Jobber på spreng for å redde elendig bane

BAKU (NRK): Gressteppet på Olimpiya stadion er så løst at Aserbajdsjan måtte flytte treningen. Kampen risikerte å bli utsatt, men lørdag formiddag kom klarsignalet.

Aleesami

DÅRLIG MATTE: Slik så gressteppet ut etter bare noen få minutter av Norges trening fredag kveld.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Haitam Aleesami, Joshua King og resten av det norske landslaget hadde så vidt rukket å komme i gang med treningen fredag kveld før gresset fikk synlige skader.

Etter 15 minutter av treningen måtte pressen forlate stadion, men senere skrev fotball.no at gressteppet var i så dårlig tilstand at arrangøren valgte å flytte Aserbajdsjans påfølgende trening.

Høgmo

LØST: Her får landslagssjef Per-Mathias Høgmo øye på en løs gresstust.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Det internasjonale fotballforbundet skal ha vært svært overrasket over banens elendige forfatning, og kampen kunne i verste fall blitt utsatt, skrev NTB.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo var også bekymret for den dårlige banen.

– Banen er ekstremt løs, og det blir veldig fort store sår i den. Spillerne satt ikke ordentlig i underlaget. Men det får vi ikke gjort så mye med nå, sier Høgmo til fotball.no.

Dommerteamet ble tilkalt for en inspeksjon av banen etter treningen.

Lørdag formiddag kom klarsignalet etter kampmøtet.

– Det blir kamp. Ingen vanning av banen. De valser nå for å få den best mulig. Det er lite vi kan gjøre med forholdene. Vi forbereder oss som vanlig til kamp og fokuserer på det, skriver landslagets mediesjef Svein Graff i en SMS.

Siste nytt

 • Niki Lauda er død

  Formel 1-fører Niki Lauda er død, 70 år gammel. Han døde mens han sov, opplyser familien hans tirsdag.

 • Elyounoussi scoret to

  Tarik Elyounoussi scoret et mål i hver omgang da AIK slo Falkenberg 2-0 i Allsvenskan i fotball mandag kveld. Med totalt åtte scoringer så langt i år er nordmannen toppscorer i Sverige.

  Tarik
  Foto: Nils Petter Nilsson / NTB scanpix
 • Sverige til kvartfinale

  Det ble dramatisk da Sverige slo Latvia 5-4 og tok seg til kvartfinale i ishockey-VM. Storfavorittene avgjorde nemlig ikke før 30 sekunder gjensto. Da satte Dennis Rasmussen inn den avgjørende scoringen i åpent mål.

  X00829
  Foto: VASILY FEDOSENKO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal