NRK Meny
Normal

Jobber på spreng for å redde elendig bane

BAKU (NRK): Gressteppet på Olimpiya stadion er så løst at Aserbajdsjan måtte flytte treningen. Kampen risikerte å bli utsatt, men lørdag formiddag kom klarsignalet.

Aleesami

DÅRLIG MATTE: Slik så gressteppet ut etter bare noen få minutter av Norges trening fredag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Haitam Aleesami, Joshua King og resten av det norske landslaget hadde så vidt rukket å komme i gang med treningen fredag kveld før gresset fikk synlige skader.

Etter 15 minutter av treningen måtte pressen forlate stadion, men senere skrev fotball.no at gressteppet var i så dårlig tilstand at arrangøren valgte å flytte Aserbajdsjans påfølgende trening.

Høgmo

LØST: Her får landslagssjef Per-Mathias Høgmo øye på en løs gresstust.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning, og kampen kunne i verste fall blitt utsatt, skrev NTB.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var også bekymret for den dårlige banen.

– Banen er ekstremt løs, og det blir veldig fort store sår i den. Spillerne satt ikke ordentlig i underlaget. Men det får vi ikke gjort så mye med nå, sier Høgmo til fotball.no.

Dommerteamet ble tilkalt for en inspeksjon av banen etter treningen.

Lørdag formiddag kom klarsignalet etter kampmøtet.

– Det blir kamp. Ingen vanning av banen. De valser nå for å få den best mulig. Det er lite vi kan gjøre med forholdene. Vi forbereder oss som vanlig til kamp og fokuserer på det, skriver landslagets mediesjef Svein Graff i en SMS.

Siste nytt

 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix
 • Gjersem videre i EM

  Anne Line Gjersem er klar for friløpet i EM lørdag. Hun fikk 48,70 poeng for kortprogrammet torsdag, og er dermed kvalifisert som nummer 17.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Yuri Kadobnov / AFP
 • Kvalifiseringen utsatt til i morgen

  Dårlig vær utsetter kvalifiseringen i VM i skyflygning. Starten er nå flyttet til fredag 14:30. Daniel-André Tande, Johann Forfang, Robert Johansson og Andreas Stjernen hopper for Norge.

  Tande etter siste rennet
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Kroatia - Hviterussland