Jobber på spreng for å redde elendig bane

BAKU (NRK): Gressteppet på Olimpiya stadion er så løst at Aserbajdsjan måtte flytte treningen. Kampen risikerte å bli utsatt, men lørdag formiddag kom klarsignalet.

Aleesami

DÅRLIG MATTE: Slik så gressteppet ut etter bare noen få minutter av Norges trening fredag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Haitam Aleesami, Joshua King og resten av det norske landslaget hadde så vidt rukket å komme i gang med treningen fredag kveld før gresset fikk synlige skader.

Etter 15 minutter av treningen måtte pressen forlate stadion, men senere skrev fotball.no at gressteppet var i så dårlig tilstand at arrangøren valgte å flytte Aserbajdsjans påfølgende trening.

Høgmo

LØST: Her får landslagssjef Per-Mathias Høgmo øye på en løs gresstust.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning, og kampen kunne i verste fall blitt utsatt, skrev NTB.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var også bekymret for den dårlige banen.

– Banen er ekstremt løs, og det blir veldig fort store sår i den. Spillerne satt ikke ordentlig i underlaget. Men det får vi ikke gjort så mye med nå, sier Høgmo til fotball.no.

Dommerteamet ble tilkalt for en inspeksjon av banen etter treningen.

Lørdag formiddag kom klarsignalet etter kampmøtet.

– Det blir kamp. Ingen vanning av banen. De valser nå for å få den best mulig. Det er lite vi kan gjøre med forholdene. Vi forbereder oss som vanlig til kamp og fokuserer på det, skriver landslagets mediesjef Svein Graff i en SMS.

Siste nytt

 • Ruud videre i ATP-turnering

  Casper Ruud tok seg videre til 2. runde i ATP-turneringen i Hamburg etter å ha vunnet over nederlandske Robin Haase med 2-1 i sett i tirsdagens kamp på rødgrusen. Settsifrene ble 6-3, 3-6 og 6-1. I 2. runde venter russeren Andrej Rublev.

  Casper Ruud i Wimbledon.
  Foto: Tim Ireland / Ap / NTB scanpix
 • Christiansen til VM-finale på 800 m

  Henrik Christiansen er klar for finale på 800 meter fri i svømme-VM i Gwangju i Sør-Korea.

  Han fikk tiden 7.46,46, som var femte beste tid, og var 0,83 sekunder bak italieneren Gregorio Paltrinieri, som var best.

  Finalen går onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Kim Hong-ji / Reuters
 • Ronaldo slipper siktelse

  Cristiano Ronaldo blir ikke siktet etter å ha blitt anklaget for voldtekt, bekrefter statsadvokaten i Clark County på Twitter. Ronaldo har vært under etterforskning etter at amerikanske Kathryn Mayorga hevder hun ble voldtatt av Ronaldo i 2009, men saken droppes på grunn av manglende bevis.

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal