Norge kjempet heroisk mot Island. men var aldri gode nok til å sikre seg den etterlengtede semifinaleplassen.

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling og resten av Norge ble nummeret for små mot Island.

Norge - Island: 34-35

Norge måtte vinne med fire mål mot Island for å komme seg til semifinalen i EM. Til tross for et jevnt resultat, var ikke laget i nærheten av det i denne kampen.

Hedins menn ledet kun to ganger iløpet av matchen, men Island greide aldri greide å kjempe seg til noen stor ledelse.

NRKSport.no fulgte Norge - Island

- Vi tapte for et bedre lag, og Island vant fortjent. Vi ønsker dem lykke til videre i mesterskapet, sier Robert Hedin til NRK.

- Vanskelig

Dermed er Island er klar for semifinale. Laget har fortsatt ikke tapt i mesterskapet.

Norge var spådd en mulig plass i semifinalen, men med tap mot Kroatia (22-24), Danmark (23-24) og Island (34-35) ble det umulig. Seirer mot Russland, Ukraina og Østerrike holdt ikke.

- Det er vanskelig å si hva som gikk feil, sier Hedin etter kampen.

- Viktig å se fremover

Norge kjørte på i angrep mot Island og scoret 16 mål før pause. Men islendingene lot seg ikke pille på nesen og bidro med 18 mål. 16-18 til pause bar bud om at oppgaven ble i største laget for Norge.

- Island var det beste laget, synes også Frank Løke.

- Nå er det viktig å se fremover og å holde sammen som lag frem mot EM i Sverige, legger han til.

Ser potensiale

Målvakt Ege leverte en 1. omgang på det jevne og reddet sju av 25 skudd. Island beholdt føringen ut over i 2. omgang og slapp ikke Norge helt innpå seg. Midtveis i omgangen ledet de 26-24.

- Jeg ser potensialet i laget, selv om det er vanskelig å oppsummere noe så raskt etter kampen, kommenterer Ege overfor NRK.

Landslagstrener Robert Hedin har en høy stjerne i den norske spillertroppen. Det kan bidra til å gi et grunnlag til kommende mesterskap. Først må Norge kvalifisere seg for VM i Sverige i 2011. Deretter venter en nytt EM i Serbia.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».