NRK Meny
Normal

Norge kan ikke gå til EM som beste treer

Norge måtte ha hjelp fra flere lag for å ha sjansen til å ta seg direkte til EM som beste gruppetreer. Det håpet er nå ute.

TETTEY MÅL

JUBEL: Alexander Tettey scoret et svært viktig mål for Norge mot Malta.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var et tynt håp som levde inntil i kveld om at Norge kunne bli beste gruppetreer og dermed fortsatt gå direkte til EM, dersom de havner bak både Italia og Kroatia.

Norge måtte ha hjelp av flere svake fotballnasjoner for å sikre muligheten til å gå til EM som beste gruppetreer.

Ungarn bedre enn Norge

Men etter at Færøyene tapte 0-3 mot Romania har ikke Norge lenger den muligheten. Derfor er play-off eller 2. plass i gruppen Norges vei til EM.

Norge måtte blant annet håpe på Færøyenes kamp mot Romania for at de skulle ha sjansen til å kunne toppe treer-tabellen. Men Romania tok en grei 3-0 seier borte og nå er Ungarn treer i denne gruppen og har nå flere poeng enn det Norge kommer til å ta med uavgjort eller tap i Roma mot Italia tirsdag.

Poengene mot det dårligste laget i gruppen trekkes fordi en av de ni gruppene har et lag mindre. Det gjør at Norges treer-sjanse er borte ettersom vi har seks poeng mot Malta av våre til nå 19 poeng. Vinner Norge mot Italia vinner Norge gruppen. Blir det uavgjort må man håpe på hjelp fra Malta for å gå direkte til EM på bekostning av Kroatia. Klarer vi ikke det er det nå play-off som venter.

Både Sverige og Norge har fortsatt mulighet til å gå direkte til EM, Men det er nå klart at Danmark må spille play-off om retten til å spille i EM.

Albania til EM

Danmarks siste håp om direkteplass i neste års fotball-EM brast nemlig søndag da Albania ble klar for mesterskapet med 3-0-seier mot Armenia.

Med uavgjort eller albansk tap i Jerevan ville Danmark blitt gruppetoer og gått direkte til EM., men Albania imponerte stort med kniven på strupen.

Et selvmål av Kamo Hovhannisjan etter bare ni minutter roet albanske nerver, og da Berat Djimsiti doblet ledelsen etter 24 minutter så det veldig bra ut for bortelaget.

Armando Sadikus 3-0-mål kvarteret før slutt fjernet all tvil.

Første mesterskap

Dermed er Albania klare for sitt aller første store mesterskap, mens Danmark må gjennom et playoff for å nå EM for annen gang på rad.

I den andre kampen i gruppa vant allerede EM-klare Portugal 2-1 borte mot Serbia, til tross for at kaptein Cristiano Ronaldo ble hvilt.

Nani og João Moutinho scoret portugiserens mål, mens Zoran Tosic fant nettet for hjemmelaget.

Serbia fikk Aleksandar Kolarov og Nemanja Matic utvist i løpet av to minutter mot slutten av kampen.

Siste nytt

 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Mbappé kåret til beste unge spiller

  Kylian Mbappé fikk prisen som VMs beste unge spiller. 19-åringen vinner prisen etter fire scoringer i mesterskapet for verdensmester Frankrike. Den siste kom i finalen, da han satte inn 4-1-scoringen.

  Mbappe
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal