Norge jublet for poengene

Norge leverte en kamp under pari, men takket være en tidlig scoring holdt det til tre poeng mot New Zealand.

norge jubler
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norge slo New Zealand 1-0 og er klare for kvartfinalen.

NRKSport.no fulgte kampen

Norge scoret to tidlige mål mot USA i forrige kamp. Mot New Zealand fortsatte de norske jentene med suksessoppskriften.

Allrede etter 7 minutter avgjorde Melissa Wiik kampen. Hun fikk et innlegg fra Leni Larsen Kaurin og Asker-spilleren stupheadet Norge i ledelsen.

Melissa Wiik jubler etter og sendt Norge i ledelsen.

Melissa Wiik sendte Norge i ledelsen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Men etter scoringen fikk vi ikke se noe norsk stormløp mot et relativt svakt New Zealand. De norske jentene slet med presisjonen fremover på banen og New Zealand hadde god kontroll på de norske angriperne.

Solveig Guldbrandsen hadde forklaringen etter kampen.

-Det var litt tyngre i dag. Det var mer nerver hos jentene. Kampen var ikke så pen, men det ble tre poeng.

Gode defensivt, men svake offensivt

Selv om Norge ikke imponerte fremover på banen hadde de norske jentene allikevel god kontroll defensivt. New Zealand skapte en og annen halvsjanse utover i kampen, men den norske ledelsen var aldri truet.

Norges trener Bjarne Berntsen var etter kampen fornøyd med defensiven, men ikke like fornøyd med det som skjedde fremover på banen.

- Vi visste det ville bli en annen kamp, men vi hadde en god åpning igjen. Vi var gode defensivt, men dårlige offensivt. Vi mangler presisjon i angrepsspillet.

Det er grunn til å forvente bedre spill mot fotrappe japanere i neste kamp, som kan vise seg å bli svært viktig for fortsettelsen.

Viktig kamp mot Japan

Vinner Norge mot Japan og tar gruppeseieren, vil Norge møte nummer tre i en av de andre gruppene.

Taper derimot Norge og gir USA sjansen til å gå forbi, vil de norske jentene risikere å møte vinneren av gruppa hvor både Tyskland og Brasil spiller.

Det er derfor ingen grunn til å hvile på laubærene, selv om Norge allerede er klare for kvartfinalen.

Norge stilte med følgende lag:

Erika Skarbø - Ane Horpestad Stangeland (kaptein), Gunhild Følstad, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen - Ingvild Stensland, Marie Knutsen, Lene Storløkken - Solveig Gulbrandsen, Melissa Wiik, Leni Larsen Kaurin.

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal