NRK Meny
Normal

- Vi tapte for et bedre lag

Norge kjempet heroisk mot Island. men var aldri gode nok til å sikre seg den etterlengtede semifinaleplassen.

Kristian Kjelling

Kristian Kjelling og resten av Norge ble nummeret for små mot Island.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Norge - Island: 34-35

Norge måtte vinne med fire mål mot Island for å komme seg til semifinalen i EM. Til tross for et jevnt resultat, var ikke laget i nærheten av det i denne kampen.

Hedins menn ledet kun to ganger iløpet av matchen, men Island greide aldri greide å kjempe seg til noen stor ledelse.

NRKSport.no fulgte Norge - Island

- Vi tapte for et bedre lag, og Island vant fortjent. Vi ønsker dem lykke til videre i mesterskapet, sier Robert Hedin til NRK.

- Vanskelig

Dermed er Island er klar for semifinale. Laget har fortsatt ikke tapt i mesterskapet.

Norge var spådd en mulig plass i semifinalen, men med tap mot Kroatia (22-24), Danmark (23-24) og Island (34-35) ble det umulig. Seirer mot Russland, Ukraina og Østerrike holdt ikke.

- Det er vanskelig å si hva som gikk feil, sier Hedin etter kampen.

- Viktig å se fremover

Norge kjørte på i angrep mot Island og scoret 16 mål før pause. Men islendingene lot seg ikke pille på nesen og bidro med 18 mål. 16-18 til pause bar bud om at oppgaven ble i største laget for Norge.

- Island var det beste laget, synes også Frank Løke.

- Nå er det viktig å se fremover og å holde sammen som lag frem mot EM i Sverige, legger han til.

Ser potensiale

Målvakt Ege leverte en 1. omgang på det jevne og reddet sju av 25 skudd. Island beholdt føringen ut over i 2. omgang og slapp ikke Norge helt innpå seg. Midtveis i omgangen ledet de 26-24.

- Jeg ser potensialet i laget, selv om det er vanskelig å oppsummere noe så raskt etter kampen, kommenterer Ege overfor NRK.

Landslagstrener Robert Hedin har en høy stjerne i den norske spillertroppen. Det kan bidra til å gi et grunnlag til kommende mesterskap. Først må Norge kvalifisere seg for VM i Sverige i 2011. Deretter venter en nytt EM i Serbia.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal