NRK Meny
Normal

Norge jublet for poengene

Norge leverte en kamp under pari, men takket være en tidlig scoring holdt det til tre poeng mot New Zealand.

norge jubler
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Norge slo New Zealand 1-0 og er klare for kvartfinalen.

NRKSport.no fulgte kampen

Norge scoret to tidlige mål mot USA i forrige kamp. Mot New Zealand fortsatte de norske jentene med suksessoppskriften.

Allrede etter 7 minutter avgjorde Melissa Wiik kampen. Hun fikk et innlegg fra Leni Larsen Kaurin og Asker-spilleren stupheadet Norge i ledelsen.

Melissa Wiik jubler etter og sendt Norge i ledelsen.

Melissa Wiik sendte Norge i ledelsen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Men etter scoringen fikk vi ikke se noe norsk stormløp mot et relativt svakt New Zealand. De norske jentene slet med presisjonen fremover på banen og New Zealand hadde god kontroll på de norske angriperne.

Solveig Guldbrandsen hadde forklaringen etter kampen.

-Det var litt tyngre i dag. Det var mer nerver hos jentene. Kampen var ikke så pen, men det ble tre poeng.

Gode defensivt, men svake offensivt

Selv om Norge ikke imponerte fremover på banen hadde de norske jentene allikevel god kontroll defensivt. New Zealand skapte en og annen halvsjanse utover i kampen, men den norske ledelsen var aldri truet.

Norges trener Bjarne Berntsen var etter kampen fornøyd med defensiven, men ikke like fornøyd med det som skjedde fremover på banen.

- Vi visste det ville bli en annen kamp, men vi hadde en god åpning igjen. Vi var gode defensivt, men dårlige offensivt. Vi mangler presisjon i angrepsspillet.

Det er grunn til å forvente bedre spill mot fotrappe japanere i neste kamp, som kan vise seg å bli svært viktig for fortsettelsen.

Viktig kamp mot Japan

Vinner Norge mot Japan og tar gruppeseieren, vil Norge møte nummer tre i en av de andre gruppene.

Taper derimot Norge og gir USA sjansen til å gå forbi, vil de norske jentene risikere å møte vinneren av gruppa hvor både Tyskland og Brasil spiller.

Det er derfor ingen grunn til å hvile på laubærene, selv om Norge allerede er klare for kvartfinalen.

Norge stilte med følgende lag:

Erika Skarbø - Ane Horpestad Stangeland (kaptein), Gunhild Følstad, Siri Nordby, Marit Fiane Christensen - Ingvild Stensland, Marie Knutsen, Lene Storløkken - Solveig Gulbrandsen, Melissa Wiik, Leni Larsen Kaurin.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par