harsem.

  Landslaget kvinner
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Mol og Sørum til sin fjerde finale

  Anders Mol og Christian Sørum fortsetter sitt fantastiske spill og er nå klare for finalen i verdensseriefinalen i Tyskland etter at de slo ut nettopp Tyskland i semifinalen lørdag. De kom til verdensseriefinalen med tre strake turneringsseire.

  Sandvolleyball, verdenstour.
  Foto: Norges Volleyballforbund / NTB scanpix
 • Stjernen best i norgescupen

  Andreas Stjernen har valgt å trene for seg selv store deler av sommeren. Det er ingen grunn til bekymring. Sprova-hopperen vant lørdagens norgescuprenn i Granåsen. Ett poeng skilte ned til Joakim Aune. Fredrik Bjerkeengen ble nummer tre.

  Hopplandslaget
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Dans, breakdance og hiphop, finaler
NM-veka: Dans