NRK Meny
Normal

Norge jublet for poengene

Norge leverte en kamp under pari, men takket være en tidlig scoring holdt det til tre poeng mot New Zealand.

norge jubler
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norge slo New Zealand 1-0 og er klare for kvartfinalen.

NRKSport.no fulgte kampen

Norge scoret to tidlige mål mot USA i forrige kamp. Mot New Zealand fortsatte de norske jentene med suksessoppskriften.

Allrede etter 7 minutter avgjorde Melissa Wiik kampen. Hun fikk et innlegg fra Leni Larsen Kaurin og Asker-spilleren stupheadet Norge i ledelsen.

Melissa Wiik jubler etter og sendt Norge i ledelsen.

Melissa Wiik sendte Norge i ledelsen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Men etter scoringen fikk vi ikke se noe norsk stormløp mot et relativt svakt New Zealand. De norske jentene slet med presisjonen fremover på banen og New Zealand hadde god kontroll på de norske angriperne.

Solveig Guldbrandsen hadde forklaringen etter kampen.

-Det var litt tyngre i dag. Det var mer nerver hos jentene. Kampen var ikke så pen, men det ble tre poeng.

Gode defensivt, men svake offensivt

Selv om Norge ikke imponerte fremover på banen hadde de norske jentene allikevel god kontroll defensivt. New Zealand skapte en og annen halvsjanse utover i kampen, men den norske ledelsen var aldri truet.

Norges trener Bjarne Berntsen var etter kampen fornøyd med defensiven, men ikke like fornøyd med det som skjedde fremover på banen.

- Vi visste det ville bli en annen kamp, men vi hadde en god åpning igjen. Vi var gode defensivt, men dårlige offensivt. Vi mangler presisjon i angrepsspillet.

Det er grunn til å forvente bedre spill mot fotrappe japanere i neste kamp, som kan vise seg å bli svært viktig for fortsettelsen.

Viktig kamp mot Japan

Vinner Norge mot Japan og tar gruppeseieren, vil Norge møte nummer tre i en av de andre gruppene.

Taper derimot Norge og gir USA sjansen til å gå forbi, vil de norske jentene risikere å møte vinneren av gruppa hvor både Tyskland og Brasil spiller.

Det er derfor ingen grunn til å hvile på laubærene, selv om Norge allerede er klare for kvartfinalen.

Norge stilte med følgende lag:

Erika Skarbø - Ane Horpestad Stangeland (kaptein), Gunhild Følstad, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen - Ingvild Stensland, Marie Knutsen, Lene Storløkken - Solveig Gulbrandsen, Melissa Wiik, Leni Larsen Kaurin.

Siste nytt

 • Nedturen fortsetter for Everton

  Everton sliter både i mesterligaen og i europaligaen. Torsdag gikk laget på et stygt 1-5-tap hjemme for italienske Atalanta. Det var Evertons fjerde tap. Laget har sanket bare ett poeng i turneringen. Det kom i 2-2-kampen mot Apollon Limassol.

  Britain Soccer Europa League
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Finaleplassen røk for Ulsrud

  Torsdagens semifinale endte med norsk 3-8-tap for Sverige for Thomas Ulsrud og hans curlingmannskap i EM. Tidligere på dagen hadde Ulsrud & co. sikret seg en plass i OL ved å bli blant de fire beste. Nå blir det spill om bronsen mot Sveits fredag.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix
 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal