NRK Meny
Normal

Norge kan ikke gå til EM som beste treer

Norge måtte ha hjelp fra flere lag for å ha sjansen til å ta seg direkte til EM som beste gruppetreer. Det håpet er nå ute.

TETTEY MÅL

JUBEL: Alexander Tettey scoret et svært viktig mål for Norge mot Malta.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det var et tynt håp som levde inntil i kveld om at Norge kunne bli beste gruppetreer og dermed fortsatt gå direkte til EM, dersom de havner bak både Italia og Kroatia.

Norge måtte ha hjelp av flere svake fotballnasjoner for å sikre muligheten til å gå til EM som beste gruppetreer.

Ungarn bedre enn Norge

Men etter at Færøyene tapte 0-3 mot Romania har ikke Norge lenger den muligheten. Derfor er play-off eller 2. plass i gruppen Norges vei til EM.

Norge måtte blant annet håpe på Færøyenes kamp mot Romania for at de skulle ha sjansen til å kunne toppe treer-tabellen. Men Romania tok en grei 3-0 seier borte og nå er Ungarn treer i denne gruppen og har nå flere poeng enn det Norge kommer til å ta med uavgjort eller tap i Roma mot Italia tirsdag.

Poengene mot det dårligste laget i gruppen trekkes fordi en av de ni gruppene har et lag mindre. Det gjør at Norges treer-sjanse er borte ettersom vi har seks poeng mot Malta av våre til nå 19 poeng. Vinner Norge mot Italia vinner Norge gruppen. Blir det uavgjort må man håpe på hjelp fra Malta for å gå direkte til EM på bekostning av Kroatia. Klarer vi ikke det er det nå play-off som venter.

Både Sverige og Norge har fortsatt mulighet til å gå direkte til EM, Men det er nå klart at Danmark må spille play-off om retten til å spille i EM.

Albania til EM

Danmarks siste håp om direkteplass i neste års fotball-EM brast nemlig søndag da Albania ble klar for mesterskapet med 3-0-seier mot Armenia.

Med uavgjort eller albansk tap i Jerevan ville Danmark blitt gruppetoer og gått direkte til EM., men Albania imponerte stort med kniven på strupen.

Et selvmål av Kamo Hovhannisjan etter bare ni minutter roet albanske nerver, og da Berat Djimsiti doblet ledelsen etter 24 minutter så det veldig bra ut for bortelaget.

Armando Sadikus 3-0-mål kvarteret før slutt fjernet all tvil.

Første mesterskap

Dermed er Albania klare for sitt aller første store mesterskap, mens Danmark må gjennom et playoff for å nå EM for annen gang på rad.

I den andre kampen i gruppa vant allerede EM-klare Portugal 2-1 borte mot Serbia, til tross for at kaptein Cristiano Ronaldo ble hvilt.

Nani og João Moutinho scoret portugiserens mål, mens Zoran Tosic fant nettet for hjemmelaget.

Serbia fikk Aleksandar Kolarov og Nemanja Matic utvist i løpet av to minutter mot slutten av kampen.

Siste nytt

 • CAS opnar dopingsak mot russar

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS seier at dei vil opne dopingsak mot den rusisske curlingspelaren Alexander Krusjelnitskij.

  Krusjelnitskij spela på miks-double-laget som tok bronse. Blir laget diska, kan det gi bronse til Norge.

  Alexander Krusjelnitskij
  Foto: Aaron Favila / AP
 • Watson tok sin tiende PGA-tittel

  Golferen Bubba Watson (39) har slitt med helseproblemer og elendig spill. I helgen gikk Watson til topps i PGA-turneringen i Pacific Palisades, California. Watson har vært så langt nede de siste årene at han har vurdert å legge opp.

  SPO-GLF-USP-GENESIS-OPEN---FINAL-ROUND
  Foto: Dylan Buell / AFP
 • Ny verdensrekord på 60 meter

  Den amerikanske sprinteren Christian Coleman (21) har satt ny innendørs verdensrekord på 60 meter med tiden 6,34 sekunder. Den tidligere rekorden på 6,39 sekunder har amerikaneren Maurice Green hatt i 20 år, altså siden 1998.

  ATHLETICS-WORLD/M100-SEMIS
  Foto: Lucy Nicholson / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter 500 m menn
OL i Pyeongchang: Hopp, lagkonkurranse menn
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang