NRK Meny
Normal

Sagosen herjet mot franske lagkamerater

AARHUS/OSLO (NRK): Anført av PSG-spiller Sander Sagosen, imponerte Norge mot franske stjernespillere.

Norge - Frankrike

BANKET INN MÅL: Sander Sagosen og Norge storspilte mot Frankrike.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sander Sagosen – Nikola Karabatic 1-0.

– Det er god stemning der ute. Det er alltid gøy å spille mot gode kompiser og det er alltid full krig når man tar på seg landslagsdrakta, sier Sander Sagosen til NRK.

Den franske håndballstjernen Karabatic skrøt av lagkamerat Sagosen før møtet mellom Norge og Frankrike. Og på banen fikk han både se og føle hva den norske unggutten er god for - med god hjelp fra resten av laget.

– Jeg får sende noen stikk i hans retning når vi sees på trening på tirsdag, sier PSG-stjernen om den interne kampen mot en annen lagkamerat, Nedim Remili.

Jobber med tenningsnivået

For selv om håndballherrene fikk bank av Danmark i åpningskampen i Golden League, slo de hardt tilbake mot verdensmesteren lørdag kveld. Sagosen scoret åtte av Norges 30 mål og ble toppscorer.

– Det handler om å finne riktig tenningsnivå og det jobber jeg med hele tiden. Jeg er bare 22 år, og det er ikke bare å trykke på en knapp og være der hver gang. I dag traff jeg litt bedre, og jeg har alltid ståltro på mine egne ferdigheter, så det handler bare om å jobbe på, forklarer Sagosen.

Torbjørn Bergerud

STOPPET STJERNER: Keeper Torbjørn Bergerud.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det er bedre samhandling i dag. Vi nærmer oss mer og mer jo oftere vi spiller mot dem, og i dag er vi bedre, sier trener Christian Berge til NRK.

Selv om det var Frankrike som kom best i gang i starten av den første omgangen, lot ikke Norge seg skremme. Med god hjelp fra en solid keeper Torbjørn Bergerud, hentet de inn en tomålsledelse - og stoppet ikke med det. Til pause lå Norge foran med tre.

Etter hvilen fortsatte bare de norske gutta storspillet, og var plutselig seks mål foran.

– Det er nesten så man må gni seg litt i øya, uttalte NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands.

Hviler spillere

Norsk slurv lot Frankrike komme inn i kampen, og med 12 minutter igjen skilte bare to mål. Men nærmere kom de ikke, og Norge vant med fire.

Det var den sjuende gangen de to lagene møttes i løpet av ett år - blant annet i VM-finalen hvor Norge som kjent tapte og tok sølv.

– Det er alltid artig å møte de beste, men jeg føler jeg har spilt halvparten av landskampene mine mot Frankrike. Vi kjenner hverandre ut og inn, sier Sagosen.

I den andre kampen i gruppa, slo Danmark Polen 26-25. Norge møter Polen søndag.

– Jeg kommer til å la noen hvile. Vi skal ha alle i form til mesterskapet, forteller Berge.

  • Norge møter Frankrike også i EM i januar, i tillegg til Hviterussland og Østerrike.
Norge - Frankrike

GOD STEMNING: Norge fremstod på en helt annen måte mot Frankrike enn mot Danmark. Landslagssjefen mener EM-formen er på vei.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Siste nytt

  • To overtidsmål redda Portugal

    Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

  • Frankrike mista tomålsleiing

    Det franske VM-håpet fekk eit skot for baugen då dei let 2-0 bli til 2-3 mot Colombia i Paris. Giroud og Lemar scora for heimelaget i løpet av dei første 26 minutta, men Muriel i første omgang og Falcao og Quintero i andre snudde kampen.

  • England vann mot Nederland

    Jesse Lingard scora målet som gav England 1-0 i bortekampen mot Nederland. Lingard scora eit kvarter etter pause.

Sendeplan

Kl. Program Kanal