Norge kan miste suksesstreneren

ASPEN/OSLO (NRK): Andre nasjoner har vist interesse for landslagssjef Christian Mitter. Kjetil Jansrud regner med at suksesstreneren fra Østerrike blir i Norge.

Christian Mitter

JUBEL: Christian Mitter gratulerer Leif Kristian Haugen med VM-bronse i St. Moritz.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– I utgangspunktet har jeg kontrakt, så får vi se hva de neste ukene bringer, sier Christian Mitter til NRK.

Mitter har vært ansatt som norsk landslagssjef siden 2015, og har nå trent Norge i to hele sesonger. Med Mitter som sjef har norske alpinister tatt 31 verdenscupseirer.

– Man prater

Andre nasjoner åpnet øynene, men foreløpig har verken han eller Norges Skiforbund fått noen formelle henvendelser, men andre nasjoner har vist interesse.

NRK erfarer at Østerrike lenge har ønsket å hente Norges landslagssjef.

– Det er ikke offisielt, men man prater, sier Mitter.

Landslagssjefen bidro til at Kjetil Jansrud er verdens nest beste alpinist denne sesongen. Vinneren av super-G-kula håper Mittet blir, til tross for eventuelle tilbud.

– Jeg tror, når Christian kjenner på det, at han vil være med videre. Men det vil være en vurdering av hvor mye det er, med alt det utenomsportslige som har vært, sier Jansrud.

Mye bråk rundt laget

Det utenomsportslige har tatt mye av oppmerksomheten denne sesongen. Søksmål fra Henrik Kristoffersen og bråk i alpinkomiteen er noe av det som har tatt oppmerksomhet utenfor løypa i vinter.

– Jeg er glad i Norge, Skiforbundet og alpint. Så da blir jeg vel her neste sesong, sier Mitter.

– Du virker ikke helt ...

– Nei altså ... Det her var det 46. rennet jeg var på i år. Nå vil jeg gjennomføre testing de neste fem dagene og så vil jeg se datteren min, sier Mitter.

Siste nytt

 • Solskjær: – Tror Pogba blir

  Ryktene tilsier at Manchester Uniteds Paul Pogba kan selges, men det avkrefter Ole Gunnar Solskjær. – Du kan ikke garanterte noe, men jeg tror Paul kommer til å være her. Han er veldig innstilt på suksess med United, sier han, ifølge Sky Sports.

  Pogba og Solskjær
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Bare én kamp flyttes

  En kamp må flyttes som følge av pilotstreiken i SAS. Det er oppgjøret mellom Vålerenga og Arna-Bjørnar i toppserien, som blir flyttet fra lørdag til søndag. Alle eliteseriekampene og kampene i 1. divisjon går som planlagt. (NTB)

  Tom Nordlie
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Dømt til ubetinget fengsel

  Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille ble fredag dømt til fire måneders ubetinget fengsel for vold, trusler og besittelse av narkotika. Bille erkjente i retten at han i ruspåvirket tilstand med luftpistol truet en syklist i København. (NTB)

  Nicki Bille
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal